image

Windows Phone behaalt belangrijke beveiligingsstandaard

woensdag 18 september 2013, 14:23 door Redactie, 3 reacties

Windows Phone 8 voldoet volgens de Amerikaanse en Canadese overheid aan de Federal Information Processing Standard (FIPS), waardoor overheidsinstanties het mogen gebruiken. Dat maakte Microsoft vandaag bekend. De softwaregigant noemt het een belangrijke veiligheidsmijlpaal.

De FIPS 140-2 beveiligingsstandaard beschrijft waar een product aan moet voldoen om vertrouwelijke informatie te beschermen en kent vier niveaus. Windows Phone 8 heeft het eerste niveau weten te halen, omschreven als de laagste vorm van veiligheid. De FIPS 140-2-validatie is ingesteld door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) en het Canadese Communications Security Establishment (CSE).

Verplicht

Het wordt geïmplementeerd aan de hand van een onafhankelijk en formeel testproces dat door een externe partij wordt uitgevoerd. De FIPS-certificering geeft aan dat de cryptografische beveiligingssystemen in overeenstemming met erkende standaarden zijn gevalideerd.

De certificering is een verplichte voorwaarde waar alle Amerikaanse nationale overheidsinstanties aan moeten voldoen bij de aankoop, het ontwerp en de implementatie van cryptografische beveiligingssystemen. "Dit is met name belangrijk nieuws voor onze Amerikaanse en Canadese overheidsklanten, alsmede andere industrieen die aan de FIPS 140-2-validatie waarde hechten", aldus Microsofts Rovert Hoover.

Reacties (3)
18-09-2013, 14:39 door schele - Bijgewerkt: 18-09-2013, 14:39
Dit klinkt breder dan het is: de standaard gaat enkel over de encryptie en zegt niks over de veiligheid van het toestel. Level 1 is amper meer dan "is er een mogelijkheid tot encryptie op het toestel". Dus ja... well done hoor MS, heeft Android allang natuurlijk.
18-09-2013, 16:17 door scrippie
Door schele: Dus ja... well done hoor MS, heeft Android allang natuurlijk.

Wel encryptie maar naar mijn weten zijn er geen FIPS goedgekeurde Android toestellen. Dat zou komen door de verschillende fabrikanten en hun implementatie van Android op het betreffende toestel.

Wie weet hier meer van?
18-09-2013, 17:15 door johanw
Oftewel: "Windows Phone 8 bevat voldoende achterdeuren die alleen bij de NSA en niet bij anderen bekend zijn dus keuren we hem goed".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.