Privacy - Wat niemand over je mag weten

kan iemand jouw lokatie traceren via telefoon ?

18-03-2012, 16:56 door koffie, 107 reacties
Ik wist niet waar ik dit berichtje moest plaatsen dus hoop ik dat ikhier goed zit.
Kan iemand mij hierover informatie geven?
Ik heb zoveel mogelijk alles op mijn telefoon uitgezet.
bedankt alvast
groet Koffie
Reacties (107)
18-03-2012, 17:16 door Anoniem
Ja dat kunnen ze.

Zolang je telefoon stroom heeft kunnen ze dat.
18-03-2012, 17:34 door Anoniem
In ieder geval de provider weet waar je je bevind en opsporingsinstanties kunnen dit ook achterhalen. Voor particulieren wordt het vrij lastig om een telefoon te traceren tenzij er software geinstalleerd is die de gps lokatie aangeeft. Als je wilt dat de telefoon helemaal niet te traceren is zul je toch de accu eruit moeten halen. Zelfs wanneer je accu leeg is en je mobiel uitstaat, kan deze namelijk nog steeds signalen ontvangen en verzenden.
18-03-2012, 18:30 door Security Scene Team
Nee kan niet. tenzij je ervoor kiest om je locatie te verzenden via bijv whatsapp of BB-messenger.
of die "iemand" moet een bepaald malware op je telefoon(smartPhone) hebben en daarvan uit je locatie op vragen.
18-03-2012, 19:12 door Anoniem
Ja dat kan, je mobiele telefoon zend een signaal uit naar zendmasten, daarmee kan worden berekend waar je je ongeveer bevind.

GPS zend ook signalen uit naar satelieten en/of naar GPS apparatuur/software fabrikanten. Met GPS is je locatie heel nauwkeurig bekend.

GPS zit vaak ook in smart phones. Veel apps op smart phones lekken (locatie)gegevens stiekem naar de fabrikant van de apps. Grindr is een app waarbij het delen van die informatie juist de bedoeling is.

Ook de Bluetooth in je auto kan voor locatiebepaling worden gebruikt door middel van meetpunten langs de weg. Dat heeft een praktische toepassing: het bepalen van files door het meten van de snelheid.
18-03-2012, 20:13 door Anoniem
Met de GPS tag van twitter of facebook zou het wel kunnen, maar dan alleen met die diensten.
18-03-2012, 23:20 door koffie
Dank je voor je reactie!
Hoe kom ik achter die malware en hoe moet ik het verwijderen?
19-03-2012, 07:58 door Above
De politie kan dit inderdaad na goedkeuring van de rechter. Als een kind vermist is bijvoorbeeld maar wel een telefoon bezit. Dan vragen ze een gerechtelijk bevel aan. Als consument heb je hiervoor apps om het te kunnen doen. Zoals met BlackBerry heb je de tool BlackBerry Protect welke je op de telefoon moet installeren. Hiermee kun je via internet een BB opsporen m.b.v. Google maps, back-uppen, wachtwoord veranderen of volledig wissen.
19-03-2012, 08:19 door Anoniem
Ze kunnen je altijd traceren als het moet. Via de gsm masten.
19-03-2012, 10:04 door Anoniem
Als je een telefoon koopt zonder GPS (oude Nokia oid) hoef je je al heel weinig zorgen te maken. Dat zijn meestal telefoons waar je geen tooltjes op kunt installeren.
Dan blijft het stukje over wat je provider kan zien op basis van het signaal dat je telefoon uitzendt. Die info kent alleen je provider, en, als er een gerechterlijk bevel is, ook de politie. Niet je buurman.
19-03-2012, 11:01 door Security Scene Team
Door koffie: Dank je voor je reactie!
Hoe kom ik achter die malware en hoe moet ik het verwijderen?

dat is dus een lastig punt, het verwijderen van deze malware. dit concept is relatief nieuw te noemen, en er zijn maar zeer weinig Antivirussen voor smartphones die dit kunnen verwijderen.

een gejailbreakte smartphone loopt wel meer risico's dan standaart smartphones. wat je zou kunnen doen is een beetje Research te gaan doen bij verschillende AV bedrijven.(mocht je 1 op het oog hebben, doe dan research naar wat eindgebruikers op verschillende forums of sites zeggen over de werking ervan, o.a: tevredenheid, effectiviteit.) bijvoorbeeld Eset presenteerde aleerder een Antivirus voor smartphones. ik herinner me kort geleden hier een bericht op Security.nl dat veel AV's voor smartphones nogal Falen. na een onderzoek voor een 3e partij.

een anti virus kan nooit geen kwaad, maar het is geen definitieve oplossing.
tips om NIET te doen zou zijn:
installeer NOOIT bestanden die jij niet vertrouwd, (zoals hier al eerder genoemd door iemand dat apps locaties lekken)
Accepteer nooit een vreemde Bluetooth verbinding die vraagt om een bestand te accepteren.
zoek geen dubieuze websites op met je smartphone, mocht je dit toch doen gebruik dan bijvoorkeur een laptop of pc.

zet je GPRS uit als je dit niet gebruikt, ook Bluetooth uitschakelen is een goeie.

dit zijn enkele richtpunten die je kunt volgen.

ik hoop je een beetje opweg te hebben geholpen.

Success.
19-03-2012, 11:44 door Anoniem
De rode draad door het verhaal is dus: Als je uw telefoon alleen gebruikt om mee te telefoneren hoef je die nieuwe toestellen die in de handel zijn en volgepropt zitten met diensten (lees meestal betalende) al zeker niet te kopen.
Mocht je toch zo eentoiestel in bezit hebben:
WiFi UIT
BlueTooth UIT
GPRS UIT
Tethering UIT
Pekketgegevens Gegevensnetwerk staat bij mij UIT
Roaming staat hier UIT
Geen mail account
Gaat niet op het net
...

Zoals vorige schrijver al wist te melden is het zoeken naar een virusscanner geen overdreven optie mocht iemand WEL van al de aangeboden diensten van zo een toestel willen gebruikmaken.

Ok, ik heb dat ding gekregen en telefoneren doet dat prima, het aanraakscherm is gewoon leuk/handig verder stopt het daar ook mee.
19-03-2012, 13:01 door Anoniem
"kan iemand jouw lokatie traceren via telefoon ?"

Wie is "iemand" ? Je buurman, werknemers van een telco, politie, aivd, .... ?

"Ja dat kunnen ze. Zolang je telefoon stroom heeft kunnen ze dat."

Dat hangt af van de vraag wie "ze" zijn.
19-03-2012, 14:46 door Anoniem
Ja dat kunnen ze. Zolang je telefoon stroom heeft kunnen ze dat.

Tenzij je natuurlijk je telefoon niet bij je hebt, of deze aan een ander meegeeft. Het creeeren van valse digitale sporen is wat dat betreft vrij gemakkelijk. Ik ben benieuwd hoeveel criminelen al op het idee gekomen zijn om op zo'n manier een "vals" alibi te creeeren.

Je overvalt een bank in Maastricht, en je vraagt een kennis om met je telefoon en auto op het zelfde moment in het noorden van het land rond te rijden. Laat hem ook nog wat aankopen doen met pinpas in winkels zonder bewakingscamera bij de kassa, en de kans is aanzienlijk dat je de rechter ervan kan overtuigen dat je je daar bevond door het (soms) misplaatste vertrouwen in digitale sporen.

Een omgekeerde constructie is natuurlijk ook mogelijk, waarbij een crimineel zaken van een ander meeneemt, om zo een spoor achter te laten dat leidt naar de verkeerde persoon, die op zo'n manier verdacht wordt gemaakt.

De lokatie van je telefoon is -niet- per definitie jouw lokatie.
19-03-2012, 16:00 door Vergeten
@ Security Scene Team.

Zijn wel wat meer factoren die zich afspelen om iemand zijn locatie te bepalen naast Malware of vrijwillige locatiebepaling.
Daarnaast denk ik niet dat veel mensen GPRS gebruiken, zeker niet met een Smartphone, die hebben zeker allemaal wel UMTS/HSPA. Maar goed wat voor zin heeft het om pakketgegevens uit te schakelen? Aangezien de provider/politie enz. je toch wel kan vinden zolang jij op een netwerk zit. Enige reden om pakketgegevens uit te schakelen (voor veiligheid) is dat Malware oa. geen data kan sturen/ontvangen via het mobiele netwerk.
Wat me opvalt is dat je over ge-jailbreaktte toestellen hebt, je praat hier alleen maar over de iPhone. Wereldje bestaat wel wat meer dan alleen Apple "troep".

Koffie, je hoeft je niet zo druk te maken hierom. Tenzij jij met zeer duistere praktijken bezig houdt, dan adviseer ik je om telkens goedkoop prepaid toestel te halen van de Mediamarkt ofzo (noem gewoon ff een voorbeeld voor een winkel). Gebruik deze enkele dagen en vervang dan weer het toestel + SIM.

