image

VS zou jaarlijks 11 miljard uitgeven om encryptie te kraken

vrijdag 30 augustus 2013, 10:12 door Redactie, 6 reacties

Uit nieuw gepubliceerde documenten van klokkenluider Edward Snowden zou blijken dat de Amerikaanse overheid jaarlijks 11 miljard dollar uittrekt om de encryptie van vijanden te kraken. De Washington Post kreeg de stukken in handen en zette die vervolgens online.

Daaruit blijkt dat het budget van de inlichtingendiensten 52,6 miljard dollar bedraagt en dat daarvan 21% aan het Consolidated Cryptologic Program (CCP) wordt uitgegeven, wat op zo'n 11 miljard dollar neerkomt. In totaal zouden bijna 35.000 mensen aan het CCP werken. Het gaat naast werknemers van de NSA ook om codekrakers van de Amerikaanse luchtmacht, landmacht en marine.

In een van de documenten, die de naam "Black Budget" hebben, laat het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten James Clapper weten: "we onderzoeken ook baanbrekende crypto-analytische mogelijkheden om de cryptografie van tegenstanders te verslaan en internetverkeer te kunnen exploiteren." Om wat voor mogelijkheden het precies gaat staat niet in de documenten vermeld.

Image

Reacties (6)
30-08-2013, 11:13 door Anoniem
Hmm, de VS kan deze 11 miljard beter besteden aan de eigen bevolking daar het grootste gedeelte nog steeds onder armoede grens leeft.
30-08-2013, 11:25 door Anoniem
Er wordt nu over "tegenstanders" en "vijanden" gesproken, maar men bedoelt natuurlijk "alles en iedereen buiten Amerika".
30-08-2013, 11:59 door Anoniem
om de encryptie van vijanden te kraken.

Dit is onjuist. Ze gebruiken dat geld ook om de encryptie van vrienden te kraken. Daarnaast gebruiken ze het om de encryptie te kraken van de VN. Een organisatie waar ze lid van zijn en waarvan een van de voorwaarden is dat ze geen inbreuk plegen om communicatie van de VN.

Peter
30-08-2013, 15:49 door Anoniem
Door Anoniem: Er wordt nu over "tegenstanders" en "vijanden" gesproken, maar men bedoelt natuurlijk "alles en iedereen buiten Amerika".

En ook binnen de V.S.
Daar zijn al die Amerikanen zo boos over, dacht je dat die het erg vinden als iedereen wordt gecontroleerd behalve zij.

Echt niet.
31-08-2013, 02:44 door freediver
vroeg of laat barst de bom onder de bevolking in de VS, en pikken die het niet langer meer.
03-09-2013, 10:56 door Anoniem
Door Anoniem: Hmm, de VS kan deze 11 miljard beter besteden aan de eigen bevolking daar het grootste gedeelte nog steeds onder armoede grens leeft.

Nouja, het levert vast wel werkgelegenheid op.

Ik word er overigens ook wat zuur van hoor, al is het voordeel van de VS dat ze dan na 11 miljard een verbroken encryptie algoritme hebben, en niet een lawaaiige krakkemikkige milieuverpestende straaljager.

Kan Nederland het budget voor de JSFs niet beter in cyber crime bestrijding stoppen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.