image

Norton beste virusscanner voor Android

maandag 8 juli 2013, 15:05 door Redactie, 4 reacties

Nu er steeds meer malware voor Android-smartphones en tablets verschijnt, deze maand wordt de grens van 1 miljoen exemplaren waarschijnlijk gepasseerd, speelt ook beveiliging van de toestellen een steeds grotere rol. Op dit moment zijn er 30 verschillende security-apps die Android-gebruikers tegen deze lawine van malware moeten beschermen.

Het Duitse testorgaan AV-Test.org vergeleek het afgelopen jaar 30 verschillende mobiele beveiligingsprogramma's. De tests bestonden steeds uit twee delen: bescherming en bruikbaarheid, waar elk 6 punten te verdienen waren. Voor programma's met aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals encryptie, berichtenfilter, safe browsing, ouderlijk toezicht en anti-diefstal was er nog een extra punt te halen.

In totaal konden de producten bij elke test 13 punten bij elkaar verdienen. Daarbij wordt er ook gekeken naar het aantal tests waar de apps aan deelnamen. Sommige producten deden alleen aan de laatste twee tests mee, of alleen aan de test van mei/juni.

Bij de eerste test in januari/februari werd er met 22 producten getest, terwijl in maart/april het om 26 producten ging. De test van mei/juni bestaat uit 30 security-apps.

Test
Als het op bescherming aankomt scoren Antiy AVL en BitDefender Mobile Security het beste, met een detectiegraad van 99,8%. Norton Mobile Security van Symantec eindigt met 99,3% op een tweede plek. Op het gebied van bescherming weet geen enkele app de volle 6 punten te scoren.

Qua bruikbaarheid zijn er meerdere apps die zes punten scoren, waaronder Norton Mobile Security. Aangezien BitDefender en Antiy hier net iets minder presteren, en Antiy ook een punt moet inleveren omdat het geen aanvullende beveiligingsfeatures biedt, gaat dit keer Symantec er met de eerste plek vandoor.

In het overzicht van AV-Test scoort McAfee met 12,8 punten beter dan Symantec, maar de mobiele virusscanner deed slechts aan de laatste twee tests mee.

Reacties (4)
08-07-2013, 16:50 door moschinooo
Beste Virusscanner voor Android= Koop er geen! Denk dat elk toestel wel vrij onveilig is waarmee je op het internet werkt, maar Android komt wel vaak aan het licht. Zou toch eerder kiezen voor een I-phone. Persoonlijke keuze..
09-07-2013, 09:01 door Mysterio
Door moschinooo: Beste Virusscanner voor Android= Koop er geen! Denk dat elk toestel wel vrij onveilig is waarmee je op het internet werkt, maar Android komt wel vaak aan het licht. Zou toch eerder kiezen voor een I-phone. Persoonlijke keuze..
De beste fiets is een bureaustoel... Ja, daar zijn de mensen mee geholpen.
09-07-2013, 10:32 door peanuty
Gezien de weg die Symantec/Norton sinds 2004 -2006 is ingeslagen, lijkt mij zo'n score een logisch gevolg van hun inzet.
Waarschijnlijk zijn alle rangen en standen morgen weer anders.
Maar Symantec heeft blijkbaar geleerd van de fouten in het verleden.

Zouden meer softwaregiganten moeten doen ;)

Moschinooo: Ja I phone....die is safe whahaa :(
10-07-2013, 10:21 door RichardJ
Vorige keer kwam TrustGo mobile security er als beste uit, zowel op bescherming als gebruiksvriendelijkheid. Jammer dat die nu niet is meegetest.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.