image

Microsoft hekelt Google-advertenties in Gmail

zondag 11 augustus 2013, 13:13 door Redactie, 7 reacties

Microsoft heeft opnieuw uitgehaald tegen Google wegens het gebruik van privé-informatie om Gmailgebruikers met advertenties te bestoken. De uithaal is onderdeel van een campagne die Microsoft al geruime tijd voert en waarmee het probeert om Gmailgebruikers op Outlook.com te laten overstappen. Eerder hekelde Microsoft al het feit dat Google de inhoud van in Gmail ontvangen e-mails gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen.

Nu maakt Microsoft zich druk om 'Gspam', legitiem uitziende e-mails die in werkelijkheid advertenties zijn. "Google leest al je Gmail, en nu gebruikt het ook jouw privécontent om je met spam te bestoken dat er als legitieme e-mail uitziet", aldus de campagnetekst.

Vertrouwen

Volgens de softwaregigant zou Google opzettelijk de inboxen van gebruikers met advertenties spammen die er als echte e-mails uitzien. "Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun e-mailprovider hen tegen spam beschermt, maar Google doet juist het tegenovergestelde", laat Microsoft weten.

"In plaats van je tegen spam te beschermen, leest Google je privégesprekken en gebruikt het wat het kan vinden om je Gmail inbox met junkmail te bestoken dat er als echte e-mail uitziet." Daarbij wijst Microsoft naar Google's privacybeleid, waar niet in zou staan vermeld dat het de inbox gebruikt om als e-mail vermomde advertenties te tonen.

Uit een door Microsoft gesponsord onderzoek zou blijken dat 90% van de e-mailgebruikers niet wil dat advertenties er als legitieme e-mail uitzien. Daarnaast stelt een zelfde percentage dat de inbox de persoonlijkste plek op het internet hoort te zijn.

Image

Reacties (7)
11-08-2013, 13:44 door Martijn2
Zouden deze lastercampagnes echt werken? Of krijgen de meeste gebruikers juist een afkeer tegen Microsoft hierdoor. Bij mij gebeurt namelijk het laatste.
11-08-2013, 13:52 door Anoniem
Ik heb al jaren een afkeer van microsoft. de pot verwijt de ketel. en daarbij is dan de aanval de beste verdediging. al met groeit het marktaandeel van google op alle fronten en dat zal dan ook wel de aanleiding zijn vandeze laster. bad lozers dat msvolk
11-08-2013, 14:22 door Anoniem
Alleen LOL is hier van toepassing.

Windows op zich niets mis mee. En C# blijft de fijnste programmeertaal.

Maar dit slaat nergens op.
11-08-2013, 15:21 door Anoniem
En weer wordt de boodschapper in de eerste twee reacties verdacht gemaakt, en geen woord over de beschuldiging
die toch zeer serieus moet worden genomen, ook omdat Google op haar website deze toekomstige irritatie openlijk toegeeft.
De uitleg van Google, die is gewoon bedoelt om de klanten van hun maildienst te paaien, en te misleiden, want het gaat gewoon om heel veel geld. De extra tabs die Google in mijn inbox heeft geplaatst heb ik gewoon verwijdert, want zoals velen en misschien wel de meerderheid gebruik ik Gmail omdat deze gewoon handiger is als de mailbox van de provider.
Last but not least, als het te hinderlijk wordt, stap ik gewoon over op Microsoft Outlook Com.
11-08-2013, 18:15 door Anoniem
Ik ben sinds enige tijd van Gmail afgestapt, bevalt prima en het voelt een stuk veiliger. Hotmail gebruik ik overigens ook niet, gewoon omdat ik niet zo'n Windows-fan ben.
11-08-2013, 20:20 door Erwtensoep
Hypocriet, ze gaan je straks zelf onderspammen in het start menu van Windows 8.1:
http://www.neowin.net/news/windows-81-to-be-invaded-by-ads-within-bing-search-results
12-08-2013, 10:39 door Anoniem
Door Anoniem: En weer wordt de boodschapper in de eerste twee reacties verdacht gemaakt, en geen woord over de beschuldiging die toch zeer serieus moet worden genomen, ook omdat Google op haar website deze toekomstige irritatie openlijk toegeeft.

Ze komen niet in je inbox. Er is een aparte tab voor en het schijnt (ik heb ze nog nooit gezien) dat je er gemakkelijk vanaf komt:

Egadget: you can always kill your Promotions tab
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.