image

Experts gaan smartphone 'kill-switch' testen

donderdag 18 juli 2013, 11:55 door Redactie, 3 reacties

Verschillende Amerikaanse experts gaan een kill-switch testen waarmee het mogelijk is voor smartphone-gebruikers om het toestel in het geval van diefstal uit te schakelen. Vorig jaar werden 1,6 miljoen Amerikanen het slachtoffer van een straatroof waarbij hun smartphone werd gestolen. Eén op de drie overvallers heeft het inmiddels op smartphones voorzien.

Daarom zijn de officieren van justitie van San Francisco en New York een initiatief gestart om ervoor te zorgen dat fabrikanten en telecomproviders maatregelen gaan nemen. Het gaat dan om de introductie van anti-diefstalmaatregelen, die ervoor moeten zorgen dat gestolen smartphones meteen onklaar kunnen worden gemaakt, waardoor ze niet meer interessant zijn om te stelen.

Verschillende beveiligingsexperts zullen vandaag een aantal van deze maatregelen testen. Het gaat dan om het activatieslot van de Apple iPhone 5 en Lojack voor de Samsung Galaxy s4. De experts gaan proberen om deze maatregelen te omzeilen.

De officieren laten in een verklaring weten dat alle consumentenapparaten volgend jaar over een gratis oplossing moeten beschikken die effectief is in het verminderen van het aantal gestolen smartphones.

Reacties (3)
18-07-2013, 16:08 door Anoniem
"De officieren laten in een verklaring weten dat alle consumentenapparaten volgend jaar over een gratis oplossing moeten beschikken die effectief is in het verminderen van het aantal gestolen smartphones."

Deze voorziening is er al lang (blokkeren IMEI). Vanwege de kosten, en vanwege het feit dat het providers niets oplevert, gebeurt dat echter niet veel.
19-07-2013, 03:54 door lucb1e
Ze gaan het testen... leuk oke, maar ik ben meer geïnteresseerd in het resultaat. Dit is geen nieuws.
19-07-2013, 05:17 door Hans_US
Door Anoniem: Deze voorziening is er al lang (blokkeren IMEI). Vanwege de kosten, en vanwege het feit dat het providers niets oplevert, gebeurt dat echter niet veel.

Stel de providers verantwoordelijk voor gemaakte kosten na melding van diefstal en dingen veranderen snel genoeg.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.