Dus alleen de overheid en zijn instanties hebben de mogelijkheid om via de rechter je locatie op te vragen. Geval van Malware of Apps die vragen om je lokatie te delen (of delen het stiekem) is dit een andere verhaal. Bij normaal gebruik hoef jij je niet druk te maken om Malware bij telefoons.
19-03-2012, 20:39 door koffie
Waarom ik dit vraag is dat ik gestalkt werd door motorrijders o.a. Zij verschenen op elk tijdstip waar ik ook reed.
Dus denk ik dat het met mijn telefoon te maken heeft. Aan de andere kant verkoopt mijn ex onder meer professionele meetapparatuur, dus hij kan aan allerlei apparaten komen die met afluisteren te maken heeft. Daarbij als zendamateur veel knowhow heeft over zenders en ontvangers. De centjes heeft hij ook ( en met haat kan je veel over hebben om je ex te tarten)of hij kan één of andere deal sluiten met iemand die deze inzet. Ik kan niet een link van zijn bedrijf hierop zetten maar zeker te weten dat hij over bepaalde technieken bezit die niemand anders bezit.
Ik probeer het gewoon uit te vogelen, hoe dit kan. Ergens al een ander draadje gestart maar de reacties waren niet al te best. Nu hoop ik dat er geen onzin voorbij trekt want daar kan ik echt niets mee. Dus hou het aub aan feiten!!!
19-03-2012, 23:35 door MrTre
En daar gaan we weer... :-)
20-03-2012, 09:28 door Anoniem
Hallo koffie. Begin nu niet weer aub. Zoals ik al eerder gemeld heb, koop een oude telefoon, zonder GPS en je bent niet niet te volgen. Maar gezien je eerdere vragen in dit forum geloof ik niet dat je tevreden bent met dit antwoord. Helaas.
20-03-2012, 10:33 door Vergeten
Als je wordt gestalkt moet je naar de politie toe. Zoals laatste anoniempje zei koop een simpele telefoon zonder GPS. Dan hoef je helemaal niet meer druk te maken.

Wordt vervelend elke dag opnieuw inloggen @security.nl, browser staat gewoon 24/7 open.
20-03-2012, 10:52 door Anoniem
Een GPS ontvanger in een telefoon zend geen signalen naar een sateliet, en derhalve is een GPS ontvanger niet in staat om je locatie door te geven aan wie dan ook. Wel kan jouw telefoon die informatie via GPRS/3G doorsturen naar eigenlijk iedereen mits er daarvoor programmatuur op je telefoon staat al dan niet in de vorm van een app of malware.

Weet je hoeveel vermogen nodig is om een GPS signaal terug te sturen naar een sateliet die op 20.000 km hoogte hangt?

Tevens is de plaats van de GSM te bepalen aan de hand van de GSM masten, die GSM kan uitgepeild worden m.b.v. een driehoeksmeting. Jouw GSM meldt zich op het netwerk en zend ook de unieke IMEI code van het toestel mee wat deze informatie ook weer persoonsgebonden maakt.

Al voordat er smartphones waren (1998) is zo het afgelegde trajact van de ontvoerde Hansje Boonstra voor een groot deel in kaart gebracht.
20-03-2012, 11:27 door wica128
Iedereen op de hele wereld kan kijken in de IMEI database, in deze database wordt o.a. het volgende bij gehouden.
IMEI, telnummer, Provider, laatst bekende zendmast.

Tegen een lichte vergoeding van zo'n 100 euro kan je 10.000 queries uitvoeren op deze DB. Dus een ieder die betaald kan het zien!
20-03-2012, 11:31 door Vergeten
@wica, waar kan dit? Geef eens een link, dit is namelijk best nieuw voor me. Ben wel benieuwd wat voor informatie ik dan kan leegtrekken als een derde.
20-03-2012, 11:40 door wica128
@vergeten Google is je vriend in dit geval, ik ga je geen directe link geven, ik vind de toegang tot deze databases verwerpelijk.

Andere topic over dit onderwerp http://www.security.nl/artikel/38506/1/Hoe_ziet_de_ING_mijn_nieuwe_SIM-kaart%3F.html
20-03-2012, 12:17 door Anoniem
"Hallo koffie. Begin nu niet weer aub. Zoals ik al eerder gemeld heb, koop een oude telefoon, zonder GPS en je bent niet niet te volgen. Maar gezien je eerdere vragen in dit forum geloof ik niet dat je tevreden bent met dit antwoord. Helaas."

Of jouw stelling klopt is sterk afhankelijk van de vraag -wie- je lokatie wil bepalen. Telco's en de politie hebben geen GPS nodig om aan de hand van de zendmasten je lokatie te bepalen.

Anderen kunnen dit in principe ook, zie bijvoorbeeld Phone Hunter (deze geeft je alleen het land waar een GSM zich bevindt; dit ligt niet aan technische beperkingen, maar aan juridische beperkingen) : http://phone-hunter.com/
20-03-2012, 16:28 door User2048
Door koffie: Waarom ik dit vraag is dat ik gestalkt werd door motorrijders o.a. Zij verschenen op elk tijdstip waar ik ook reed.
Dus denk ik dat het met mijn telefoon te maken heeft.

Simpel testje: leg je telefoon op je nachtkastje en ga een stukje rijden zonder telefoon. Als je dan gestalkt wordt, ligt het in elk geval niet aan je telefoon!
20-03-2012, 20:23 door Anoniem
Ik weiger te geloven dat je op het internet de locatie van een telefoon, op basis van provider info, kan zien.
Ten eerste omdat die informatie niet de provider netwerken uitkomt en ten tweede omdat dit privacy gevoelige informatie is. De eerste provider die dit doet, is gelijk de laatste, ook al heb ik het helemaal niet zo op de privacy in dit land.
Let wel, ik heb het over informatie over locatie op basis van de zendmasten. Niet op informatie die op andere wijze verkregen is, zoals bv gps informatie.
De websites die hier genoemd worden, geven die informatie ook niet. Het land waar een nummer zich bevind kan ook op een andere manier gevonden worden, maar de exacte locatie weet alleen de provider waar het toestel zich aangemeld heeft.
Waar om het land wel gevonden kan worden? Dan weet ik niet maar wellicht is die informatie buiten het netwerk van een provider beschikbaar om telefoonverkeer te kunnen routeren. MAar de locatie, nee, daar geloof ik helemaal niets van.
21-03-2012, 00:57 door koffie
Ik heb allang een nieuwe telefoon, 3x nieuw nummer aangevraagd. Eén vangtelefoon;-) makkelijk zat om hun uit de tent te lokken want dat is zowel hier thuis uitgeprobeerd als met de telefoon. Nu word ik idd niet meer zo gestalkt maar toch blijkbaar weten ze mij wederom zo nu en dan weer te vinden.
De politie is allang op de hoogte gebracht. ............
Is er niet iemand hier die de kennis heeft en hem kan onderzoeken?!
21-03-2012, 12:56 door wica128
Misschien zit de politie wel mee in het complot?
Als ik weet waar je woon, kan o.a. ik achter halen welke GSM er op dat moment bij jouw thuis zijn.

Wat is de reden dat deze mensen je stalken? Aangezien deze mensen schijnbaar nog al wat tijd en geld er insteken.
Ga met het O.V. je dorp uit, laat elke vorm van electronica thuis, blijf een paar dagen weg, zonder op welke manier dan ook contact te leggen met bekende en thuis.

heb je dan nog last van het stalken?
21-03-2012, 13:38 door Anoniem
Koffie, als het je ex is heeft hij vast de mogelijkheid gehad om de ROM van de telfoon aan te passen. Op die manier kan je doen wat je wilt, maar heeft die applicatie die hij in je ROM heeft gezet toch de meeste rechten en kan alles weer aan zetten.
Ik zou zeggen, neem je telefoon mee naar een telefoonhandelaar en laat er een stock rom op zetten. Zo weet je zeker dat hij (zonder opsporings toezegging van de rechter) niet je telefoon kan tracen. Maar ook een GPS tracer onder de auto is eenvoudig te plaatsen. Als je dat wilt controleren gaat het je een goede dag zoeken opleveren.
21-03-2012, 16:08 door Anoniem
Maar even serieus.

De tweede optie van Anoniem 13:38 dat er wellicht een GPS tracer in je auto zit kan best. Zo'n ding heb ik ook en dit werkt best goed. Ik controleer er dan weer niet mijn vrouw mee (zeg ik haar) maar weet wel waar de auto is.
21-03-2012, 16:10 door Anoniem
Door Anoniem:

GPS zend ook signalen uit naar satelieten en/of naar GPS apparatuur/software fabrikanten. Met GPS is je locatie heel nauwkeurig bekend.

Grootst mogelijke onzin. GPS zendt geen signalen uit naar satelieten. Een telefoon ontvangt signalen van satelieten, maar zendt zelf helemaal niets. De enige manier om getracet te worden via GPS is als je telefoon GPS gebruikt om de locatie te bepalen en deze locatie vervolgens via een ander kanaal (bijvoorbeeld internet, SMS) publiceert (door bijvoorbeeld een stuk spyware.
21-03-2012, 19:32 door koffie
Door wica128: Misschien zit de politie wel mee in het complot?

* Yeah right;-)


Als ik weet waar je woon, kan o.a. ik achter halen welke GSM er op dat moment bij jouw thuis zijn.

Wat is de reden dat deze mensen je stalken?

* Ex is een narcist ( kunnen niets verwerken, voelen zich slachtoffer, dingen die fout gaan liggen bij een ander, kunnen niet loslaten, wanneer je gaat scheiden is het beste uit hun buurt te blijven, want neem van mij aan je krijgt het slecht, zoals mijn vader zei: hij dacht er 2 vrouwen erop na te kunnen houden maar dat liep anders)heeft het al vaker gedaan, bazuint allerlei dingen rond, neemt contact op met anderen. Vrienden, instanties ect ect
Toevallig dat ik een klacht ergens heb ingediend, deze werd het liefst genegeerd en met man en macht wordt er een tegenactie daarover uitgevoerd. De man is denk ik wat paranoia geworden. Ex krijgt hiervan lucht doordat hij alles heeft gekraakt, hotmail, facebook en zo een deal heeft gemaakt. Ik WEET dat beide bezig waren.

Aangezien deze mensen schijnbaar nog al wat tijd en geld er insteken.

*Yep beide geld zat en diegene waar ik in een klacht over heb ingediend denk ik nog vele malen meer dan ex.( al zal de laatste dat natuurlijk niet graag erkennen)

Ga met het O.V. je dorp uit, laat elke vorm van electronica thuis, blijf een paar dagen weg, zonder op welke manier dan ook contact te leggen met bekende en thuis.

heb je dan nog last van het stalken?

