image

FBI waarschuwt voor illegale software met malware

vrijdag 2 augustus 2013, 11:12 door Redactie, 2 reacties

De FBI waarschuwt internetgebruikers voor het risico van illegale software waar malware in verstopt kan zitten. Het National Intellectual Property Rights Coordination (IPR) Center, waarvan de FBI een belangrijke partner is, heeft een waarschuwing voor besmette illegale software afgegeven. En die waarschuwing is terecht, zo laat de opsporingsdienst weten.

"Uit onze gezamenlijke ervaring blijkt dit te kloppen, zowel via de klachten die we ontvangen als ons eigen onderzoek", zo meldt de FBI op de eigen website. Daarnaast zou ook uit andere onderzoeken blijken dat illegale software beveiligingsrisico's met zich meebrengt. Consumenten moeten vooral oppassen als ze tegen zeer lage prijzen software kunnen aanschaffen.

De illegale producten zijn vaak te herkennen aan het feit dat ze geen verpakking, factuur of andere documentatie bevatten. Andere aanwijzingen zijn typefouten in de handleiding, verkeerd afgedrukte pagina's en het activeren van de software via een activatiesleutel, die via een website moet worden gedownload. Volgens de FBI is dit vaak een truc om aanvullende malware te verspreiden.

Criminelen
De illegale software wordt verkregen via P2P-netwerken, veilingsites, straatwinkels, kiosken en dubieuze webwinkels. Daarnaast kan de illegale software ook van tevoren al op de computer zijn geïnstalleerd. Iets wat vaak in het buitenland gebeurt, merkt de opsporingsdienst op.

"Wie is verantwoordelijk voor deze misdaad? Criminelen, hackers en hackergroepen, en zelfs georganiseerde misdaadbendes", aldus de FBI. Via de malware kunnen de criminelen identiteitsdiefstal en financiële fraude plegen.

Ook kunnen wachtwoorden worden gestolen en kan de malware andere systemen infecteren. Consumenten krijgen dan ook het advies om alleen legale software aan te schaffen en te gebruiken.

Reacties (2)
02-08-2013, 15:42 door spatieman
goh, en hoe zit het met de LEGITIEME software die vaak met ongewenste shit wordt geleverd.
05-08-2013, 14:24 door Leen_T
Je verwacht het niet....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.