Poll
image

Hoe eerlijk ben jij bij het aanmaken van een online account?

maandag 23 september 2013, 10:28 door Redactie, 9 reacties
Ik gebruik vrijwel altijd mijn echte gegevens, ongeacht de website
9.13%
Ik gebruik meestal een mix van echte en fictieve gegevens
17.64%
Ik verzin meestal van alles
19.79%
Ik gebruik echte gegevens, alleen zijn het niet die van mij
2.22%
Ik gebruik mijn echte gegevens op websites die ik vertrouw, op andere sites gebruik ik fictieve gegevens
46.47%
Ik heb geen online accounts
4.75%
Reacties (9)
23-09-2013, 10:35 door Anoniem
Dat ligt eraan hoe hard het nodig is om die gegevens zelf te moeten onthouden...
Meestal verzin ik gewoon van alles.
23-09-2013, 11:29 door Anoniem
Handige tool om een verzonnen identiteit mee te genereren: http://nl.fakenamegenerator.com/gen-male-nl-nl.php
23-09-2013, 13:15 door Anoniem
Voor sommige sites ontkom je er niet aan. Bij webwinkels als Bol, Amazon e.d. zal je toch een eigen, bestaand adres moeten geven. Ik heb een keer een DVD box laten versturen naar mijn werk ( een grote beursgenoteerde onderneming), maar de medewerkers van de postkamer leken die ook leuk te vinden, dus dat doe ik niet meer. Bij sites waar het niet nodig is gebruik ik altijd fictieve gegevens en een mailadres van 10minutemail.
23-09-2013, 14:19 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 23-09-2013, 14:39
Voor koop bij een online winkel zijn mijn adresgegevens nodig om de bestelling te kunnen laten bezorgen, een e-mailadres voor het kunnen ontvangen van notificaties, en ook mijn echte naam omdat die gekoppeld is aan de betaalmogelijkheid.
Maar buiten dat, voor online accounts waarvoor de bovengenoemde punten niet gelden, daarvoor zie ik geen enkele reden om mijn ware persoonsgegevens te geven. 'Eerlijkheid' is volstrekt niet ter zake doende. Een alias voldoet uitstekend, en wanneer een e-mailadres verlangd wordt voor bevestiging en/of inloggen maar ik geen notificaties hoef te kunnen ontvangen dan voldoet ook een Mailinator e-mailadres prima in plaats van een persoonlijk mailadres.
23-09-2013, 17:43 door Argot
Soms komt het voor dat je een account eenmalig gebruikt. In dat geval vul ik allerlei verzonnen gegevens in.
En speciaal daarvoor heb ik een Hotmail-account. Lees ik normaal nooit, alleen als er bijv. een account geactiveerd moet worden.
Op vertrouwde websites vul ik de gegevens doorgaans naar waarheid in, maar alleen de verplichte velden en ook alleen die velden waarvan ik vind dat ze noodzakelijk zijn.

Mijn e-mailadres is voor iedere website uniek; meestal in het volgende formaat: [websitenaam]@[mijndomein].[tld] (Tegenwoordig voeg ik er ook een random nummer aan toe om het raden door spammers te voorkomen)
Mijn adres is een postbus en ik geef zelden mijn huisadres op, dat doe ik alleen in geval van bestelde producten zoals huisraad of andere (huishoudelijke) apparatuur. Een tijdje terug bijv. de Yamaha Tyros 4 gekocht en dat soort dingen laat je niet op een postbusadres bezorgen.
Telefoonnummer en geboortedatum geef ik nooit op, tenzij het echt noodzakelijk is. Indien geboortedatum verplicht is, vul ik meestal 1 januari + een getal rond mijn geboortejaar in. De vraag of je 18 jaar of ouder bent, volstaat ook!
24-09-2013, 07:50 door Anoniem
Henkie Spenkie als gebruikersnaam :P geboren op 1-1-1900 XD email: henkie@spenkie.lol
Werkt altijd goed!
25-09-2013, 02:03 door AA_CS
Voor online bestellingen gebruik ik altijd echte gegevens, die van mijzelf of van mijn werk. Ik wil voorkomen dat spullen niet aankomen, da's alleen maar lastig.
Voor websites die ik vertrouw gebruik ik in ieder geval mijn "echte" email account en in een enkel geval mijn echte naam. Dat zijn er niet veel en in een aantal gevallen is het verplicht (werk). Voor de meeste andere sites verzin ik meestal van alles en gebruik ik tijdelijke email adressen.
Echte gegevens van een ander gebruiken deed ik héél vroeger wel eens als ik werd aangehouden voor het fietsen zonder goede verlichting. Tegenwoordig is dat niet meer te doen (gelukkig). Online gegevens van anderen ge- of misbruiken heb ik nooit gedaan en zal ik ook niet snel doen, ik ben inmiddels ouder en (iets) verstandiger.
25-09-2013, 12:11 door GerBNL - Bijgewerkt: 25-09-2013, 12:26
Voor mij begint het er al bij nooit mee te werken aan dit soort enquêtes. Zelfs niet op sites waarvan je op het eerste gezicht zou kunnen vermoeden dat het doel van de enquete niet duisterder is dan het entameren van een discussie. Er komt alleen maar narigheid van.

Dit soort statistische gegevens wordt uiteindelijk alleen maar ge/misbruikt als munitie om de vrijheid van consumenten nog verder in te perken.

verder eens met spiff over het gebruik van de term "eerlijkheid". Het is een wezelwoord en geeft (hopelijk onbedoeld) een emotionele lading mee aan de vraagstelling, alsof het gebruik van een alias iets is waar je je voor zou moeten schamen.
29-09-2013, 12:17 door WhizzMan
Hoe eerlijk ben jij met het invullen van een poll/enquete?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.