image

"Cybersoldaat zit niet alleen met pizza en cola"

maandag 16 september 2013, 11:02 door Redactie, 6 reacties

Cybersoldaten van het Israëlische leger zitten niet alleen met pizza en cola, aldus een Luitenant-kolonel van de Israëlische strijdkrachten. "We moeten samenwerken, brainstormen en taken verdelen. Het is een strijd tegen de klok. Dat zijn de kwaliteiten die we in soldaten zoeken", aldus de Luitenant-kolonel.

De militaire hackers zouden een streepje voor op hun civiele tegenhangers hebben. "Ten opzichte van ons zijn ze in het nadeel, aangezien we onze eigen tools ontwikkelen, net zoals de vijand die ons aanvalt. We lopen niet alleen voor op techniek, maar ook wat betreft motivatie. Wij beschermen mensenlevens, en dus zijn onze soldaten gemotiveerder dan civiele beveiligingsexperts. We vertrouwen onze levens aan het [cybersecurity] systeem toe, en daar zit het verschil", laat een legerkapitein tegenover het Israëlische Al Monitor weten.

Encryptie

Hoewel de hackers niet met Pizza en cola achter de computer zitten, wordt de wereld voornamelijk door mannen gedomineerd. "Helaas zien we weinig vrouwen in de sollicitatieprocedure voor de eenheid. Ik zou graag meer vrouwelijke sollicitanten zien. Ondanks dat wordt de cybersecurity war room door een vrouwelijke commandant geleid en ik hoop dat dit een stap in de juiste richting is. Daarnaast zal ik op het kantoor door een vrouw vervangen worden", merkt de kapitein op.

Wat betreft de berichten dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA versleuteld internetverkeer kan onderscheppen en inzien maakt de Luitenant-kolonel zich geen zorgen. "Het is onze taak om technologische ontwikkelingen bij te houden, en we moeten weten welke dreigingen en risico's er in cyberspace zijn. Om strategische middelen te beschermen, worden voornamelijk encryptiesystemen gebruikt die we zelf ontwikkeld hebben."

Reacties (6)
16-09-2013, 11:25 door Mysterio
"Het is onze taak om technologische ontwikkelingen bij te houden, en we moeten weten welke dreigingen en risico's er in cyberspace zijn. Om strategische middelen te beschermen, worden voornamelijk encryptiesystemen gebruikt die we zelf ontwikkeld hebben."
Dat is nou het grote verschil tussen in dit geval Israël en Nederland: een duidelijke visie op veiligheid, dreigingen en risico's.

Als je echt je persoonlijke spullen wil veiligstellen gebruik je ook niet de sloten van de buurman.
16-09-2013, 13:27 door AceHighness
Cyber-Krav-maga !
16-09-2013, 14:00 door Anoniem
"Dat is nou het grote verschil tussen in dit geval Israël en Nederland: een duidelijke visie op veiligheid, dreigingen en risico's."

Da's niet zo raar, aangezien er wat betreft risico profiel ook een wereld van verschil is tussen Israel en Nederland.
16-09-2013, 15:52 door Mysterio
Door Anoniem: "Dat is nou het grote verschil tussen in dit geval Israël en Nederland: een duidelijke visie op veiligheid, dreigingen en risico's."

Da's niet zo raar, aangezien er wat betreft risico profiel ook een wereld van verschil is tussen Israel en Nederland.
Dat is het punt. Nederland wantrouwt de eigen onderdanen, maar vertrouwt Amerikanen. Anders zou je het wel een punt vinden dat de NSA jouw onderdanen checkt.
16-09-2013, 19:09 door _Peterr
Cybersoldaat. Is dat z'n soldaat die achter een PC, zittend op een zachte veilige stoel, vanuit VS een drone bestuurt? Of begrijp ik dat verkeerd.....
16-09-2013, 20:59 door Anoniem
"Cybersoldaten van het Israëlische leger zitten niet alleen met pizza en cola, aldus een Luitenant-kolonel van de Israëlische strijdkrachten."

Maar wel met Falafel en Prigat?

"Helaas zien we weinig vrouwen in de sollicitatieprocedure voor de eenheid. Ik zou graag meer vrouwelijke sollicitanten zien."

Ha! Dat geloof ik graag, al zijn de meningen daar inmiddels wat verdeeld over.
http://milblogging.com/index.php?entry=entry130616-042305
http://milblogging.com/index.php?entry=entry130603-080701
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.