image

Facebook maakt alle gebruikers vindbaar via zoekfunctie

vrijdag 11 oktober 2013, 11:04 door Redactie, 1 reacties

Facebook gaat een privacyinstelling verwijderen waardoor straks alle gebruikers via de zoekfunctie van het sociale netwerk zijn te vinden. Vorig jaar besloot Facebook de instelling "Who can look up your Timeline by name?" te verwijderen, behalve bij mensen die dit al hadden ingesteld.

Via de instelling kunnen gebruikers aangeven of ze via de zoekfunctie van het sociale netwerk gevonden willen worden. Volgens de sociale netwerksite was de instelling gemaakt toen Facebook nog een eenvoudige verzameling van profielen was en was die erg beperkt. Gebruikers zouden namelijk nog steeds op andere manieren gevonden kunnen worden, zo laat Chief Privacy Officer Michael Richter in een blogposting weten.

Zoeken

Daarnaast zorgde het er ook voor dat het leek alsof de zoekfunctie niet werkte, omdat gebruikers bepaalde personen niet konden vinden waarvan ze wisten dat ze op Facebook actief waren. Daarom wordt de privacyinstelling nu verwijderd. Gebruikers worden hierover de komende weken ingelicht. Volgens Facebook zou minder dan 10% van de gebruikers deze maatregel hebben ingesteld.

Image

Reacties (1)
11-10-2013, 11:11 door Factionwars
Gadverdamme, dat was wel een mooie feature. Vooral voor bekende mensen die niet direct een artiesten profiel willen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.