*Geen achtervolgende motorrijders meer, maar soms rijdt diegene waar ik een klacht heb ingediend net daar waar ik rij;-) zelfs wanneer ik meer dan 100 km vanaf mijn woonplaats rij!!!! Een waarschuwing, we zijn er nog, we houden je in de gaten en wij zijn overal en machtig. Het is een herhaling dus sowieso komt ex terug ander mannetje (ratje) zielig verhaaltje en overtuigingskracht en ja hoor weer eentje die meedoet.Alleen durft hij niet, te laf en bij betrapping kan hij niemand anders de schuld geven. Is het nu niet dan over een paar maanden/jaar weer. Wat het meest stuitende is dat ze zich the fellowship till dead noemen. Ik wil dit traject niet nog eens door. Het was een heel gepuzzel, zoiets van wie is de mol maar ik weet nu meer dan ze lief is!!!! Uiteindelijk was mijn eerste vermoeden het juiste!!! Maar dat idee had ik losgelaten omdat je niet kunt indenken dat mensen zo vol haat zitten en zo met hun gedachten een loopje kunnen nemen. Maar goed aangewakkerd ook door ex!
Wanneer ik weet welke tactieken gebruikt worden, kan ik me daar op zijn minst tegen wapenen voor in de toekomst.

Tip over de auto Hoe ziet dat eruit? en een stock rom daar kan ik wat mee!!! Fijne reacties!!!Bedankt!
21-03-2012, 21:07 door wica128
@koffie Duidelijk, klinkt als me stiefvader :( suc6

Een stock rom, is software voor je telefoon, maar dan van de fabrikant. Dus niemand heeft er nog aan gezetten.

gps tracker: https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=gps+tracker&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=1jNqT6HVM8aLhQfC4PnACg&biw=1303&bih=925&sei=2jNqT4XaFYa0hAfpsZCZCg
Je hebt ze in alle vormen en maten.

Mijn opmerking over de politie is was geen grap.
De politie heeft beschikking tot meer databanken dan ons lief is.
21-03-2012, 21:40 door Anoniem
Koffie,

Je hebt eerder gepost op dit forum en de antwoorden gaan dezelfde kant op, of je er echt nog iets aan hebt betwijfel ik.
Als je echt gestalked wordt, zijn er meer manieren als door tracen van je telefoon, door de muur heen kijken of installeren van software op je pc.
De meeste mensen worden lastig gevallen door mensen die niets anders te doen hebben als anderen lastig vallen. En er dan een mooi verhaal van maken waardoor jij op z'n minst onzeker wordt. De stalker heeft daar de meeste plezier aan, meestal doen ze je geen pijn en gaat het alleen om het pesten. Ik durf te wedden dat dit in dit geval niet anders is.

Je kunt het met jou beperkte kennis van technologie niet oplossen. Maar daar zit ook niet het probleem.
Zolang je, hoe moeilijk ook, blijft reageren, heeft je ex er plezier van. Dit forum gaat jou daarbij niet helpen. De informatie die je geeft is veel te algemeen, zeker om een gericht advies te geven, maar helemaal om je er vanaf te helpen. Zelfs als je verteld wat voor telefoon je hebt, kan alleen iemand met extreem veel kennis je vertellen of er iets mis mee is. De kans dat jouw ex die kennis heeft schat ik niet hoog in.
Schakel een advocaat in, blijf aangifte doen, maar zorg zelf ook voor bewijs, maak zelf ook video opnames, koop een memorecorder waarmee je bewijs kan verzamelen.
Als je ex een soort van dossier heeft opgebouwd moet jij hetzelfde doen. Maar op dit forum dat vooral door technisch sterk onderlegde mensen bevolkt wordt ga je geen oplossing vinden voor je problemen.
22-03-2012, 13:27 door Anoniem
Beste Koffie,
Heel goed van je dat je hulp zoekt. Wellicht is dit forum niet de enige plek waar je kan aankloppen. Misschien is een beetje geestelijke hulp ook wel fijn. Sterkte
22-03-2012, 20:30 door koffie
Ik zal hier geen antwoord vinden van het waarom, ik kan me er wel proberen tegen te wapenen. Daarbij is het geen pesten, ik laat hier ook niet het achterste van mijn tong zien. Het is een globale beschrijving maar veel achterwege gelaten. Een vraag en ik antwoord daarop zo schaars mogelijk.
Dit is stalking, het pesten voorbij. Stalking is strafbaar. Dit zijn criminelen die nergens voor terug deinzen.
Je hebt gelijk ik ben a-technisch maar probeer wel wijzer hier te worden en het helpt niet echt wanneer ik steeds idd een uitleg moet geven. De vraag over feiten was er niet voor niets. Derhalve heb ik toch iets aan de genoemde tips !
11-04-2012, 12:39 door AllardMeester
Hallo,

Ik heb me aangemeld op dit forum vanwege interesse voor securtiy. Ik lees dit met verbazing en ik ben blij dat ik me vanochtend heb aangemeld. Ik kan een hoop leren van jullie!

Bedankt!
16-06-2012, 16:44 door ceespalmer
Dit verhaal lezende verbaas ik me steeds meer en meer, tot verbijstering en ongeloof. Gebeurt dit echt en zo opvallend!. Zijn er meer mensen die op deze manier in een ongelijke partij moeten "knokken" tegen het systeem?
Dit is materiaal voor een TV programma waar ze de interesse, de middelen, kennis en neutraliteit hebben om dit tot op de bodem uit te zoeken. Zoek op een volkomen veilige manier contact.
16-06-2012, 17:08 door burne101
Door ceespalmer: Dit is materiaal voor een TV programma waar ze de interesse, de middelen, kennis en neutraliteit hebben om dit tot op de bodem uit te zoeken.

'Ze' hebben wel eens geprobeerd een programma over dat soort gevallen te maken. Gek genoeg liep dat stuk op een aantal problemen. Het voornaamste probleem is de mensen die zich opgeven voor dat soort programma's. Een groot deel daarvan is psychiatrisch patiënt, en dat geeft juridische complicaties als je die op tv hun verhaal laat doen. Een ander probleem is dat de overblijvende groep de macht van voetenwerk onderschat. Iemand die niets anders te doen heeft dan een ander stalken komt zonder enig technisch hulpmiddel veel verder dan je denkt. En een derde probleem is dat mensen die niet paranoide zijn en geen compulsieve dwangstoornis hebben nog altijd blijken te kunnen geloven in wazige samenzweringen. Roep op een verjaardag dat 9/11 een samenzwering was en binnen tien minuten heb je tien elkaar uitsluitende 'verklaringen' gehoord. Vrijwel niemand schijnt te geloven dat de waarheid wel eens veel eenvoudiger zou kunnen zijn dan ze denken.

Hopeloos, dat soort programma's.

Ik heb ooit een tijdje samengewerkt met een programma-maker die zoiets van plan was, maar gaandeweg vielen al z'n spannend klinkende verhalen uiteen en had 'ie niets anders dan een stel zielige gekken, een stel volhardende stalkers en mensen die uiteindelijk in één van de twee groepen terecht zullen komen.
16-06-2012, 19:11 door Anoniem
Stalking en ook groepstalking bestaat en komt steeds vaker voor.Voor leken lijkt dit makkelijk te bestrijden,maar in de praktijk valt dit vies tegen.In mijn geval zijn de initiators mensen die makkelijk en veel sociale kontakten weten te leggen en zodoende vriendschap sluiten met allerlei mensen,ook met mensen werkzaam bij internetprovider,mobiele telefonieprovider en bij de overheid (ja zelfs bij de politie!).Gehanteerde valse beschuldigingen aan mijn adres als zou ik een pedo zijn doen het natuurlijk altijd goed om support te verwerven.Even terugkomend op het geval van Koffie, het is aannemelijk dat of je gsm is gehacked (dit is vrij makelijk te doen naar het schijnt),evt. gps locatiebepaling op je gsm geinstalleerd.Ook kan men je tel. afluisteren (en daarmee mogelijk ook de ruimte waarin je bevindt afluisteren) en zodoende kan men weten waar je bent of waar je heen gaat (en dan is vanaf je huis de route niet zo moeilijk te bepalen).Ook kan er een tracking-device onder/in je auto of ander voertuig zijn geplaatst waardoor men je kan traceren.Wellicht kan je een camera in je auto (laten) monteren.In de VS schijnen er verzekeraars te zijn die zo'n camera in de auto verplicht stellen.Bij een aanrijding kan men dan vaststellen wie de schuld heeft.Middels die videocamera kun je wellicht bewijzen dat je wordt achtervolgt/gestalkt en in elk geval als er iets gebeurd,bijv. dat ze proberen je vd weg af te rijden kan die videocamera dit vastleggen en dan is het voor de politie kat in t bakkie.Ook kan je bij div.spyshops div. gadgets kopen zoals bijv. een baseballcap met verborgen camera of een ballpen met ingebouwde camera waarmee je e.e.a. kunt filmen en dus bewijzen.De kans bestaat dat als er 1 of meer van die (groep)stalkers worden opgepakt dat ze gaan praten en dan degene aanwijzen wie erachter zit.Je moet toch ergens beginnen? Sterkte en succes ermee!
18-06-2012, 21:38 door Anoniem
Een qoute uit een ander draadje en een goede lezer kan dit wel begrijpen!

quote]Door Anoniem: nou jongens daar gaan we dan, ........
.maar ja, we gaan wel ver zo het is in ieder geval redelijk volledige en op waarheid berustte informatie.t
etc.

