image

Grootschalige hack bij creditcardverwerker

vrijdag 30 maart 2012, 12:51 door Redactie, 4 reacties

MasterCard en VISA waarschuwen Amerikaanse banken voor een grootschalige inbraak bij een verwerker van creditcardbetalingen, waar mogelijk meer dan 10 miljoen creditcardnummers zijn gestolen. De creditcardmaatschappijen zouden sinds vorige week de banken voor bepaalde creditcards waarschuwen die mogelijk zijn gecompromitteerd. De aanval op de betalingsverwerker zou tussen 21 januari en 25 februari hebben plaatsgevonden.

Daarbij werden zowel Track 1 als Track 2 gegevens gestolen, wat betekent dat het mogelijk is om valse creditcards te fabriceren. Om welke betalingsverwerker het gaat willen VISA en MasterCard niet zeggen.

Reacties (4)
02-04-2012, 09:35 door linuxpro
Gaat om creditcard verwerker PSCU die met name in de VS actief is voor VISA en Mastercard. Volgens een woordvoerder hebben ze nog geen idee hoe de hackers binnen zijn gekomen : "To date, the common point of compromise has not been identified"
02-04-2012, 10:54 door Riviera
Waarschijnlijk via een zero-day....gekocht bij VUPEN
03-04-2012, 14:12 door Anoniem
Gewoon de betalingsverwerker geen toegang meer verlenen ..
17-04-2012, 07:38 door Anoniem
Maak nou toch eens een website waarin al die sukkels (dat zijn het omdat ze een al jaren bestaande maatregel voor database protection) niet hebben geimplementerrd.

Wat zegt de verzekering als je pc uit je auto gestolen is? Eigen schuld meneertje en guess what, hier is een premie verhoging.

Zo moeten we ook iedereen gaan behandelen die niets doet aan it security.

Een ramkraak is wat complexer te voorkomen, maar een niet afgeschermde database lichten en dan ook nog unencrypted data te pakkken krijgen... Daar moet de eigenaar van de data voor bestraft worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.