Privacy - Wat niemand over je mag weten

Vermist

29-04-2013, 12:43 door Lauratje, 12 reacties
Hallo allemaal,

Ik ben Laura en ik vroeg me af of iemand een site weet waarmee je iemand via zijn mobiele nummer kunt traceren?
Iemand die ik heel goed ken is verdwenen sinds vannacht en ik weet zeker dat die persoon dat niet zelf heeft gedaan ik kan er alleen niet mee naar de politie dus dacht ik als ik nou een site heb die kan weergeven waar die persoon is dan kan ik er zelf heen gaan en ben ik in ieder geval een stuk rustiger. Ik weet dat dit traceren al mogelijk is via google earth alleen heb ik geen flauw idee hoe dit werkt aangezien ik niet erg veel verstand heb van computers. Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen en mij een site kan geven die echt werkt een waarbij ik geen sexueel getinte plaatjes krijg.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Groetjes Laura
Reacties (12)
29-04-2013, 12:59 door superjohn
Denk dat je dit niet zomaar kan. Zonder software op die persoon zijn telefoon of registratie op een site is de kans klein dat je dit gaat kunnen.

Op deze site staan er enkele methoden, maar zou verwachtingen niet te hoog leggen.
http://plazilla.com/kan-je-een-gsm-nummer-achterhalen-op-het-internet
29-04-2013, 13:00 door S.lenders
Ik weet wel dat je het IMEI nummer kunt traceren. Maar ik ga er niet van uit dat je deze weet.
29-04-2013, 13:24 door Anoniem
"Ik weet wel dat je het IMEI nummer kunt traceren. Maar ik ga er niet van uit dat je deze weet."

Ook als je het wel weet gaat dat vrij lastig zonder toegang tot systemen van telco's. Verder zijn dergelijke praktijken in Nederland voor andere dan opsporingsinstanties illegaal. Er zijn diensten waarmee je kan zien in welk land een telefoon zich bevindt, maar specifieker gaat niet echt, zonder voorafgaande toestemming van de eigenaar van het toestel.
29-04-2013, 13:34 door Anoniem
Door S.lenders: Ik weet wel dat je het IMEI nummer kunt traceren. Maar ik ga er niet van uit dat je deze weet.

Dan nog, wat is dan volgens jou de manier waarop *zomaar een persoon* de locatie van een telefoon met een bepaald IMEI nummer kan zien ?

De vraag is niet wat de telefoonprovider of de politie met de juiste machtiging kan, maar wat *zomaar iemand* kan met een telefoon, gegeven alleen IMEI (of telefoonnummer) , waar op de telefoon geen extra software of abonnement op locatie tracking tevoren geactiveerd is.
29-04-2013, 13:40 door Studentje
Als het waar is dat er de persoon echt vermist is moet je gewoon wel naar de politie gaan!
29-04-2013, 13:48 door fvandillen
Wat je ook doet, Politie inschakelen, wat er ook is gebeurd.
29-04-2013, 16:43 door freediver
Om een lang verhaal kort te maken. ... stuur die persoon een Email met een foto die weer aan een IP grabber gekoppeld is. Zijn erg eenvoudig te realiseren en daarna ga je naar whatismyipadress.... en kijk waar die persoon zit. Makkelijker is, ga naar de politie met een indianen verhaal. Het is een privacy zaak en hun mogen helaas als enigen in nederland een wapen dragen, en toepassen. Echter je kan inspelen op iemand zijn behoeftes en interesses en via deze weg een muisklik uitlokken. Bevoorbeeld zeg in een emailtje dat hij zij maar eens naar deze foto moet kijken. Je stuur een flabberfoto linkje via een ip grabber en daarna is het afwachten. Privacy is een heilig goed, en net zo belangrijk als respect tonen, overweeg je acties doordacht zodat het verdedigbaar is.
29-04-2013, 20:30 door Anoniem
Door freediver: Om een lang verhaal kort te maken. ... stuur die persoon een Email met een foto die weer aan een IP grabber gekoppeld is. Zijn erg eenvoudig te realiseren en daarna ga je naar whatismyipadress.... en kijk waar die persoon zit. Makkelijker is, ga naar de politie met een indianen verhaal. Het is een privacy zaak en hun mogen helaas als enigen in nederland een wapen dragen, en toepassen. Echter je kan inspelen op iemand zijn behoeftes en interesses en via deze weg een muisklik uitlokken. Bevoorbeeld zeg in een emailtje dat hij zij maar eens naar deze foto moet kijken. Je stuur een flabberfoto linkje via een ip grabber en daarna is het afwachten. Privacy is een heilig goed, en net zo belangrijk als respect tonen, overweeg je acties doordacht zodat het verdedigbaar is.

Als die foto bekeken wordt op de smartphone via het mobiele netwerk is dat altijd hetzelfde IP, onafhankelijk van locatie .
30-04-2013, 03:42 door WesleySmalls
Tenzij je de hele maffia achter je aan hebt zie ik geen reden waarom je niet naar de politie zou kunnen gaan. In dit geval ook de enige oplossing. Je kunt niet zomaar een nummer traceren, en ook niet zomaar een imei nummer traceren. Dat kan alleen justitie of eigenaar van de telefoon die een dergelijke functie heeft aangezet voor zijn/haar telefoon(en daarbij iedereen die de username/password weet).

Je zou evt. telefonisch contact op kunnen nemen met de politie en vragen of een agent in burger-uniform bij je op bezoek kan komen voor een afspraak.
04-05-2013, 18:15 door Anoniem
Privacy voorbeeld (goed en niet persoonlijk bedoeld)

Stel :

Juist Laura is vermist en wordt gestalkt door haar ex(-vriend).
Daar gaat hij naar verwachting niet mee naar de politie.
Een topic starten met een vraag als "Ik ben ... en hoe achterhaal ik de locatie van mijn ex-vriendin via haar mobiel?",
zal waarschijnlijk wat andere reacties en minder medewerking opleveren.
Bovenstaande vraag ziet er dan een stuk symphatieker uit.
Maar of het waar is weten we niet, lastig te beoordelen.

Daarom is het te hopen 'zomaar' traceren voorlopig nog niet kan, of voorbehouden is aan politie
(die helaas wel iets van 24 uur wacht met traceer acties wat in geval van suïcidale mensen veel te lang is).

Wat daarnaast kan is een andere speurneus inschakelen en dan maar hopen dat die over een gezonde moraal beschikt om de (goede) bedoelingen van Laura (?) te beoordelen.

(Overweging: extra komma ' tje in je accountnaam ?)
05-05-2013, 22:35 door mvh69
Doet mij een beetje denken aan de posts van Teun Koenderink.
Uiteraard wel iets vriendelijker van toon maar toch.
Dus zie ik maar 2 mogelijkheden , fake verhaal met als doel informatie te vergaren om mensen via hun mobieltje te traceren/volgen , danwel een troll .
En voor diegenen die niet weten wat een troll is:

Een trol (mv.: trollen, uit het Engels: troll (mv. trolls)) in een internetomgeving is een persoon die op fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen - ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken, desinformatie geeft - en dit als informatie laat overkomen - of in een rol kruipt en een vertekend beeld van zichzelf geeft. Bijvoorbeeld door leuzen uit te roepen die geen betrekking hebben op de eigen mening. "http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_%28internet%29"

En zoals de meesten weten , DON'T FEED THE TROLL

mvh
06-05-2013, 11:02 door peanuty
Klinkt als: Ik wil weten waar mijn vriendje uithangt...

Gewoon naar de politie gaan!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.