Poll
image

Wat doe jij met phishingmails?

dinsdag 16 juli 2013, 09:37 door Redactie, 7 reacties
Stuur ik door naar betreffende organisatie
8.92%
Verwijder ik meteen
43.28%
Ik ontvang nooit phishingmails
21.81%
Merk ik aan als spam
21.92%
Anders, ...
4.07%
Reacties (7)
16-07-2013, 12:36 door Duck-man
Ik ben beginnen phishing mailtjes door te sturen naar de banken. Maar moet ik eigenlijk ook geen aangifte doen? Het is een poging tot beroving. Misschien een leuke vraag voor Arnold. Als ik op fishing zoek op de politie site vind ik trouwens niks.

Vraag ook maar eens bij onze vrienden in blauw neergelegd

We krijgen met enige regel maat fishing mailtje. Deze stuur ik soms door naar mijn bank. Maar is een fishing mailtje ook niet een misdrijf en moet ik die melden bij de politie. Zo ja waar moet ik dit melden en wat gebeurt er vervolgens mee. Zo nee waarom niet het is een aanzet tot een misdrijf (geld stelen). En ben ik eigenlijk strafbaar als ik dit niet meld?
16-07-2013, 16:04 door Spiff has left the building
Ik ontvang slechts uiterst zelden phishingmails, óf het subject wijst zó duidelijk op spam of phishing dat ik dergelijke berichten niet eens open maar direct verwijder en zo niet zie of het mogelijk werkelijk phishing betreft. Daardoor zie ik maar uiterst zelden of nooit phishingmail.
Ik herinner me enkel een verdacht PayPal-bericht van al weer een zeer ruim aantal jaren geleden. Maar daarvan was niet duidelijk of dat een bericht was dat met kwaadwillende achtergrond was verstuurd, of dat Paypal er een potje van maakte met de gekozen URLs. Ik voelde me niet geroepen de betreffende URLs eens uit te proberen. Dat bericht heb ik toen nog ter onderzoek aan PayPal gestuurd.
17-07-2013, 12:28 door Anoniem
Ik stuur ze altijd door naar de 'verzender'. Banken kunnen a.d.h.v. deze e-mails de phishing site offline laten halen. Als je er een van een aantal dagen geleden in je spam-box vindt voegt het denk ik niets toe, maar een verse helpt misschien.
19-07-2013, 02:47 door lucb1e
Door Duck-man: Ik ben beginnen phishing mailtjes door te sturen naar de banken. Maar moet ik eigenlijk ook geen aangifte doen?
Wedden dat dan het politiesysteem crasht wanneer ze ál die spam omzetten in aangiften? :P

Opzich heb je wel gelijk, maar gezien hoeveel werk het kost en hoeveel nut het heeft zou ik het niet doen.

Door Anoniem: Ik stuur ze altijd door naar de 'verzender'.
Let op dat als dat terug blijkt te gaan naar de echte verzender, dat je daarmee mogelijk wel je e-mailadres bevestigd en ze die aan kunnen vinken als "actief". Opeens wordt het verhandelen van jouw e-mailadres meer geld waard.
19-07-2013, 05:21 door Hans_US
Men kan veel zeggen over GMAIL maar ik krijg zeer zelden een phising mail dat niet in mijn SPAM box belandt. Ik ben een GMAIL gebruiker sinds 2005.
Van alle berichten in mijn SPAM box is misschien 1% false positive (=geen SPAM).

Bij berichten van "Banken" (echt of niet) ga ik altijd direct naar de website https://www.<mijnbank>.nl en klik ik nooit op de URL/plaatje/.... vanuit de email.
21-07-2013, 12:10 door Anoniem
Krijg er de laatste tijd veel en zeer geraffineerd ook .Ik weet dat je er voor gewaarschuwd voor word .Maar ze bijna zo overtuigend . Zowel van ABN als Rabo .Je moet wel sterk in je schoenen staan om niet te klikken .Vooral het zogenaamde account wat anders word afgesloten als je niet bevestigd dat je nog actief bent !
22-07-2013, 12:41 door Patio
Ik stuur een hogeresolutieplaatje (2048x2048 pixels of zo) in BMP-formaat terug natuurlijk via een gefingeerd adres
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.