image

Sexy e-mails van Amerikaanse spionnenbaas gelekt

vrijdag 12 juli 2013, 17:16 door Redactie, 5 reacties

Een hacker is erin geslaagd de privémail van Roy Apseloff te hacken, het ex-hoofd van de Amerikaanse Defense Intelligence Agency (DIA). De DIA is verantwoordelijk voor het verzamelen en beheren van buitenlandse militaire inlichtingen voor de Verenigde Staten. Apseloff bekleedde topfuncties in Information Management en was directeur van het National Media Exploitation Center.

Dit centrum verwerkt en analyseert alle onderschepte documenten op inlichtingen. Hij was 32 jaar voor de DIA werkzaam totdat hij vorige maand met pensioen ging. Een hacker genaamd Guccifer wist toegang tot zijn privémail te krijgen en trof daar allerlei pikante foto's en e-mails aan, die onder andere van 2011 dateren, toen Apseloff nog werkzaam voor de DIA was.

Phishing
Guccifer overhandigde de e-mails aan Gawker, dat er een aantal openbaarde. Volgens Gawker is Apseloff waarschijnlijk in een phishingmail getrapt, waardoor Guccifer zijn inloggegevens wist te bemachtigen.

De hacker wist eerder toegang tot de e-mailaccounts van de Bush-familie te krijgen en publiceerde het ongepubliceerde werk van 'Sex and the City'-auteur Candace Bushnell, dat hij in haar e-mailaccount aantrof.

Reacties (5)
12-07-2013, 18:26 door _Peterr
Dit bewijst alleen dat het een normale man is die naast zijn minder normale baan hele normale gevoelens heeft. Eigenlijk alleen maar positief.....
13-07-2013, 10:58 door Anoniem
Dat hangt er van af. Sommige mensen zullen van mening zijn dat je bepaalde dingen beter onbesproken kunt laten, anderen zullen het er bijvoorbeeld van af laten hangen of de mails aan zijn wettige echtgenote zijn gericht, of aan iemand anders.

Dat is steeds een van de vaak over het hoofd geziene problemen met privacy, of een persoonsgegeven gevoelig is, is in the eye of the beholder(s), en als het eenmaal zo ver is dat dat uitgeprobeerd wordt, kan de geest niet meer terug in de fles.
14-07-2013, 01:01 door _____
Die mag niet meer meedoen met PRISM!
14-07-2013, 16:10 door Anoniem
Door _Peterr: Dit bewijst alleen dat het een normale man is die naast zijn minder normale baan hele normale gevoelens heeft. Eigenlijk alleen maar positief.....

Gehacked worden is voor een spion natuurlijk wel iets wat doet twijfelen aan zijn professionele vaardigheden.

Als de sexy mail ook een variant is die hij tot elke prijs geheim zou willen houden (bijvoorbeeld buitenechtelijk, onwettig kinky, of sociaal onacceptabel kinky - het _is_ amerika) is hij ook kwetsbaar voor chantage (geweest).
15-07-2013, 21:02 door Anoniem
Enerzijds voelt het flauw om de hooggeplaatsten niet hun privéleven te gunnen. Anderzijds, gunnen zij dat ons ook niet. Dus misschien wel leerzaam voor ze om te weten hoe het voelt om opgejaagd te worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.