image

Inzamelingsactie voor veroordeelde hacktivisten

maandag 12 augustus 2013, 11:49 door Redactie, 2 reacties

Een groep internetgebruikers is een inzamelingsactie gestart voor Barrett Brown en Jeremy Hammond, twee opgepakte leden van internetbeweging Anonymous en hackerscollectief LulzSec. Brown was de zelfverklaarde woordvoerder van Anonymous en werd vorig jaar september door de FBI gearresteerd. Inmiddels is hij drie keer aangeklaagd, onder andere wegens het verstoppen van zijn laptops. In theorie kan Brown tot een maximale gevangenisstraf van 105 jaar worden veroordeeld.

Stratfor

Jeremy Hammond was lid van LulzSec en zou betrokken zijn geweest bij de hack van inlichtingenbedrijf Stratfor. Bij de aanval werden de gegevens van 860.000 Stratfor-klanten buitgemaakt, waaronder 60.000 creditcards. De aanval was uitgevoerd door hackerscollectief LulzSec, dat met de gestolen creditcards voor 700.000 dollar aan transacties verrichtte.

Hammond, die in mei van dit jaar schuld bekende, hangt een maximale gevangenisstraf van 10 jaar boven het hoofd. De rechter zal op 6 september in deze zaak uitspraak doen.

Actie

Volgende week wordt in New York een inzamelingsactie voor "Free Barrett Brown" en het "Jeremy Defense Committe" gehouden. Zo worden er verschillende voorwerpen geveild en zullen er sprekers en en performers optreden. Het geld dat via de avond wordt verzameld zal naar de juridische teams van beide activisten gaan.

Reacties (2)
12-08-2013, 13:15 door Anoniem
Aan de ene kant kan ik wel meeleven met de activisten van Anonymous, maar LulzSec is gewoon een criminele organisatie.

De aanval was uitgevoerd door hackerscollectief LulzSec, dat met de gestolen creditcards voor 700.000 dollar aan transacties verrichtte.

Zo te zien hebben ze geen inzamelingsactie nodig. Als iemand een inzamelingsactie onderneemt, zal dat moet zijn voor de slachtoffers van die fraude.

Peter
12-08-2013, 13:19 door Floor
Ik heb geen enkel probleem met hackers. Echter de acties van Anonymous en hackerscollectief LulzSec waren dom. Voor mij hebben ze de belangrijkste regel overtreden: don't be evil. Ze hadden de gegevens deels moeten anonimiseren maar zodanig dat het voor iedereen duidelijk was: de hack is geslaagd. Maar buitgemaakte gegevens misbruiken of domweg op het internet plempen en daardoor onnodige emotionele en economische schade veroorzaken is over (mijn) de grens.

De straffen daarentegen vind ik buitenproportioneel hoog en de bedrijven die laakbaar zijn geweest worden niet beboet. Het rammelt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.