Dus geen verzonnen verhaal niet paranoia geen andere aandoening!
Het stalken is gestopt alleen soms bemerk ik nog even een randverschijnsel;-)!
De angst is voorbij en ik?
Ach weet je ik denk alleen maar wat een zielige portretten en vooral wat zijn deze mannen laf geweest en bovenal denk ik min over ze. Soms vol haat, wat geen zin heeft om met wrok rond te lopen soms nog even met angst maar wat doen ze ? Alleen maar proberen achter info te komen die er niet is! Gek maken? Ach wie is hier nu werkelijk gek?! Bang maken? Nee ze zijn voor mij bang!
Hoe verder? Ik weet niet of er een herhaling komt maar gewapend psychisch en met allerlei andere hulpmiddelen zal het de volgende keer geen kans van slagen hebben! Omdat de polite en iedereen om me heen weet om wie het gaat!
Ik kan een nieuw hoofdstuk toevoegen en al deze levenservaring pakt niemand af, ik geniet des te meer van kleine dingen!
mijn glas blijft immer half vol!!!
En dit heren heet pas power!!!

groet
Koffie!
22-06-2012, 14:05 door rverwaart
Koffie,

Ik heb het hele stuk nu gelezen maar er is slechts 1 gedachte die in mijn hoofd blijft rondgaan: toevalstreffers. Wellicht tref je deze mensen op plaatsen waar jij ook bent, omdat zij daar ook vaak heen gaan. Wellicht ben je er pas op gaan letten nadat jouw relatie tot een einde is gekomen en je op wat voor manier dan ook zorgen bent gaan maken over hetgeen wat hier besproken wordt.

Ik probeer niet te zeggen dat je, in jouw woorden, gek bent, maar je vanuit een psychologisch oogpunt duidelijk te maken dat je niet de enige bent die zich in zijn/haar onderbewustzijn gestalkt voelt. Wanneer ik vooral jouw reacties lees, is er slechts 1 punt wat je structureel volhoud en dat is dat je niet alles kan, misschien niet wil, vertellen. Je geeft in je laatste bericht aan dat jij nooit bang bent geweest voor hen, maar met jouw eerdere reacties laat je wel degelijk zien enige angsten te voelen. Wanneer je namelijk terughoudend bent iets te vertellen is er iets binnen in jou wat je tegenhoud. Vergelijk het met het staan op de rand van een hoog gebouw. Wanneer je daar staat houd iets in jou je tegen de laatste stap over de rand te zetten. Dit noemen we een onbewuste angst; het is er wel, je voelt het ook echt, maar je bent je niet bewust van het feit dat je bang bent het te doen.

Gelukkig is hetgeen wat jij stalken noemt gestopt en kun je weer verder met waar je gebleven was. Ik kan je als advies meegeven je niet meer te berusten op het feit dat het opgelost is, maar het achterwege te laten en te doen alsof het nooit gebeurd is. Zoals eerder aangegeven zal jouw ex het als prettig ervaren als hij/zij te weten komt dat jij er nog steeds mee in je hoofd zit. Let op: ook een gedachte over "het is gelukkig opgelost" kan men ervaren als "De ander zit er nog mee in zijn/haar hoofd".
22-06-2012, 14:38 door Anoniem
Noem het toeval, een toevallige samenloop van omstandigheden of synchroniteit. Vaststaat is wel dat buitenstaanders die dit soort uitspraken bezigen, dit nooit zelf meegemaakt hebben m.a.w. nooit zelf te zijn belaagt. Daar hebben zij, de slachtoffers, niet om gevraagd. Kritische buitenstaanders praten wel anders als het hun zelf overkomt. Of misschien kan men het zelf niet goed verklaren en komt het sommigen die zich "deskundigen" hierin noemen niet goed uit en betuttelen zij maar degene die dit overkomt alsof het een psychische aandoening betreft.
Dat vind ik een zwakke en gemakzuchtige reactie, want dat behoeft niet altijd zo te zijn. Ik wil alleen duidelijk maken dat in het geval van topicstarter koffie, dit WEL in de hedendaagse maatschappij voorkomt en echt geen hersenspinsel behoeft te zijn. Maar in het geval zoals beschreven in dit topic overkomt het sommigen, vanwege het feit dat zij (structureel) belaagd worden al dan niet op gecoördineerde wijze in een periode in hun leven.
23-06-2012, 11:10 door Anoniem
Jullie moeten wat voorzichter zijn met uitspraken en conclusies, zulke dingen gebeuren! Aan de andere kant is het maar goed dat velen niet in het hoofd van een stalker kunnen kruipen!
Maar ook ,dat wat je het niet kunt indenken niet waar is.
Dus meneer/mevrouw r verwaart niet te klein denken want er zijn nu eenmaal echte criminelen die alles er voor over hebben om iemand klein te maken om hun vege lijf te redden, uit rancune , of uit rare gedachtekronkels!
23-06-2012, 15:58 door Anoniem
Door rverwaart: Koffie,

Ik heb het hele stuk nu gelezen maar er is slechts 1 gedachte die in mijn hoofd blijft rondgaan: toevalstreffers. Wellicht tref je deze mensen op plaatsen waar jij ook bent, omdat zij daar ook vaak heen gaan. Wellicht ben je er pas op gaan letten nadat jouw relatie tot een einde is gekomen en je op wat voor manier dan ook zorgen bent gaan maken over hetgeen wat hier besproken wordt.

Ik probeer niet te zeggen dat je, in jouw woorden, gek bent, maar je vanuit een psychologisch oogpunt duidelijk te maken dat je niet de enige bent die zich in zijn/haar onderbewustzijn gestalkt voelt. Wanneer ik vooral jouw reacties lees, is er slechts 1 punt wat je structureel volhoud en dat is dat je niet alles kan, misschien niet wil, vertellen. Je geeft in je laatste bericht aan dat jij nooit bang bent geweest voor hen, maar met jouw eerdere reacties laat je wel degelijk zien enige angsten te voelen. Wanneer je namelijk terughoudend bent iets te vertellen is er iets binnen in jou wat je tegenhoud. Vergelijk het met het staan op de rand van een hoog gebouw. Wanneer je daar staat houd iets in jou je tegen de laatste stap over de rand te zetten. Dit noemen we een onbewuste angst; het is er wel, je voelt het ook echt, maar je bent je niet bewust van het feit dat je bang bent het te doen.

Gelukkig is hetgeen wat jij stalken noemt gestopt en kun je weer verder met waar je gebleven was. Ik kan je als advies meegeven je niet meer te berusten op het feit dat het opgelost is, maar het achterwege te laten en te doen alsof het nooit gebeurd is. Zoals eerder aangegeven zal jouw ex het als prettig ervaren als hij/zij te weten komt dat jij er nog steeds mee in je hoofd zit. Let op: ook een gedachte over "het is gelukkig opgelost" kan men ervaren als "De ander zit er nog mee in zijn/haar hoofd".

Je hebt het helemaal mis,gigantisch want niets is wat jij beschreven hebt van toepassing ;-) goed lezen is een apart vak;-)
Maar beste mannen en hier en daar een vrouw ik ga weer verder met leven en laat het hier voor wat het is!
koffie!
23-06-2012, 23:51 door Anoniem
hoi mensen mijn blackberry 8520 curve is gejat en kaartje is eruit gehaalt en heb ikzelf geblokkeerd hoe kan ik nu mijn blackberry traceren of terug vinden via internet heb het imei nummer ect. maar weet niet wat ik moet gebruiken om het te vinden heb via google gezocht en vond dit maar hier zie ik het ook niet tussen staan wie kan mij helpen door een site of iets waardoor ik weet waar mijn telefoon is op dit moment groetjes en alvast bedankt
27-06-2012, 16:30 door Lucas28
Koffie,
Als die stalker je zo gemakkelijk kan lokaliseren is er waarschijnlijk sprake van een GPS-tracer die stiekem in de bumper van je auto is geplakt. Het is dan jouw auto die wordt getraceerd en niet je telefoon.
Bij lease-auto's is de tracer vaak een stukje software dat in het navigatie systeem zit. Dit wordt aangebracht zodat de werkgever ten allen tijde weet waar zijn werknemer uithangt. Misschien toch niet zo leuk, een lease-auto!

Er bestaan apparaatjes die de GPS-tracer storen waardoor de auto niet meer te traceren is. Dergelijke apparaatjes zijn vrij te koop maar verboden om te gebruiken. Die apparaatjes zijn namelijk geliefd bij autodieven.

Dus wat te doen? Leen de auto van de buurvrouw een keertje en kijk of ze je dan nog kunnen vinden.
Is er sprake van een GPS-tracer dan is die vrij gemakkelijk te vinden. Om een goed GPS-signaal te kunnen ontvangen mag het toestel niet onder metaal geplaatst worden. Onder de motorkap of de kofferbak is dus uitgesloten. Wordt meestal geplaatst in een bumper omdat die van kunststof is.

Heb je een lease-auto dan is het "lek" waarschijnlijk te vinden bij je werkgever.
08-08-2012, 17:29 door Anoniem
Heel interessante verhalen/tips.

heb bijna alle reacties gelezen en veel van geleerd. maar heb nu geen tijd om verder te gaan.
Heb zelf ook mee te maken met dit soort problemen (jullie noemen dat staken).

zal de volgende keer wat erover vertellen en natuurlijk heb ik ook vragen hierover!
M.v.G.
12-08-2012, 12:05 door Anoniem
Het is duidelijk van wie zij last heeft,en het is mogelijk inderdaad om een
24-08-2012, 01:27 door Anoniem
koffie koffie

groetjes 1%
25-08-2012, 09:41 door Army
Door Lucas28: Koffie,
Als die stalker je zo gemakkelijk kan lokaliseren is er waarschijnlijk sprake van een GPS-tracer die stiekem in de bumper van je auto is geplakt. Het is dan jouw auto die wordt getraceerd en niet je telefoon.
Bij lease-auto's is de tracer vaak een stukje software dat in het navigatie systeem zit. Dit wordt aangebracht zodat de werkgever ten allen tijde weet waar zijn werknemer uithangt. Misschien toch niet zo leuk, een lease-auto!

