image

Politie vindt gestolen iPad via tracking-app

dinsdag 8 oktober 2013, 09:54 door Redactie, 4 reacties

De Brabantse politie heeft gisteren in het centrum van Helmond een 16-jarige Pool uit Deurne aangehouden op verdenking van inbraak in een woning waarbij een iPad werd gestolen. Op de gestolen iPad was een tracking-app geïnstalleerd die het mogelijk maakte om de tablet te lokaliseren.

De gewaarschuwde politie zag dat de iPad zich moest bevinden in een woning in het centrum, waar het apparaat inderdaad werd aangetroffen. Een jongen die zich in de woning bevond werd aangehouden. Naast de iPad hebben agenten in het huis nog meer spullen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Tracking-app

De politie blijft eigenaren dan ook adviseren om zowel op hun smartphone als tablet een tracking-app te installeren. "Bij bijna de helft van alle straatroven gaat de dader ervandoor met een mobiele telefoon. Ook zakkenrollers hebben het vaak gemunt op smartphones, maar ook bij woninginbraken wordt dit soort apparaten meegenomen", aldus de politie. Via een tracking-app is het mogelijk om het gestolen toestel terug te vinden.

Reacties (4)
08-10-2013, 10:06 door SphaZ
komkommertijd? gaan we nu iedere keer als de politie een mobile device terug vindt via een tracking app hier een nieuws artikel van maken?

echt, verzin iets beters.
08-10-2013, 13:32 door Anoniem
Ik wilde net zeggen; gaan we hier elke applicatie die werkt en doet wat 'ie moet doen als 'nieuws' posten?
Of is dit om te laten zien dat de politie toch iets doet en niet de hele dag lullige bekeuringen uitschrijft?
08-10-2013, 17:04 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-10-2013, 17:07
[Verwijderd]
08-10-2013, 19:44 door Anoniem
Nee, Peter, da's wat anders.... Dat is koeken met peren vergelijken.
En bovendien lees ik graag hier op de site.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.