image

'Digitale instapkaart veiliger dan papieren versie'

dinsdag 16 juli 2013, 15:34 door Redactie, 6 reacties

Wie deze vakantie met het vliegtuig op reis gaat doet er verstandig aan een digitale instapkaart te gebruiken in plaats van een papieren versie. Dat verkleint namelijk de kans op identiteitsdiefstal, aldus Lysa Myers van beveiligingsbedrijf Intego. Ze merkt op dat de instapkaart allerlei persoonlijke identificeerbare informatie bevat. "Het is beter om een mobiele instapkaart te gebruiken."

Myers erkent dat deze optie nog niet op alle vliegvelden aanwezig is. Zodra passagiers zijn opgestegen en ze een papieren instapkaart hebben gebruikt, moeten ze die dan ook grondig verscheuren. Wie dit soort documentatie voor later nodig heeft, kan het bijvoorbeeld met een app zoals Evernote eerst scannen.

Tips
Verder krijgen vakantiegangers van Meyers nog allerlei andere adviezen, zoals het betalen met een creditcard in plaats van een pinpas, het niet bewaren van kopieën van reisdocumenten in de check-in bagage, het goed opbergen van documenten thuis, het niet inchecken op social apps en voorzichtig zijn met open WiFi.

Reacties (6)
16-07-2013, 16:14 door Anoniem
Sorry hoor, maar een creditcard veiliger dan in een pinpas? waar word ook nou weer wereldwijd mee gefraudeerd, constant, en door alleen de kaart zelf te zien kan je hem misbruiken, oh ja, een creditcard. kom op zeg, wat een advies..
16-07-2013, 17:22 door spatieman
alles wat digitaal is, kan worden nagemaakt.
16-07-2013, 17:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-07-2013, 17:28 door burne101
Door Anoniem: Sorry hoor, maar een creditcard veiliger dan in een pinpas? waar word ook nou weer wereldwijd mee gefraudeerd, constant, en door alleen de kaart zelf te zien kan je hem misbruiken, oh ja, een creditcard. kom op zeg, wat een advies..

Als je nou eens het artikel leest? Ze legt zelfs uit waarom een creditcard slimmer is dan een debitcard.

When you use your debit card, it’s a direct line to your bank account. When you’re using your credit card, it’s accessing only a limited credit account with more fraud protections. If either card gets stolen, it’s generally going to be much more problematic to correct theft of a debit card than the theft of a credit card.

Wat voor de Amerikaanse wijze van omgaan met plastic een goede samenvatting is.
17-07-2013, 12:22 door Anoniem
Door Stoeprand:
Wie deze vakantie met het vliegtuig op reis gaat doet er verstandig aan een digitale instapkaart te gebruiken in plaats van een papieren versie.
Men bedoelt zeker de Boarding Pass? Ik heb verschillende uitdraaien gehad van een Boarding Pass, maar je moet je ID-kaart of paspoort met je Boarding Pass tonen bij de balie vlakbij de Gate, en dus vlak voordat je het vliegtuig instapt. Fraudeurs vallen hierdoor makkelijker door de mand. Ik zeg niet dat er niets fout kan gaan, maar om van het gevaar van "identiteitsdiefstal" te spreken, gaat m.i. nogal ver.

Inderdaad, "Instapkaart" is het Nederlandse woord voor "Boarding Pass". Het probleem dat wordt aangehaald, is dat op de papieren versie diverse persoonsgegevens staan die voor identiteitsfraudeurs interessant kunnen zijn. Veel mensen laten hun instapkaart na de vlucht gewoon op hun stoel of in het vakje van de leuning in het vliegtuig liggen.

En omdat je naar aanleiding van het artikel (http://www.intego.com/mac-security-blog/summer-travel-tips-to-avoid-identity-theft/) je mobiel natuurlijk netjes op slot en versleuteld hebt, is dat volgens de schrijver veiliger dan een papieren instapkaart.
21-07-2013, 18:02 door Jacob Lageveen
Digitaal is onveiliger als je kaartjes gebruikt die gewoon niet te kopieren zijn. Dat is een feit. Digitaal is ALTIJD te kraken, al is het via legitieme methodes als je met veel geld bepaalde werknemers gaat omkopen. Grote criminelen komen er bij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.