Er bestaan apparaatjes die de GPS-tracer storen waardoor de auto niet meer te traceren is. Dergelijke apparaatjes zijn vrij te koop maar verboden om te gebruiken. Die apparaatjes zijn namelijk geliefd bij autodieven.

Dit is verzekeringstechnisch alleen bij de dure modellen verplicht vanuit de verzekeringsmaatschappij.


Dus wat te doen? Leen de auto van de buurvrouw een keertje en kijk of ze je dan nog kunnen vinden.
Is er sprake van een GPS-tracer dan is die vrij gemakkelijk te vinden. Om een goed GPS-signaal te kunnen ontvangen mag het toestel niet onder metaal geplaatst worden. Onder de motorkap of de kofferbak is dus uitgesloten. Wordt meestal geplaatst in een bumper omdat die van kunststof is.

Elke auto met een kunststofbumper van de laatste 15 jaar minimaal is helemaal gevuld om als demping te dienen en die dingen te verwijderen en terug te plaatsen kost gewoon even. Geen handige locatie om dit in te bouwen. Je kijkt echt te veel Hollywoodfilms.


Heb je een lease-auto dan is het "lek" waarschijnlijk te vinden bij je werkgever.
Niet, dit mag niet zomaar worden ingebouwd tenzij het echt een werkvoertuig is. Dit is de lease-klasse F10-F12 van Volvo bijvoorbeeld of de transporters van een PostNL. Je kan er vanuit gaan dat elk "groot" transportbedrijf dit doet omdat ze de tachograaf moeten uitlezen en dat gebeurt op de dezelfde manier. Maar normale lease-auto's nee, dat is voorlopig een sprookje of je moet doelen op de TomTom manier om iemand te traceren.

En is het mogelijk om telefoon te vragen welke locatie die heeft? Ja, alles vanaf minimaal UMTS is dat mogelijk via een SMS, maar daar krijg je bericht van dat iemand dat heeft gedaan. Voor de rest is iedereen op basis van het mobiele netwerk te traceren tot op ongeveer 50 a 100 meter nauwkeurig, maar dat moet of via de mobiele provider of je moet een app op iemands telefoon laten draaien.

Voor de rest kan het puur toeval zijn of je staat onder toezicht van de overheid omdat iemand in je omgeving wat gedaan heeft of in een gevoelige positie gaat werken of je ziet dingen die je wilt zien. Een tip is al gegeven, wissel een keer auto's met iemand en kijk of het zo blijft en of zij die gasten elke keer ziet. En stop een keer om je hele leven op Facebook, Twitter, FourSquare, etc te zetten. 500 vrienden zijn leuk, maar bij problemen kom je er pas achter wie je vrienden zijn en wie niet.
25-08-2012, 10:35 door Anoniem

Niet, dit mag niet zomaar worden ingebouwd tenzij het echt een werkvoertuig is. Dit is de lease-klasse F10-F12 van Volvo bijvoorbeeld of de transporters van een PostNL. Je kan er vanuit gaan dat elk "groot" transportbedrijf dit doet omdat ze de tachograaf moeten uitlezen en dat gebeurt op de dezelfde manier. Maar normale lease-auto's nee, dat is voorlopig een sprookje of je moet doelen op de TomTom manier om iemand te traceren.

Kilometerregistratie-kastjes worden steeds vaker in lease-auto's gebouwd.
En daarmee kan men ook zien waar je auto is. Het is dan geen officieel trace-apparaat, maar
het kan daar wel voor gebruikt worden.

Het mag niet ? Op basis van lease-klasse ? :)
Volgens mij mag het wel, als de bestuurder op de hoogte wordt gebracht dat
het in de auto zit.

De tracer in bumper is natuurlijk maar een voorbeeld.
Als het daar niet kan, dan ergens anders op/in de auto.
25-08-2012, 13:56 door Anoniem
"Bij lease-auto's is de tracer vaak een stukje software dat in het navigatie systeem zit. Dit wordt aangebracht zodat de werkgever ten allen tijde weet waar zijn werknemer uithangt. Misschien toch niet zo leuk, een lease-auto!"

Ik heb een lease auto met GPS chip. Mijn werkgever krijgt nimmer toegang tot die informatie, het wordt enkel gebruikt wanneer het voertuig wordt gestolen. Er zijn wel uitzonderingen, zeker bij transport bedrijven, maar dan word je daar expliciet van op de hoogte gesteld.

De stelling dat werkgevers over het algemeen toegang hebben tot dergelijke gegevens is onzin en dit zou ook een grove overtreding zijn van de privacy wet. Een werkgever kan niet zomaar naar bijvoorbeeld Athlon Carlease of Leaseplan bellen om te vragen waar de auto uithangt, of zelf deze gegevens opvragen.

Vergeet verder ook niet dat de werkgever niet de eigenaar is van de auto, maar het leasebedrijf.
25-08-2012, 16:21 door Anoniem
Leeft koffie nog?
Vanaf 22-03-2012 niks meer van koffie vernomen.
31-08-2012, 14:28 door Anoniem
Is ook niet zo gek; de helft van alle posts hier betreft (goed bedoelde) onzin. En koffie heeft zelf al aangegeven dat ze 'er klaar mee is' en verder wil/gaat met haar leven. Vermoedelijk is dat gelukt (of juist helemaal niet, maar goed laten we het beste hopen) ...
04-09-2012, 09:16 door Anoniem
goed bedoelde onzin? Uw reinste entertainment! Geweldig om te lezen, prachtige bron van informatie voor psychologen.
09-09-2012, 15:41 door Anoniem
Door koffie: Waarom ik dit vraag is dat ik gestalkt werd door motorrijders o.a. Zij verschenen op elk tijdstip waar ik ook reed.
Dus denk ik dat het met mijn telefoon te maken heeft. Aan de andere kant verkoopt mijn ex onder meer professionele meetapparatuur, dus hij kan aan allerlei apparaten komen die met afluisteren te maken heeft. Daarbij als zendamateur veel knowhow heeft over zenders en ontvangers. De centjes heeft hij ook ( en met haat kan je veel over hebben om je ex te tarten)of hij kan één of andere deal sluiten met iemand die deze inzet. Ik kan niet een link van zijn bedrijf hierop zetten maar zeker te weten dat hij over bepaalde technieken bezit die niemand anders bezit.
Ik probeer het gewoon uit te vogelen, hoe dit kan. Ergens al een ander draadje gestart maar de reacties waren niet al te best. Nu hoop ik dat er geen onzin voorbij trekt want daar kan ik echt niets mee. Dus hou het aub aan feiten!!!

En hoeveel films kijk je op een dag??
Oja ik weet waar je auto rijdt ;)
11-09-2012, 21:54 door Anoniem
Motorclubs hebben vaak een adres,café zou kunnen, ga op onderzoek en als men bereidt is om je te volgen voor geld zijn ze voor klinkende munten ook bereidt om te praten.
22-09-2012, 02:38 door Anoniem
ik zie alles maar als ''symtomen'',behorende bij een ontwikkeling (hoewel het ook als ontbinding kan worden gezien),iedereen KAN natuurlijk proberen om ergens een zwarte piet te lozen,,voor het goed laten functioneren van om het even welke macho heb je EEN SLACHTOFFER NODIG nodig en dan om een hulproep die hier geplaatst is om zeep te helpen en die dan weer verpatst kan worden door een zeer gefrustreerde man als zijnde zie je wel!
28-09-2012, 18:14 door Anoniem
Met koffie gaat het goed. Het stalken lijkt te zijn gestopt. Maar je weet het maar nooit met zulke gasten.
Ex heeft natuurlijk van allerlei sappige verhalen verteld en ik weet uit ervaring dat wanneer het slecht gaat hij alles projecteert op mij. Ik ben zijn uitlaatklep. Dan heeft hij iets of iemand nodig om dan tegenaan te schoppen.Hij kan teleurstellingen of tegenvallers of mislukkingen niet aan. Zijn verhalen zijn te zielig voor woorden. Ach mensen die deze kant kennen piepen wel anders;-)
Sja dat medische persoontje kwam hem goed uit! Ze hebben elkaar een beetje gebruikt voor het zelfde doeleinde.
nl mij proberen onderuit te halen.
Alles is weer onder controle en zij? Samen veel haat, vreet ze een keer op, kan niet anders!;-)
Ik zou niet trots zijn op zo een eigenschap!
dank allen!.
mvg
Koffie!
30-09-2012, 11:19 door Anoniem
Nog een tip voor medisch persoon, neem echt eens contact op als je durft met de kinderen kun je eens echt horen hoe het allemaal zit;-) Een verhaal heeft twee kanten maar die van de narcist kwam jouw goed uit! Lekker meestalken sukkel! Denk dat je al je haren uit je hoofd gaat trekken! Met je onbegrepen gebaren/acties op jouw motorfietsje;-)!!!
zo dat is eruit! Ha!!! Verder met leven!!! Mijn leven is van mij en ik wil jullie er niet in! Begrepen!!!!!!!
en O... ga eens echt leven, zonder mij!!! Wat ben je toch ontzettend zielig!!!!(Jij zult nooit kunnen begrijpen dat ik altijd voor jouw opnam omdat je de vader was en iedereen in mijn buurt moest weerhouden om jou niet eens goed de waarheid te zeggen, zoveel leed als jij veroorzaakt hebt gun ik niemand!!!!Zelfs de kinderen heb ik altijd de opdracht gegeven als papa zeurt dan geef mij maar de schuld, ter bescherming van jouw gedrag!!! Wat ben je toch een laf persoon om iemand anders voor jouw eigen doeleinde de kolen uit het vuur te halen!!! Contact krijg je met jouw kinderen als je je als vader gedraagt in alle opzichten, met liefde en een beetje financiële zorg!! Geen van beide heb je waar gemaakt!!!!
Groet van de moeder die zich kapot gewerkt heeft om haar kinderen alles te geven wat ze behoren toe te komen met 2x zoveel liefde omdat ze vader en moeder moest zijn!!!
Sukkels!!!
03-01-2013, 22:04 door Anoniem
http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/01_januari/03/binnenland/5-vragen-over-routerlek.xml
03-01-2013, 22:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-01-2013, 22:29 door Anoniem
hallo allemaal,

Ik heb een iphone en mijn vriend ook. Kan ik zonder hem toestemming zijn locatie zien waar hij is?
03-01-2013, 22:45 door NetGuardian
Door Anoniem: GPS zend ook signalen uit naar satelieten en/of naar GPS apparatuur/software fabrikanten. Met GPS is je locatie heel nauwkeurig bekend.

