image

NSA gaat 90% systeembeheerders ontslaan

vrijdag 9 augustus 2013, 10:38 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft besloten om 90% van alle systeembeheerders te ontslaan, nadat het eerder werd getroffen door de acties van klokkenluider Edward Snowden. Snowden was bij de NSA gedetacheerd en had toegang tot allerlei vertrouwelijke informatie, die hij kon kopiëren en vervolgens met de media deelde. Daaruit bleek dat de NSA internetgebruikers via allerlei programma's in de gaten houdt en aftapt.

Door het massaontslag hoopt de inlichtingendienst het aantal mensen te beperken dat toegang tot gevoelige gegevens heeft. "Wat we nu aan het doen zijn, maar wat niet snel genoeg gaat, is onze systeembeheerders met 90% verminderen", aldus NSA-baas Keith Alexander tijdens een cybersecurityconferentie in New York.

Machines

Volgens Alexander heeft de NSA de fout gemaakt door mensen dingen te laten doen, zoals het beveiligen van netwerken, die beter door machines kunnen worden gedaan. De nieuwe omschakeling moet dat probleem oplossen. Door veel van de taken te automatiseren hoopt de NSA dat het de eigen netwerken beter kan verdedigen en beveiligen. De maatregelen zouden al voor het lekken door Snowden zijn aangekondigd, maar vanwege de recente gebeurtenissen zijn versneld.

Reacties (6)
09-08-2013, 10:53 door lucb1e - Bijgewerkt: 09-08-2013, 10:53
Duidelijk niks geleerd. Niet proberen hun onwettelijke en onethische afluisterpraktijken te verbeteren, maar beter te verbergen.
09-08-2013, 10:58 door Anoniem
Snoeien om te groeien zou Mark Rutte gezegd hebben dan.
09-08-2013, 11:06 door Anoniem
Lol. 90% van de systeembeheerders ontslaan. Vergroot of verkleint dat de kans op nieuwe klokkenluiders ? Al die systeembeheerders zullen vast niet blij zijn dat ze op straat staan, en kunnen wrok ontwikkelen tegen de NSA. Of krijgen ze allemaal een flinke zak geld mee om hen tevreden te stellen.
09-08-2013, 11:25 door Anoniem
Dus strax 90% boze/ontslagen ex-werknemers, tja, die vertellen natuurlijk minder dan tevreden werknemers die nog 'n baan hebben...
09-08-2013, 11:56 door Anoniem
Volgens Alexander heeft de NSA de fout gemaakt door mensen dingen te laten doen, zoals het beveiligen van netwerken, die beter door machines kunnen worden gedaan.

Als ik dit zo lees, schieten de woorden Skynet en Terminator gelijk door mijn hoofd.
09-08-2013, 14:32 door john west
Ze kiezen veiligheid voor vrijheid,het is vragen om problemen.
100% veiligheid is een illusie,dus een zinloze verspilling.
Hoe weinig systeembeheerders er ook zijn,er is altijd iemand (een klokkenluider) met een geweten.
Ik vraag me af of ze ons ook bekijken (traceren) van uit de ruimte met hun geheime satellieten ?
Hoe maak je vijanden,simpel vertrouw niemand en bespioneer iedereen .
Zo is de NSA verzekerd van hun voortbestaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.