image

"18% van alle Android-apps is kwaadaardig"

dinsdag 15 oktober 2013, 17:21 door Redactie, 2 reacties

Google liet onlangs nog weten dat maar een zeer klein percentage van de Android-apps die gebruikers geïnstalleerd hebben kwaadaardig is en het besturingssysteem over allerlei maatregelen beschikt om foute apps te weren.

Volgens anti-virusbedrijf Trend Micro is de situatie helemaal niet zo rooskleurig als Google doet voorkomen. Android Security Chief Adrian Ludwig liet tijdens de afgelopen Virus Bulletin conferentie weten dat slechts 0,001% van alle geïnstalleerde apps schadelijk voor gebruikers zijn en de beveiligingsmaatregelen van zowel Google als Android wisten te omzeilen.

Analyse

Trend Micro zegt inmiddels 3,7 miljoen apps en updates te hebben geanalyseerd. Achttien procent van de apps werd als kwaadaardig geclassificeerd en 13% als zeer risicovol. Verder bleek dat 46% van de kwaadaardige apps direct van Google Play afkomstig was. "Als je niet weet waar je naar zoekt is het geen verrassing dat je het niet kunt zien", aldus Rik Ferguson, hoofd Security Research bij het anti-virusbedrijf.

Reacties (2)
15-10-2013, 20:21 door Anoniem
Dat een app risicovol lijkt of is, en de gebruiker deze zelf met die permissies installeert wil nog niet zeggen dat de beveiliging van Android omzeilt is. Het wil juist zeggen dat het erg goed werkt alleen de gebruiker teveel permissies geeft.

Dat is ook niet zo gek hoor, als gebruiker wil je gewoon de app installeren en kijk je, buiten security.nl bezoekers, niet naar de permissies (of je trekt ze weer in met bepaalde ROMS).
16-10-2013, 10:34 door [Account Verwijderd]
Ik ben het eens met Ano Niem, kwaadaardig is een groot woord.

Ik zelf zou gebruiken ¨Te Idioot Voor Woorden¨!

Ik heb een tab gekocht voor op vakantie, specifiek voor Google-maps en Kamper-plaatsen.
Ik vind het heel raar dat een BETAALDE App bijvoorbeeld ¨Kamper-plaatsen¨ toegang wil tot de camera, telefoon lijst, mailadressen e.t.c. zonder dat ik zelf kan en mag uitmaken wat ik aan gevinkt laat staan.
Als ik een App ¨gratis¨ zou willen hebben dan vind ik het bijna normaal om zelf het product te zijn.

Nu heeft dat Appie pech!
Mijn telefoon lijst staat in mijn Nokia telefoon.
Het aantal email adressen in de Tab is NUL.
Het ding is namelijk voor de vakantie.
Niet om dagelijks veel tijd te verspillen aan info over de stoelgang van mijn ¨Vrienden¨ ;-)

Maar een alles in een apparaat heeft voordelen, als je verslaaft aan info bent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.