image

Rijke Apple-fans mogelijk nieuwe doelwit Mac-malware

maandag 16 april 2012, 10:11 door Redactie, 9 reacties

De meeste Mac-gebruikers zijn rijker en hoger opgeleid dan Windows-gebruiker, waardoor de bankrekening van rijke Apple-fans het doelwit van de volgende golf Mac-malware kan zijn. Anti-virusbedrijf Trend Micro wijst naar een onderzoek uit 2002 van marktvorser Nielsen. Daaruit bleek dat Mac-gebruikers een hoger inkomen hebben en vaak beter zijn opgeleid dan Windows-gebruikers. "Macs kunnen een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen zijn vanwege de gebruikersgroep", aldus Dianne Lagrimas.

Naast de Flashback-malware en verschillende Mac-backdoors die de afgelopen tijd verschenen, is het volgens Lagrimas goed mogelijk dat ook andere malware zich op Mac OS X zal storten. "Vanwege het belang en de populariteit van internetbankieren, kunnen banking Trojans de volgende malware-golf zijn die Macs zullen binnenvallen."

Reacties (9)
16-04-2012, 10:47 door Anoniem
Raar dat ze dan voor Apple kiezen, als ze hoger opgeleid zijn...
16-04-2012, 10:54 door Sossasnuiver
Nou uhmm.... ik ben een arme sloeber en heb m'n HBO niet afgemaakt. Bij mij valt niets te halen! :P
16-04-2012, 11:07 door Sossasnuiver
Door Anoniem: Raar dat ze dan voor Apple kiezen, als ze hoger opgeleid zijn...

Sorry hoor maar ik heb liever een stabiel en flexibel UNIX systeem dan een besturingssysteem waarvan de zogenaamde "systeem beheerders" alleen maar een beetje met de muis kunnen klikken.
16-04-2012, 11:21 door Anoniem
@hierboven -niet lullig bedoeld- Uitzonderingen daar gelaten uiteraard. Maar als ik naar mijn omgeving hebben de mensen met Apple producten wel degelijk meer te besteden (of diep in de schulden). Lijkt me vanuit "hackersperspectief" zeker een optie om te overwegen.
16-04-2012, 16:54 door tegenlicht
Apple gebruikers zijn zelfbewuste wijze mensen met een veelal bovengemiddelde intelligentie en opleidingsniveau die van esthetische, stijlvolle, gebruiksvriendelijke en kwalitatief hoogwaardige producten houden. De keuze voor Apple is dan ook een weloverwogen en wijze keuze wat na grondig onderzoek wordt gemaakt.

dus het bericht klopt gewoon.
16-04-2012, 17:20 door Night
"Mallware bouwers mijden mogelijk het Apple platform omdat, aanvallen minder kans van slagen hebben vanwege het gemiddeld hogere opleidingsniveau van Apple gebruikers."

De losse flodder van Dianne Lagrimas is niet beter onderbouwd dan de mijne hierboven. Volgend jaar weten we wie gelijk had tot die tijd blijft het gissen.
16-04-2012, 18:07 door Anoniem
Door Sossasnuiver:
Door Anoniem: Raar dat ze dan voor Apple kiezen, als ze hoger opgeleid zijn...

Sorry hoor maar ik heb liever een stabiel en flexibel UNIX systeem dan een besturingssysteem waarvan de zogenaamde "systeem beheerders" alleen maar een beetje met de muis kunnen klikken.

Ik vind het anders best indrukwekkend hoor. Zo makkelijk is het beheren van een platform waarvoor je geen servers kunt kopen en de handleidingen bestaan uit 'het werkt automatisch! cool huh?!' niet. :)

Ik vraag me serieus af hoe ze dat bij apple zelf doen. MacOSX is bijna niet te beheren in een bedrijfsomgeving van 50+ clients. Zeker niet als 't ook nog op een nogal strak ingerichte AD-setup (yay! DFS! eh... wat?) moet aansluiten. Respect voor macbeheerders, hoor. :)
16-04-2012, 23:44 door Anoniem
gek he dat er voor Mac os 10.5 geen Java update komt maar voor Windows 2000 wel :)
17-04-2012, 04:26 door Anoniem
Denkfoutje?
"Dure" Mac = Nieuwe Mac, Nieuwe Mac = Geupdate Mac, en geeft dus een lagere slagingskans igv malware.
Oude Mac = kwetsbaarder door mogelijk achterblijven in updates of door gebrek aan ondersteuning. Grootste aandeel OSX is nog Snow Leopard 10.6 , niet geupdated dus naar Lion 10.7.
Waarom niet? Dat is de vraag, de kosten van de upgrade zijn het niet.
Misschien omdat betreffende Mac nog goed werkt en of misschien juist toch ook wegens budgettaire redenen? Zou best eens kunnen. Mik je dus eigenlijk "net" onder die "rijke" doelgroep die je eigenlijk op het oog had,
slim hoor.
Tweedehands Mac's zijn niet voor niets zo populair. Waar dan vaak weer belachelijk veel te veel geld voor wordt gevraagd; om die nieuwe te kunnen bekostigen natuurlijk!.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.