image

Kaspersky: Apple moet Microsoft kopiëren

vrijdag 1 juni 2012, 13:57 door Redactie, 6 reacties

Als het om veiligheid gaat kan Apple niet alleen veel van Microsoft leren, het zou werkwijze van de concurrent uit Redmond moeten kopieren. Dat stelt Eugene Kaspersky, oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf. Kaspersky haalde onlangs al uit naar Apple, dat tien jaar op Microsoft zou achterlopen. Die uitspraak kwam Kaspesky op veel kritiek te staan, toch blijft de Rus achter zijn standpunt staan.

"Apple heeft een SDL (Security Development Lifecycle) proces nodig om ervoor te zorgen dat de ontwikkelaars veiligheid in elke fase van het softwareontwikkelingsproces toepassen. SCADA, elektriciteitsnetwerken en zelfs de overheid van India gebruiken Microsoft’s SDL proces, wat bewijst dat Microsoft nu voorop loopt wat betreft software security", laat hij weten.

Patchdag
Volgens Kaspersky zullen de marketingmensen van Apple hier niet blij mee zijn. "Maar het is geen schande dat Apple van Microsoft leert, althans, dat zou het niet moeten zijn." De Russische virusbestrijder ziet graag dat Apple Microsoft's security advisory programma volgt.

Daarnaast zou Apple in het geval van een lek een tijdelijke oplossing moeten bieden en een vaste patchdag moeten instellen. "Dit helpt systeembeheerders om het uitrollen van updates voor te bereiden, in plaats van verrast te worden door ad-hoc Mac OS X updates. Als het gaat om security respons, zit Apple nog in de jaren 1990 vast."

Reacties (6)
01-06-2012, 14:22 door Martijn2
Groundhog day! Kaspersky toch!
1) http://www.security.nl/artikel/41273/1/Kaspersky%3A_Apple_loopt_10_jaar_achter_op_Microsoft.html
2) http://www.security.nl/artikel/37033/%22Microsoft_voorbeeld_voor_Apple,_Adobe_en_Oracle%22.html
3) http://www.security.nl/artikel/38841/1/%22Apple_moet_Microsoft_patchdinsdag_instellen%22.html
4) http://www.security.nl/artikel/41115/%22Apple_gedraagt_zich_als_Microsoft_10_jaar_geleden%22.html
01-06-2012, 15:47 door burne101
Door Martijn2: Groundhog day! Kaspersky toch!

Het begint inderdaad een beetje vervelend gedram te worden. Slechte verliezer omdat 'ie de mensen niet de stuipen op het lijf kan jagen met z'n rommel in een iOS-jasje?
01-06-2012, 20:01 door Whoops
Door Redactie: Dit helpt systeembeheerders om het uitrollen van updates voor te bereiden, in plaats van verrast te worden door ad-hoc Mac OS X updates.
Hoeveel systeembeheerders zijn daadwerkelijk belast met het onderhouden van Macs?
De meeste Macs zijn van werknemers en vallen derhalve onder de bring your own device policy.
02-06-2012, 18:30 door Anoniem
Pfff Antivirus rommel @ clients = waste of processorcycles&memory én als er echt iets complex is detecteren ze met zijn allen toch nix

Heb beroepsmatig zowat elke AV vendor zijn sales horen kletsen over hoe een lage footprint hun spul heeft en hoe hun detectie toch écht wel de beste detectie van het hele universum is

AV = overgesatureerde markt en dat moet je natuurlijk wel iets gaan doen om dozen te blijven verhuizen, als is het af en toe wat kletsen over iemand anders

Verbeter de wereld, begin bij jezelf zeker
03-06-2012, 21:49 door Anoniem
En dat Apple een OS gebruikt wat vanuit basis al betere beveiliging biedt doet er niet toe natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat Microsoft een goede procedure ontwikkeld heeft (SDL) maar ik hoor toch nog steeds veel vaker nieuwsberichten over lekken in Windows dan OS X. Met andere woorden: zo'n veiligheidsprocedure en het naleven ervan zegt niets over hoe veilig het OS is. Met een lek OS is de noodzaak om heel vaak te patchen uiteraard heel veel groter.
Belachelijk en zeer onprofessioneel van Kapersky om zo'n uitspraak te doen.
04-06-2012, 10:21 door Vergeten
Door burne101:
Door Martijn2: Groundhog day! Kaspersky toch!

Het begint inderdaad een beetje vervelend gedram te worden. Slechte verliezer omdat 'ie de mensen niet de stuipen op het lijf kan jagen met z'n rommel in een iOS-jasje?

Omdat Apple juist doet alsof er nooit Malware is voor hun OS? Mensen zoals jij blijkbaar zo naïef zijn om nog steeds te denken dat ze veilig zijn met OSX?

Hij prijst toch hier niet zijn eigen software of wel? Hij geeft zijn mening waar ik helemaal achter sta. Groep Apple gebruikers plus Apple zelf moeten is een keer uit de sprookje stappen dat Mac OS X veilig is. Eerlijk te zijn ik zou eerder Windows 7 systeem met AV vertrouwen dan Mac OS X zonder AV. Zeker omdat Apple meest waardeloze bedrijf is met updates, ach ja zolang ze maar hun users overal kunnen tracken en verkopen aan derden, dat is veel belangrijker voor ze.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.