GPS systemen ontvangen GPS signalen van satelieten maar kunnen geen locatie info teruggeven aan satelieten! Het zend vermogen wat hier voor nodig zou zijn krijg je niet mee een klein GSM telefoontje en een kleine accu voor elkaar.
Wel kan een GSM de GPS signalen ontvangen en de info van waar jij je op dat moment bevind via zijn GPRS data verbinding doorgeven. Ook kan je telefoon je hele afgelegde route opslaan om later na te laten lopen maar je telefoon praat niet terug naar GPS satelieten!
04-08-2013, 15:02 door bibi
wie kan er helpen mijn vriend is verdwenen politie wil geen moeite doen hij is niet sucidaal neemt geen medicijnen en is volwassen nu heeft hij zijn xperia e gsm mee maar deze staat af zodat ik er niet naar kan bellen we hadden er het programma prey opgezet maar niet geactiveerd dus zijn we ook niets mee we wonen in belgie hij heeft een gsm abonnement bij telenet die kunnen hem ook niet traceren kan ik hem via de gps van zijn gsm traceren of anders wie weet wat ik moetdoen
07-08-2013, 12:08 door Anoniem
Hallo, als je op blackberry gps locatie uit hebt staan en geen simkaart hebt en je wifi en bluetooth ook uitstaan

Ben je dan nog te traceren ??
19-08-2013, 15:27 door Anoniem
Je telefoon kan tegenwoordig gewoon worden getraceerd. Heb dit met grote schrik vernomen, en zelfs de website gezien via welk dit kan, namelijk www.simdetective.com Elk particulier recherche bureau en bedrijf kan ongemerkt voor Euro 15,- een telefoon traceren door volgens mij een ghost sms.
23-04-2014, 20:54 door Anoniem
hallo,

mijn telefoon is gestolen en ze hebben mijn telefoon uitgezet. Hoe kan ik mijn telefoon terugvinden?
24-04-2014, 11:08 door Anoniem
Door Anoniem: hallo,

mijn telefoon is gestolen en ze hebben mijn telefoon uitgezet. Hoe kan ik mijn telefoon terugvinden?

Door het bij de politie te melden
12-06-2014, 22:12 door Anoniem
ja dat kan makkelijk als ze je nummer hebben. via google earth zoek maar eens op: hoe traceer je iemands mobiel klik de eerste aan en lees het even door
27-07-2014, 13:25 door Anoniem
bluetooth
08-09-2014, 21:53 door Anoniem
Vraag aan Security.nl ....Er is een endeloze discussie gaande op een forum, aangaande de vermissing van 2 personen, het betreft de smartphones die zij bij zich hadden. Mijn stelling was, dat je een smartphone n o o i t UIT kunt zetten, ( tenzij je het batterij-gedeelte verwijderd en in zilverpapier verpakt ) ik beweerde dat er een `transponder ` zit in de moderne toestellen, die a c h t e r a f uitgelezen zouden kunnen worden door opsporings-instanties. Het artikel hierover wat ik ooit gelezen heb, kan ik niet meer terugvinden, jammer. Die transponder zou niet met een zendmast verbonden hoeven zijn, wel verbinding hebben met satellieten, zo dat nu na al die maanden, de exacte precieze locaties, van die eerste dagen, nog steeds uitgelezen zouden kunnen worden, WAAR die personen zich exact bevonden hebben......( zodat uiteraard kan worden nagegaan, of zij bijvoorbeeld ontvoerd geweest zijn en / of vast gehouden werden, ergens in die buurt ) .....Mijn stelling werd niet gelooft, maar ik weet zeker dat ik er ooit een artikel over gelezen heb.....?
Security.nl, had ik gelijk of toch niet ? Kunt U deze vraag beantwoorden ?
09-09-2014, 10:05 door johanw - Bijgewerkt: 09-09-2014, 10:05
Door Security Scene Team:een gejailbreakte smartphone loopt wel meer risico's dan standaart smartphones.
Een hardnekkig sprookje. Als je je toestel geroot of gejailbreakt hebt kun je juist programma's installeren die andere programma's de toegang tot lokatiegegevens ontzeggen, ook systeemprogramma's. Onder Android is daar XPrivacy voor, die ik gebruik om dit soort zaken dicht te zetten (evenals onnodige toegang tot adresboek en smsjes).

Gegevens die de politie bij de providers kan opvragen is natuurlijk niet echt tegen te beveiligen anders dan de telefoon thuis te laten of uit te zetten als je niet wilt dat ze kunnen nagaan dat je ergens (geweest) bent.
09-09-2014, 18:18 door Anoniem
Door Anoniem: Mijn stelling was, dat je een smartphone n o o i t UIT kunt zetten, ( tenzij je het batterij-gedeelte verwijderd en in zilverpapier verpakt )
Uitzetten van een smartphone kun je het beste beschouwen als een soort "standby"-stand, want niet alles staat hiermee gegarandeerd uit. Je klok (datum/tijd) loopt bijvoorbeeld gewoon door.

Evenzo zou er ook nog steeds communicatie kunnen plaatsvinden. Maar dit hangt er maar net vanaf hoe je telefoon is ontworpen/geprogrammeerd/ingesteld. Wil je 100% zeker weten dat je telefoon niets meer doet, verwijder dan alle middelen die de telefoon van electriciteit voorzien. (incl. accu/batterij)

Een alternatief is je telefoon volledig af te schermen met geleidend materiaal. (zoals bijv. veel zilverpapier)
Dit houdt een deel van de radiostraling tegen. Maar als je dicht genoeg bij een zendmast staat, kan er nog voldoende straling door het zilverpapier (eigenlijk: aluminiumfolie; het is niet echt zilver...) heen lekken om toch nog verbinding te krijgen. Deze methode is dus niet volledig waterdicht.

ik beweerde dat er een `transponder ` zit in de moderne toestellen, die a c h t e r a f uitgelezen zouden kunnen worden door opsporings-instanties.
Transponder? Bedoel je NFC? (Near Field Communication) Het lijkt alsof je wat dingen door elkaar haalt.
Wat er in ieder geval in een smartphone zit is een zgn. flash-geheugen, met daarin o.a. een soort logboek.
De gegevens van dit geheugen (incl. logboek) worden niet gewist door de telefoon "stroomloos" te maken.
Op welke manieren je dit logboek uit kunt lezen, hangt weer af van hoe een smartphone is ontworpen/geprogrammeerd .
Als geauthoriseerde gebruiker kun je bepaalde logs op het beeldscherm oproepen. Maar in principe zou het ook via
reeds ingebouwde communicatiemiddelen (zoals wifi, bluetooth, GSM, UMTS, nfc) kunnen worden overgezonden
mits de smartphone voor dit doel over de programmatuur beschikt om die functie te vervullen.(app?)
Een speciale transponder is dus niet nodig. Men kan gewoon de reeds ingebouwde communicatiemiddelen gebruiken.
Daarnaast zijn forensische experts vaak in staat om alles rechtstreeks uit de geheugenchip te lezen,
(zonder het wachtwoord te kennen) als ze de telefoon in handen hebben.

Die transponder zou niet met een zendmast verbonden hoeven zijn, wel verbinding hebben met satellieten, zo dat nu na al die maanden, de exacte precieze locaties, van die eerste dagen, nog steeds uitgelezen zouden kunnen worden, WAAR die personen zich exact bevonden hebben......( zodat uiteraard kan worden nagegaan, of zij bijvoorbeeld ontvoerd geweest zijn en / of vast gehouden werden, ergens in die buurt ) .....Mijn stelling werd niet gelooft, maar ik weet zeker dat ik er ooit een artikel over gelezen heb.....? Security.nl, had ik gelijk of toch niet ? Kunt U deze vraag beantwoorden ?
Security.nl is geen alwetende persoon, en ook niet de ultieme rechter.
Maar samen komen we als community meestal wel een heel eind in de goede richting van het juiste antwoord.
En dit is dus mijn bijdrage.

Moderne smartphones beschikken over een GPS-sensor, die met behulp van GPS-satelieten je geografische positie kan bepalen. (eventueel misschien ook als de telefoon "uit" (standby) staat, maar ik dacht niet dat dit standaard was)
Een GPS-sensor/ontvanger is geen transponder. Hij zendt zelf geen signalen uit.
GPS-satelieten zenden wel signalen uit.
Uit de timing van de ontvangen signalen kan de GPS-ontvanger doorlopend je positie bepalen.
Eventueel kan de smartphone al deze coördinaten in zijn geheugen loggen. (app? fw?)
De aldus in de smartphone opgeslagen coördinaten zouden zelfs maanden later nog kunnen worden uitgelezen (of evt. doorgezonden via Wifi, GSM, UMTS, Bluetooth etc.). Bijvoorbeeld als je de smartphone weer "aan" zet.

