image

E-mailaccount hoofdredacteur Quote gehackt

donderdag 5 september 2013, 10:15 door Redactie, 6 reacties

Een nog onbekend persoon heeft het e-mailaccount van Quote hoofdredacteur Mirjam van den Broeke weten te hacken en vervolgens de inhoud naar voornamelijk journalisten doorgestuurd. Het maandelijks verschijnende magazine is vooral bekend van het jaarlijks openbaar maken van de Quote 500.

Dit is een lijst van de 500 rijkste mensen van Nederland. Het blad heeft inmiddels aangifte van computervredebreuk gedaan, zo laat het op de eigen website weten. "Ja, u leest het goed. Computervredebreuk, want zo heet de 2.0-variant van het schenden van briefgeheim. Een kwaadwillend frustraatje wist zich op onrechtmatige wijze toegang te verschaffen tot mijn e-mails", aldus Van den Broek.

Ze stelt dat deze persoon de afgelopen tijd via een geanonimiseerd e-mailadres "zeer suggestief samengestelde compilaties" naar derden heeft gestuurd. "Ook bestaat het angstige vermoeden dat er valse mails zijn geconstrueerd. Vervelend ja. Niet zozeer voor mij, want ik heb eigenlijk niets te verbergen. Maar dus wél erg vervelend voor de mensen die in deze e-mails voorkomen, als afzender of onderwerp."

Lek

Van den Broek laat niet weten hoe het individu toegang tot haar e-mailaccount wist te krijgen, maar stelt dat het lek inmiddels boven is en na de ontdekking direct werd gedicht. "U kunt mij dus met een gerust hart weer al uw fan- en hatemail sturen. Wie de dader is, staat voor ons inmiddels vast. We hebben er alle vertrouwen in dat de politie met onze bulk aan bewijs snel tot actie kan overgaan."

Reacties (6)
05-09-2013, 10:37 door MI-10 - Bijgewerkt: 05-09-2013, 10:39
Van den Broek laat niet weten hoe het individu toegang tot haar e-mailaccount wist te krijgen, maar stelt dat het lek inmiddels boven is en na de ontdekking direct werd gedicht.
Laat me raden: te weinig of niets aan security gedaan??
05-09-2013, 11:31 door Anoniem
Bij een gemiddelde ict afdeling is met wat social enginering een password zo gereset.
05-09-2013, 11:42 door Anoniem
Mevrouw Van Den Broeke koos een zwak wachtwoord en op de een of andere manier is dat niet haar schuld en haar probleem. Ook krijg ik de indruk op basis van haar 'quote' dat ze damage control doet door te liegen over suggestieve mails en valse mails. In plaats van het boetekleed aan te trekken zou je gewoon je fouten moeten erkennen, dat is de eerste stap in het oplossen van de kern van het probleem. Als je problemen ontkent of bagataliseert, dan worden ze niet opgelost.
05-09-2013, 12:20 door Anoniem
Online maildiensten hebben vaak een briljante beveiliging, met geheime vragen en zo.

Geheime vraag: "Hoe heet uw moeder?"
05-09-2013, 13:36 door mvh69
Door Anoniem: Online maildiensten hebben vaak een briljante beveiliging, met geheime vragen en zo.

Geheime vraag: "Hoe heet uw moeder?"
Was is er mis met die geheime vraag ? ik gebruik die zelf ook , alleen ben ik niet zo dom om daar de echte naam van mijn moeder in te vullen :)
05-09-2013, 23:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.