image

VS wil IP-adressen Chinese hackers blokkeren

maandag 15 juli 2013, 13:18 door Redactie, 3 reacties

In de strijd tegen Chinese hackers hebben Amerikaanse autoriteiten internetproviders gevraagd om bepaalde IP-adressen te blokkeren. Begin dit jaar kregen Amerikaanse internetproviders een lijst met IP-adressen van vermeende Chinese hackers. En de blokkade heeft effect, aangezien het aantal incidenten afnam, aldus sommige Amerikaanse functionarissen.

Zo ontvingen verschillende providers in februari de IP-adressen van een vermeende actieve Chinese hackergroep, die eerder door een Amerikaans beveiligingsbedrijf was onthuld. Nadat president Barack Obama in de media zich over Chinese cyberspionage had uitgelaten, nam het aantal gerapporteerde aanvallen door deze groep af.

Functionarissen laten nu weten dat de blokkade van internetproviders hierbij ook een rol speelde. Het vrijgeven van de IP-adressen zou een belangrijke rol spelen in het beschermen van kritieke netwerken.

Blokkade
Het is echter onduidelijk om welke providers het gaat en wat er allemaal geblokkeerd wordt. De providers zouden in ieder geval niet elk kwaadaardig IP-adres blokkeren dat ze van de overheid ontvangen. Eerst wordt er gekeken of de cyberdreiging op hun netwerk of klanten betrekking heeft.

Ook zijn de providers er niet happig op om IP-adressen te blokkeren waardoor hun klanten geen legitieme websites meer kunnen bezoeken. "Het blokkeren van al het verkeer van en naar een IP-adres is een bot middel dat zelden wordt gebruikt", aldus de bron waarmee de Wall Street Journal sprak.

Reacties (3)
15-07-2013, 13:49 door Anoniem
LMFAO. IP adressen van hackers blokkeren. Alsof die geen proxies, TOR exit nodes, compromised hosts of weet ik veel wat gebruiken om hun identiteit af te schermen.
15-07-2013, 21:18 door johanw
Kunnen we ook geen IP adressen die de NSA voor hun spionage gebruikt blokkeren?
16-07-2013, 07:08 door Wonko
Jaja, hackers die geen gebruik maken van proxies e.d. Laat me niet lachen zeg. Wat een onzin kramen die gasten uit. En het aantal aanvallen afgenomen? Dat betekent eerder dat ze nog minder in de gaten hebben dan eerst. De knakkers die claimen dat een IP blokkade hierbij helpt zullen van alles roepen om hun stompzinnige methodes te kunnen legaliseren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.