image

EFF adviseert sticker tegen webcamhackers

donderdag 2 mei 2013, 13:50 door Redactie, 7 reacties

Om te voorkomen dat kwaadwillenden met de webcam meekijken is het verstandig dat internetgebruikers het apparaat met een sticker afplakken. Dat adviseert de Amerikaanse burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation naar aanleiding van een verzoek van de FBI. De opsporingsdienst wilde spyware op de pc van een verdachte installeren om hem zo via de webcam te bespioneren.

De rechter verbood dit, maar volgens de EFF wil dit niet zeggen dat kwaadwillende hackers of snode overheidsorganisaties zich hier niet aan houden en toch proberen mee te kijken. "Maar je kunt jezelf via een aantal eenvoudige stappen tegen de gevolgen van webcam-hacking beschermen", zegt Kurt Opsahl van de EFF.

Sticker
De bescherming die Opsahl voorstelt bestaat uit een Post-it plakker en een sticker. De privacybeschermer merkt op dat dit alleen tegen het meekijken beschermt en dat malware op een computer nog steeds allerlei andere dingen kan doen.

"Het is een eenvoudige maatregel die de schade verkleint, maar het is geen volwaardige privacyoplossing", besluit Opsahl.

Reacties (7)
02-05-2013, 14:41 door Anoniem
"Om te voorkomen dat kwaadwillenden met de webcam meekijken is het verstandig dat internetgebruikers het apparaat met een sticker afplakken."

En om te voorkomen dat hackers op afstand verbinding maken met je computer is het verstandig om je computer uit te zetten. Of is alles in orde bij een breach, behalve misbruik van de webcam....?
02-05-2013, 15:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-05-2013, 17:27 door Anoniem
Bij mijn Mac desktops en laptops een lampje direct naast de lens. Het wordt lastig om alleen de lens even af te plakken. Het lampje verraad direct dat de webcam actief is. Volgens mij is het dan handig dat je aan het lampje kunt zien dat je computer gehacked is. Als je het afplakt zou je dat kunnen missen.
02-05-2013, 20:14 door Anoniem
Door Anoniem: Bij mijn Mac desktops en laptops een lampje direct naast de lens. Het wordt lastig om alleen de lens even af te plakken. Het lampje verraad direct dat de webcam actief is. Volgens mij is het dan handig dat je aan het lampje kunt zien dat je computer gehacked is. Als je het afplakt zou je dat kunnen missen.
Het zou me niks verbazen als hier gewoon omheen gehacked kan worden.
Dwz dat de camera en het lampje door twee aparte bits worden aangestuurd, die de normale klanten software
altijd samen aan en uit zet maar die door mensen met kwade bedoelingen apart gemanipuleerd kunnen worden.
(als het al niet met een vinkje ergens in de instellingen kan)

Dat heb je met camcorders ook. Daar zit dan wel zo'n lampje op waaraan je onderwerp kan zien dat je aan het
opnemen bent, maar dat kun je ergens in het configuratie menu gewoon buiten werking stellen. Is dus puur software.
02-05-2013, 21:09 door Anoniem
Opstelten wil dat de Politie de bevoegdheid krijgt om te hacken.
Wat willen ze doen om te voorkomen dat mensen stickers over de webcam plakken?
Gaan ze een verbod op het afplakken van de webcam maken?
02-05-2013, 21:17 door Paul1983
ze kunnen niets doen tegen een afgeplakte webcam. hackers niet en de Politie helemaal niet. Dan zou de overheid een Nieuw verbod moeten instellen om te voorkomen dat webcams worden afgeplakt.
03-05-2013, 11:40 door Anoniem
"Bij mijn Mac desktops en laptops een lampje direct naast de lens. Het wordt lastig om alleen de lens even af te plakken. Het lampje verraad direct dat de webcam actief is. Volgens mij is het dan handig dat je aan het lampje kunt zien dat je computer gehacked is. Als je het afplakt zou je dat kunnen missen. "

Daarom is dit advies ook zo waardeloos. Je suggestie om gebruik van de webcam te monitoren is inderdaad veel zinniger.

"Wat willen ze doen om te voorkomen dat mensen stickers over de webcam plakken? "

En denk je dat de webcam het enige is wat interessant is voor de politie ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.