Het zou natuurlijk normaalgesproken niet zo moeten zijn dat je op deze wijze stiekem wordt gevolgd.
Maar het is technisch wel mogelijk, en daarom nooit zomaar volledig uit te sluiten.
Zie ook bijv. http://www.brighthub.com/electronics/gps/articles/51103.aspx
29-12-2014, 21:21 door Anoniem
Een vriendin van mij vroeg zich af als je je telefoon uitzet kan iemand je dan nog steeds traceren want die vriendin van mij word door een gevaarlijk iemand gestalkt wat moet je dan doen met je telefoon zonder iets dat de politie word ingeschakeld m.vg. pradatar
30-12-2014, 02:37 door [Account Verwijderd]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Interpunctie

Je vriendin moet de politie inschakelen als het een gevaarlijke stalker is.

En nee, die stalker kan de telefoon niet traceren als die uit staat. Trouwens ook niet als die aanstaat, tenzij hij bij de telecom provider werkt en toegang heeft tot alles.
Of tenzij hij tracking software op de telefoon heeft gezet en daar toegang tot heeft. In dat geval eventjes naar de telecom winkel en het laten verwijderen.
30-12-2014, 07:22 door Anoniem
Als je mobiele telefoon aan staat kunnen ze je ook afluisteren als ze willen.
Beste is helemaal uit als je thuis bent.
Ik zelf heb geen mobiel,en thuis kunnen ze m'n voicemail inspreken.
Hi biedt zelfs waar je contacten zich bevinden.
Neem een prepaid en meld die niet aan,dat scheelt al een hoop.
Dus die gratis 5,- die erbij zitten ook niet gebruiken.
30-12-2014, 11:33 door Anoniem
Als je mobiele telefoon aan staat kunnen ze je ook afluisteren als ze willen..

Dat hangt wel heel erg af van de vraag wie je bedoelt met "ze"....
23-10-2015, 16:23 door Anoniem
Beste mensen ik gaat dit maar 1 maal zeggen dus ogen open:

ZOLANG JE VERBINDING HEB OP WAT VOOR MANIER DAN OOK, KAN DIE VERBINDING BEHALVE HEEN OOK TERUG. (HET IS NOOIT 1- RICHTINGS VERKEER)

Data verbindingen zoals 3G, 4G of de normale telefoon dataverbindingen, of thuis via de kabel of wifi. MAAKT GEEN ZAK UIT.

Zie het als een spiegel, als jij iemand kan zien, kan die jouw ook zien.
Zo simpel is het.

Wil je ongezien blijven op de ''radar'' koop dan geen telefoon.

En wat betreft de poster: Het kan ook zijn dat er gewoon iemand je staat te bespioneren. Dat is heel simpel.
Als ik 3 weken achter elkaar zie dat jij op zaterdag tussen 10 en 11 boodschappen gaat doen, dan extrapoleer je dat.
Dat is gewoon het patroon vinden in iemands dagindeling.

Het kan ook zijn dat er iemand een Bug op je voertuig heeft geplant. die zend signalen uit waar je bent. als dat ding dan ineens niet meer bij jouw voor de deur staat dan weten ze genoeg en komen ze je lastig vallen.

Mijn punt is : Alles is mogelijk, wees niet naief aub.

Dus JA telefoon tracken kan, en een beetje hacker/specialist kan dat.
JA stalken kan gewoon conventioneel door te spioneren.


AUB niet denken dat er iets als privacy bestaat, dat is zo ongeveer de meest valse vorm van filosofie die er bestaat.

Ik hoop hierbij een aantal vragen te beantwoorden.

De oplossing: wijzig je leeftpatroon, en hou het chaotisch. Als er geen regelmaat in zit, en je komt ze toch tegen weet je dat je gebugged ben.
24-10-2015, 11:47 door Anoniem
Door Anoniem:GPS zend ook signalen uit naar satelieten en/of naar GPS apparatuur/software fabrikanten. Met GPS is je locatie heel nauwkeurig bekend.

Dat is niet waar. Je telefoon zendt nooit iets naar een satelliet. Behalve natuurlijk als je een satelliettelefoon hebt.

Peter
03-11-2015, 13:11 door Anoniem
Een vriendin van mij word lastig gevallen via whatsapp, nu is zij naar de politie gestapt en de politie zegt dat ze gepakt zullen worden. Alleen het is een prepaid kaartje en diegene heeft alleen geappt via whatsapp. Verder niet gebeld of gesmst. Diegene zal zeker wel op de wifi hebben gezeten want ze stuurde steeds savonds een berichtje. Ook naar mij. Nu was mijn vraag, kan de politie erachter komen wie t is wanneer het nummer en toestel van diegene nog gebruikt word? En wat nou als diegene zijn/haar toestel heeft gedumpt en zijn/haar simkaart ook? Is diegene dan nogsteeds te traceren?
04-11-2015, 08:57 door Anoniem
Ja dat kunnen ze. Zolang je telefoon stroom heeft kunnen ze dat.

Definieer ''ze''. Is dat je buurman ? Criminelen ? Politie ? AIVD ?...... ;)
04-11-2015, 09:50 door PietdeVries - Bijgewerkt: 04-11-2015, 09:51
Door Anoniem: Een vriendin van mij word lastig gevallen via whatsapp, nu is zij naar de politie gestapt en de politie zegt dat ze gepakt zullen worden. Alleen het is een prepaid kaartje en diegene heeft alleen geappt via whatsapp. Verder niet gebeld of gesmst. Diegene zal zeker wel op de wifi hebben gezeten want ze stuurde steeds savonds een berichtje. Ook naar mij. Nu was mijn vraag, kan de politie erachter komen wie t is wanneer het nummer en toestel van diegene nog gebruikt word? En wat nou als diegene zijn/haar toestel heeft gedumpt en zijn/haar simkaart ook? Is diegene dan nogsteeds te traceren?

Heb je hier niet toevallig een eigen topic over geopend? Zou het niet beter zijn om daar dan in verder te gaan in plaats van dit topic te "kapen"?

(https://www.security.nl/posting/449844/Kan+de+politie+iemand+traceren+die+zijn_haar+gsm+heeft+gedumpt%3F)

@admin - mag op slot...
04-11-2015, 13:20 door angel2303
Jaa sorry!
23-12-2015, 23:44 door Anoniem
Goedendag,
Kan mn baas of mijn nieuwsgierige vrienden stiekem mijn lokatie bepalen via een
Of andere website door simpelweg mijn tel.nummer in te voeren en op
Zoeken te klikken? Mijn telefoon heeft gps maar dat heb ik altijd uit staan.
Internet heb ik wel aanstaan.
Het is mijn prive telefoon en eigen simkaart dus iemand anders heeft er geen
trakking app op kunnen plaatsen.

Groetjes
25-12-2015, 13:00 door Anoniem
Installer SnoopSnitch op een Android, dan weet je wanneer je getraced wordt op je tel.nr.

En ja , als je telefoon stroom heeft, dan kan de Sim gepeild worden.
Dus zelfs als de telefoon uit staat.

Als de telefoon aan staat, en wifi uit, kan je telefoon getraced worden.
25-12-2015, 21:53 door Anoniem
Goh, je zou je telefoon on een metalen doosje gaan bewaren als je wilt dat die echt uit staat.
25-12-2015, 22:22 door Anoniem
Dank voor uw reactie.
Toch vind ik het vreemd dat er dan nooit eens iemand
is die hier een link naar een website plaats onder het
mom van; nou kijk maar eens op www.dat-en-dat en kijk
zelf maar eens hoe makkelijk het is...
Dat de politie of inlichtingendienst je lokatie kan bepalenen
dat geloof ik direkt maar daar gaat het mij niet om.Ik heb
wat dat betreft nikste verbergen maar het gaat mij vooral om
bekenden en nieuwsgierige aagjes.
Iedereen doet wel eens een leugentje om bestwil.zoiets van
Joh ik kan je niet komen helpen want ik moet naar m'n oma
in bijvoorbeeld Meppel en dat die persoon mij dan effe traceert
En me betrappen kan op een kul verhaal.
26-12-2015, 13:07 door Anoniem
Door Anoniem: Je telefoon kan tegenwoordig gewoon worden getraceerd. Heb dit met grote schrik vernomen, en zelfs de website gezien via welk dit kan, namelijk www.simdetective.com Elk particulier recherche bureau en bedrijf kan ongemerkt voor Euro 15,- een telefoon traceren door volgens mij een ghost sms.
Dit is natuurlijk nep!
26-12-2015, 14:27 door Anoniem

Toch vind ik het vreemd dat er dan nooit eens iemand
is die hier een link naar een website plaats onder het
mom van; nou kijk maar eens op www.dat-en-dat en kijk
zelf maar eens hoe makkelijk het is...
www.google.com
27-12-2015, 16:31 door karma4
Dat de politie of inlichtingendienst je lokatie kan bepalenen dat geloof ik direkt maar daar gaat het mij niet om.
..
het gaat mij vooral om bekenden en nieuwsgierige aagjes. Iedereen doet wel eens een leugentje om bestwil.[/quote]De telecomproviders kunnen je locatie van de phone bepalen. Nu zou je nog een app geinstalleerd kunnen hebben die de informative uilleest en deelt. Je kunt door andere bekenden waargenomen worden.
Als het je enkel gaat om of de peroons/locatie gegevens vanuit je provider naar buiten komen dan mag je er op vertrouwen dat het niet eenvoudig zal zijn. WBP controle door ACM, zou het wel gebeuren dan kun je ze daarop aanspreken. Met datalekken komen komend jaar de boetemogelijkheden.
09-05-2016, 13:21 door Anoniem
welke soort middelen zijn er of heb je nodig om bij je mee te buren luister/af te luister 9zonder glas), de afstand is minder dan 300. Is bereik voldoende om geluid op te vangen, hoe zit t met beeld (lijkt me sterk, misschien sonar heb echt te weinig verstand hiervan. hoe kan ik bewijzen als dit het geval is, welke low budget middelen heb ik om te verstoren, ik vermoed dat een paar jong n oud buren vind dat er teveel lawaai wordt gemaakt en zijn info aan het verzamelen ,. kan je op afstand hacken via de wifi. ik weet dat je bij mobiele telefoon wel kan..ze kunnen dan zo meekijken in je laptop of telefoon.
31-05-2016, 00:42 door Anoniem
Hallo allemaal!

