image

"VS gebruikte LulzSec om buitenlandse overheden te hacken"

donderdag 29 augustus 2013, 14:08 door Redactie, 4 reacties

De leden van hackerscollectief LulzSec die in 2011 en 2012 door de FBI werden opgepakt zouden door de Amerikaanse autoriteiten zijn ingezet om buitenlandse overheden te hacken, zo beweert één van de leden. LulzSec wist in 2011 tijdens een periode van twee maanden talloze websites te hacken en gestolen databases online te zetten. Daarbij werden de gegevens van miljoenen mensen gepubliceerd.

Het hackerscollectief werd geleid door de 28-jarige Hector Xavier Monsegur alias 'Sabu'. Die kon in 2011 door de FBI worden opgepakt omdat hij een keer vergeten was zijn thuis IP-adres af te schermen. Sinds zijn arrestatie werkte Sabu voor de FBI. Dankzij zijn inzet konden de overige LulzSec-leden worden opgepakt.

Overheidsdoelen

Jeremy Hammond, één van de opgepakte leden van LulzSec, stelt dat het algemeen bekend is dat Sabu werd gebruikt om informatie over andere hackers te verzamelen. "Wat velen niet weten, is dat Sabu ook door zijn agenten is gebruikt om het hacken van overheidsdoelen te faciliteren, waaronder talloze websites van buitenlandse overheden", aldus Hammond op zijn eigen website.

"Wat de VS niet juridisch kon bereiken, probeerde het illegaal te bereiken door Sabu en tot zekere hoogte mij en mijn medeverdachten te gebruiken." Zo zou de groep onder andere zijn gebruikt om de privénetwerken van buitenlandse overheden te infiltreren. "Wat zullen ze met de informatie doen die we wisten te stelen? En zal ooit iemand in onze overheid voor deze misdrijven verantwoordelijk worden gehouden?", vraagt Hammon zich af.

Hammond reageerde een dag voor de geplande veroordeling van Sabu. Die zou oorspronkelijk op 23 augustus worden veroordeeld, maar dit werd voor de derde keer in twaalf maanden uitgesteld. Volgens advocaat Jay Leiderman omdat de FBI Sabu nog steeds nodig zou hebben.

Reacties (4)
29-08-2013, 14:21 door Mysterio
Doet me ietwat denken aan die film (of het waargebeurde verhaal van) "Catch me if you can."
30-08-2013, 00:20 door Anoniem
De Amerikaanse overheid zijn net bullies, iedereen hacken maar janken als een klein kind als ze zelf gehackt worden.
16-09-2013, 03:42 door Anoniem
Iedereen in anonymous weet dat Lulzsec bad news was. Nep anons zoals Joepie91 alias Sven Slootweg staan overal bekend als feds.
25-09-2013, 13:52 door Anoniem
Door Anoniem: Iedereen in anonymous weet dat Lulzsec bad news was. Nep anons zoals Joepie91 alias Sven Slootweg staan overal bekend als feds.

Uh, wat?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.