image

Europol heeft last van NSA-affaire

woensdag 11 september 2013, 16:18 door Redactie, 2 reacties

De Europese opsporingsdienst heeft last van de praktijken van de NSA, zo laat Troels Oerting weten, hoofd van het Europese Cybercrime Centrum. Door de afluisteraffaires van de Amerikaanse inlichtingendienst zou cybercrime steeds vaker als een zaak van nationale veiligheid worden gezien.

In de meeste gevallen hebben die twee niets met elkaar te maken. Oerting is bang dat er uiteindelijk minder geld naar de politie zal gaan voor het bestrijden van cybercrime, terwijl de politie dit geld hard nodig heeft. "Want we zijn bezig met een inhaalslag. De meeste internetboeven zijn veel slimmer dan wij. De idioten, ja, die pakken we wel", zo laat hij tegenover de BN De Stem weten.

Verder vertelde Oerting dat de NSA geen informatie met Europol deelt. "We willen aan onze eigen capaciteit bouwen en niet vertrouwen op informatie van Amerikaanse diensten. We willen ook niet de kleine broer zijn."

Reacties (2)
11-09-2013, 16:49 door Anoniem
Wat Europol dus eigenlijk zegt is: We willen zelf inzicht krijgen in je browse gedrag en niet leunen op Amerika. Dus naast de NSA moeten we ons nu ook zorgen gaan maken om Europol?
11-09-2013, 16:50 door Anoniem
We willen ook niet de kleine broer zijn.
En dan is Amerika Big Brother?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.