Certified Secure Challenges - Over challenges en dergelijke

Certified Secure certificaten officieel erkend?

29-09-2013, 22:58 door Scryden, 6 reacties
Beste allen,

Ik ben nieuw hier op dit forum. Mijn naam is Martijn, 23 jaar oud. Ik heb een studie HBO informatica gedaan, in de richting van systeem en netwerk engineering.

Sinds kort ben ik bezig met Certified Secure certificaten te behalen dmv de challenges. Ik heb er reeds enkele gehaald. Nu vraag ik mij het volgende af.
Zijn de certificaten van CS officieel erkende certificaten? Met andere woorden, zou ik deze op mijn CV kunnen zetten en/of Linkedin wanneer ik bijvoorbeeld solliciteer voor een baan? Of hebben deze certificaten geen waarde?

Alvast dank voor jullie reactie(s)!
Reacties (6)
30-09-2013, 02:29 door regenpijp
De certificaten zijn sowieso erkend lesmateriaal op het MBO, tevens worden ze ook op een paar hoge scholen gebruikt.

Op de vraag of ze officieel erkend zijn: geen idee. Als je echt de info security op wilt dan heb je denk ik meer aan een OSCP, maar in principe heb ik al meerdere mensen gezien die de certificaten op LinkedIn op het CV hebben staan.
Verder kan ik uit eigen ervaring melden dat de certificaten niet zo heel erg veel voorstellen als het gaat om moeilijkheidsgraad, maar ze geven wel aan dat je over een bepaald niveau beschikt.
30-09-2013, 10:50 door Anoniem
Je kan bellen met het ministerie van O&W om te verifieren of ze erkent zijn.

Ik denk het niet. Desalniettemin denk ik dat het een goede praktijk oefening is die niet veel bedrijven kunnen aanbieden.
het is laagdrempelig en lekker technisch bezig zijn.

Ik ben er zelf ook mee bezig en in mijn eigen tempo. Ik zie het als opstapje naar SANS certificaten. Maar deze zijn veel duurder en dan zit je alweer in de Amerikaanse hoek.

Vooral doorgaan!!!!

als je trouwens lid bent van de PvIB - morgenavond is er een hacker sessie en daar gaan we een paar scenario's doen. Je mannen van certified secure zijn er ook en dan kan je vragen stellen.
30-09-2013, 11:45 door Malicious User
Aangezien Certified Secure precies op de website uitlegt wat je moet kunnen alvorens het certificaat te halen lijkt het me prima waarde te hebben. Degene die jouw CV leest kan dat immers ook gewoon lezen en daar een waardeoordeel aan verbinden.
30-09-2013, 20:08 door Sisko
Of ze erkend worden of niet ik kan beamen dat het werkt als je ze vermeld op je cv.
01-10-2013, 16:37 door Anoniem
"Zijn de certificaten van CS officieel erkende certificaten? Met andere woorden, zou ik deze op mijn CV kunnen zetten en/of Linkedin wanneer ik bijvoorbeeld solliciteer voor een baan? Of hebben deze certificaten geen waarde?"

De waarde van dat soort certificaten hangt af van de waarde die degene die jouw profiel of CV bekijkt eraan hecht. Overigens is dat niet anders bij certificaten van Cisco, Microsoft, en ga zo maar door. Deze bedrijven geven er een officieel tintje aan, omdat *zij* jou als professional erkennen.

Werkgevers hechten er verder veel waarde aan, omdat zij van mening zijn dat deze erkenning door leveranciers wat zegt over jouw vaardigheden. Dat maakt het min of meer ''officieel erkend''.

"Je kan bellen met het ministerie van O&W om te verifieren of ze erkent zijn."

Zijn bijvoorbeeld CISSP en Certified Ethical Hacking officieel door het ministerie van O&W erkende opleidingen ? Volgens mij vallen al dit soort trainingen buiten de scope van formeel erkende opleidingen (al krijg je wel meer en meer officiele opleidingen die stof van dit soort certificatie trajecten in de lesstof opnemen).
02-10-2013, 13:47 door Anoniem
Een certificaat hoeft niet officieel erkend te zijn om waarde te hebben; het is geen diploma.
Als werkgever wil je weten welke kennis en ervaring iemand heeft, en jij kan je certificaten gebruiken om je kennis aan te tonen. Daarmee heeft het dus een toegevoegde waarde op je CV.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.