Ik vroeg mij af of de nokia 108 nou wel of geen gps module heeft, op de ene site zeggen ze van niet en de andere wel.
Ik kan er niet iets duidelijk over vinden wellicht weet hier iemand meer .

Groet, Jan de vos
31-05-2016, 09:27 door Korund
18-03-2012, 19:12 door Anoniem : Ja dat kan, je mobiele telefoon zend een signaal uit naar zendmasten, daarmee kan worden berekend waar je je ongeveer bevind.
Dit is een open deur: het GSM-netwerk moet natuurlijk weten welke telefoonmast je gebruikt voor je telefoongesprekken. In de praktijk beschikt alleen de provider over die gegevens, maar opsporingsdiensten kunnen die gegevens opvragen.
GPS zend ook signalen uit naar satelieten en/of naar GPS apparatuur/software fabrikanten. Met GPS is je locatie heel nauwkeurig bekend.
Dit klopt niet. GPS werkt volledig op basis van het ONTVANGEN van signalen van satellieten, de GPS-ontvanger van je telefoon hoeft zelf geen signalen uit te zenden om de positie uit te rekenen.
Dat er apps op je telefoon staan die toch jouw positie aan anderen bekend maken is niet het probleem van GPS.
31-05-2016, 11:46 door BaseMent
De Nokia108 heeft geen GPS module.
De Nokia108 heeft ook geen internet functionaliteit (niet via 3/4g en niet via WIFI).
De Nokia108 heeft wel een FM ontvanger ingebouwd.

Je kunt met je Nokia108 bellen, sms'en en naar de radio luisteren.
31-05-2016, 13:09 door cjkos
Door koffie: Waarom ik dit vraag is dat ik gestalkt werd door motorrijders o.a. Zij verschenen op elk tijdstip waar ik ook reed.
Dus denk ik dat het met mijn telefoon te maken heeft. Aan de andere kant verkoopt mijn ex onder meer professionele meetapparatuur, dus hij kan aan allerlei apparaten komen die met afluisteren te maken heeft. Daarbij als zendamateur veel knowhow heeft over zenders en ontvangers. De centjes heeft hij ook ( en met haat kan je veel over hebben om je ex te tarten)of hij kan één of andere deal sluiten met iemand die deze inzet. Ik kan niet een link van zijn bedrijf hierop zetten maar zeker te weten dat hij over bepaalde technieken bezit die niemand anders bezit.
Ik probeer het gewoon uit te vogelen, hoe dit kan. Ergens al een ander draadje gestart maar de reacties waren niet al te best. Nu hoop ik dat er geen onzin voorbij trekt want daar kan ik echt niets mee. Dus hou het aub aan feiten!!!

Waarom denk je dat het aan je telefoon ligt?

Een zender aanbrengen op je vervoermiddel of in bijvoorbeeld je tas lijkt me makkelijker.
22-06-2016, 02:11 door Anoniem
Ik heb een vraag, is een telefoon nog te traceren nadat hij gereset is? (Hard reset)
22-06-2016, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb een vraag, is een telefoon nog te traceren nadat hij gereset is? (Hard reset)

Uiteraard, waarom zou een reset een verschil maken?

Reset is het verwijderen van lokale gebruikersgegevens van je telefoon, zoals foto's.

De telefoon verwijderd niet zijn gps module of software hoor, hahaha.

Dus ja, absoluut, zeker, 100% kunnen ze dat nog na jouw hard reset...
22-06-2016, 11:38 door Anoniem
https://geosignalservices.com/
22-06-2016, 14:03 door Anoniem
Aps als "Xprivacy" kunen je locatie gegevens spoofen of blokkeren. Je hebt hiervoor wel een geroote android telefoon nodig met de "Xposed" module. Dit is alleen aan te raden voor geavanceerde gebruikers.
05-07-2016, 12:14 door Anoniem
Door koffie: Ik wist niet waar ik dit berichtje moest plaatsen dus hoop ik dat ikhier goed zit.
Kan iemand mij hierover informatie geven?
Ik heb zoveel mogelijk alles op mijn telefoon uitgezet.
bedankt alvast
groet Koffie

Je hoeft niet alles uit te zetten,alleen de GPS.
05-07-2016, 15:40 door Anoniem
Met alle respect koffie, ik heb even naar je historie gekeken met gestelde vragen. en ik zie een trend in al die vragen.

Waarom kom je hier steeds met al die vragen en wat is er nou eigenlijk aan de hand? valt iemand je lastig ofzo.

In dat geval zou ik eerder naar de politie stappen.
06-07-2016, 01:21 door Anoniem
Door Anoniem: Met alle respect koffie, ik heb even naar je historie gekeken met gestelde vragen. en ik zie een trend in al die vragen.

Waarom kom je hier steeds met al die vragen en wat is er nou eigenlijk aan de hand? valt iemand je lastig ofzo.

In dat geval zou ik eerder naar de politie stappen.

Met alle respect Anoniempje, waarom reageer je op een draadje uit 2012 ?
06-07-2016, 06:47 door Anoniem
Ff een vraagje er bestaat een handeling die je met je iPhone kunt doen zodat je in een ander programma komt waar je dan weer iemand kunt bellen uit een contactlijst wat je weer niet kunt zien op je gewone bel lijst als je weer uit dat programma bent. Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand welke handelingen je moet doen om in dat programma te komen?
06-07-2016, 09:25 door Erik van Straten
05-07-2016, 12:14 door Anoniem: Je hoeft niet alles uit te zetten,alleen de GPS.
Denk toch eens na! Als je gebeld kunt worden weet jouw provider wat jouw dichtsbijzijnde GSM mast (met zend- en ontvangstantennes) is. Daardoor is jouw locatie al ruwweg bekend.

GPS signalen zijn eenrichtingsverkeer van GPS satellieten naar jouw telefoon. Iemand die jouw locatie aan de hand van GPS wil bepalen kan dat alleen als jij software op jouw telefoon hebt die locatiedata naar een of meer partijen stuurt, en de persoon die jouw locatie wil weten, toegang heeft tot die informatie bij die partijen.

Waarschijnlijk meet de apparatuur van jouw provider ook wat de signaalsterkte van de GSM zender in jouw telefoon is op die zendmast. En dat is een indicatie voor de afstand van jouw telefoon tot die mast (alhoewel dat vertroebeld kan worden door o.a. muren).

Waarschijnlijk meet jouw provider ook de signaalsterkte op naburige zendmasten waardoor deze kan "trianguleren": uit de signaalsterktes op de diverse masten kan men dan met redelijke nauwkeurigheid bepalen waar jouw telefoon zich moet bevinden.

Het zou mij niet verbazen als ook andere providers (in Nederland zijn er, meen ik, 3 infrastructuur providers, dus met antennes, die functionaliteit ook aan derden verhuren) de locatie van mobieletelefoons van alle andere providers registreren, o.a. zodat je op zoveel mogelijk plaatsen 112 kunt bellen.

In [1] kun je lezen dat de politie straks ook bij vermissingszaken mobiele telefoons mag gaan "uitpeilen" (de definitie van het woord "vermissing" zou daarbij wel weer eens onderwerp kunnen worden van een juridisch steekspel). Dat uitpeilen heeft niets met GPS te maken.

Je zult je telefoon in de vliegtuigstand moeten zetten als je niet gelocaliseerd wilt kunnen worden; thuislaten is natuurlijk ook een optie.

[1] http://www.nu.nl/mobiel/4287629/politie-mag-mobiele-telefoons-peilen-bij-vermissingszaken.html
06-07-2016, 11:15 door Anoniem
Als je een android telefoon hebt dan kan google je ook best aardig traceren:
https://www.google.nl/maps/timeline
Log in met je google account en zie waar je de laatste tijd geweest bent.
14-07-2016, 14:06 door anita00
Omdat ik niet ingelogd was is mijn reactie van +/- 10 minuten geleden 'anoniem' geplaatst. Hierbij nog een reactie waarbij ik wel ingelogd ben zodat mensen eventueel kunnen reageren.
Bericht over gestolen telefoon en of iemand mij kan helpen te traceren via imei nummer.
Heb iemand gevonden in New York die dit wil doen maar heel veel geld vraagt en ben bang dat deze persoon niet oprecht is, ondanks dat hij mij enige hoop is.
wie kan mij helpen....
Tis echt niet zomaar om een telefoon. Het is op zeer traumatische en met veel vernieling gepaard gaande manier gestolen waarbij zeer belangrijke informatie en foto's over o.a. mijn overleden vader verloren zijn gegaan. Uiteraard alles geblokkeerd en aangifte gedaan. Tracking app op telefoon heeft zelfs adres gegeven waar telefoon zich voor het laatst bevond op dag van diefstal, maar politie gaat hier best lax mee om.
Ben uiteraard bereid een (normaal) bedrag te betalen. Kan iemand mij helpen? Ben er zo kapot van.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.