Privacy - Wat niemand over je mag weten

spyware door ex

29-10-2013, 16:59 door Angeliekje, 23 reacties
hallo,
dit topic is al eens eerder aan de orde geweest, maar ik zit er nu alweer bijna 5 jaar mee:
zo triest dat mijn ex al die jaren alles volgt wat ik doe, profielen verdwijnen op social media, berichten weg, mail weg of ineens niet meer te beantwoorden, gestuurde mail krijg ikzelf in mijn inbox terug, en uiteraard alleen voor wat betreft mannen.
Wat een zielig persoon, en ik weet 500 % zeker dat ie zich daar kapot om lacht, ja ik ken hem veel te goed.
Strontziek word ik ervan maar wat kan ik er aan doen? Welke programma's zijn safe om op mijn pc de spyware te kunnen vinden?
Reacties (23)
29-10-2013, 17:06 door Anoniem
Hey Hey,

Probeer Virus scan te installeren AVAST of een andere goed antivirus programma.

http://www.avast.com/nl-nl/download-thank-you.php?product=FA-ONLINE&locale=nl-nl

installeer en doe een volledige scan.
Heb je dan alsnog problemen installeer gewoon heel je PC opnieuw en formatteer je schijf.
29-10-2013, 17:08 door Anoniem
Je wordt nu al 5 jaar online gevolgd door je ex?????

Dan wordt het inderdaad wel tijd om wat te doen:

- Bedenk eerst voor jezelf een aantal (sterke!!!) wachtwoorden, maar geen enkele die je ooit al voorheen gebruikt hebt (ook niet hierop gebasseerd)

- Begin met een schoon systeem! Ook heel belangrijk. Ik neem aan dat de "verdachte" in deze situatie (fysiek) toegang heeft gehad tot je pc? Dan weet je namelijk nooit wat er allemaal mee gebeurd is en kan je jezelf nooit veiligheid garanderen totdat alles eraf is geweest, of je gewoon een nieuw systeem hebt

- Begin met nieuwe accounts. Al je wachtwoorden veranderen is leuk, maar wanneer iemand anders 5 jaar in al je accounts heeft gezeten is je online identiteit totaal niet betrouwbaar meer. Voor hetzelfde geld verander je je wachtwoorden en ben je een week later weer terug bij af
29-10-2013, 17:22 door Anoniem
Als je er al 5 jaar mee zit...brand je documenten/foto's/etc op DVD/kopieer naar externe HD, gooi die PC weg en koop een nieuwe. Daar zit gegarandeerd geen spyware (van je ex) op. Verander, na aanschaf, alle wachtwoorden van alle accounts die je gebruikt. Dan kan je ex niet meer bij je mail, FB en andere dingen.

Als je echt je PC wil houden, draai een virusscanner, ad-aware, spybot s&d, etc. 5 jaar oude spyware zou iedere virusscanner en malware scanner moeten vinden.
29-10-2013, 17:25 door Factionwars
Je kan altijd hitman pro even gratis draaien http://www.surfright.nl/en .

Maar natuurlijk, als je verwacht dat dit echt zo is moet je gewoon naar de politie gaan dan ben je het meest wijze persoon in het gevecht.
29-10-2013, 17:32 door Anoniem
5 jaar? Dat wordt het tijd dat je je computer weggooit, een nieuwe koopt, nieuwe email [facebook etc] account aanmaakt en een beetje hulp van een -betrouwbare- nerd zoekt.
Zonder hulp van iemand die er meer van snapt dan jij -en- je ex, blijft het een drama.
Sterkte.
29-10-2013, 19:53 door Anoniem
een antivirus programma installeren in combinatie met malwarebytes software

echt goed !
29-10-2013, 20:48 door Anoniem
Alles (pc's / laptops / kastje aan de muur) de deur uit gooien, als je ex verstand van zaken heeft dan is niets wat je in huis hebt staan helemaal betrouwbaar, er zijn namelijk een hoop legale programma's die een AV niet als gevaarlijk beschouwt, of herkent wat dat betreft. Je router/modem (kastje aan de muur) kan ook een backdoor bevatten, welke niet met een simpel programma te vinden is. En vergeet eventueel je smartphone niet natuurlijk. Dan maar die-hard terug naar een dumb-phone.

Uit je bericht maak ik op dat je niet heel veel verstand hebt van de techniek achter ICT, of in ieder geval minder dan hij en dan is dit de enige 100%-oplossing. Ik kan je wel adviezen geven over het her-installeren van je OS e.d. maar dan blijf je bezig.

Dus vervolgens zelf iemand in huis halen die te vertrouwen is én een beetje verstand van zaken heeft.
Dan kun je ook je oude spullen inleveren bij de politie, mocht je daar behoefte aan hebben.
Tot die tijd niets (persoonlijks) over internet meer doen....
30-10-2013, 08:24 door Anoniem
de reacties hier zijn nu wel heel drastisch. om nu alles weg te gooien is wel heel extreem. maar een nerd erbij vragen die je stap voor stap gaat helpen zou wel handig zijn.

de pc hoef je niet helemaal weg te gooien maar de hdd een lowlevel format laten doen zou wel handig zijn. smartphone opieuw installeren en router de deur uit.

het eerste wat ik zou doen is wifi van de router/routers uit.

maar je moet beginnen met het verwijderen van je eigen social media (facebook, twitter e.d.). en sterke wachtwoorden kiezen. ook raad ik je aan een nieuw mail adres te nemen, want die ex kan overal je mail adres invoeren en dan wordt je gek van de spam idem met telefoon nr.

en aangifte doen van stalking.

het kan zo zijn dat je ex niet alles gedaan heeft ik neem aan dat ook hij/zij na 5 jaar wel weer eens een leven zou hebben en niet zoveel tijd stopt in het jou dwars zitten. een deel hiervan kan misschien ook zitten in het onjuist gebruik van internet, denk aan niet netjes omgaan met een mail adres en mobiele nr, deze overal maar op het internet laten slingeren e.d. om dit toch uit te sluiten zou ik er iemand met kennis van zaken en een geheel nieuwe basis laten laten opbouwen van netwerk en pc/tel omgeving.

als je in de buurt wil ik dit nog wel voor je oplossen.(leeuwarden)
30-10-2013, 09:57 door Anoniem
Wat dacht je van aangifte doen.
30-10-2013, 10:04 door Anoniem
Don't feed the troll !
30-10-2013, 10:50 door Mysterio
Volgens mij is deze vraag door wellicht dezelfde persoon onder andere namen al een aantal keren hier behandeld.

Tenzij de ex een überbeveiligingsexpert is is het voldoende om sterke wachtwoorden te gebruiken, die regelmatig te wijzigen (en natuurlijk niet in je mail zetten oid) en thuis een Linux variant gebruiken met sterke wachtwoorden en werken onder beperkte rechten. Zorg dat je wifi goed beveiligd is, zorg dat je kabels en router niet fysiek te benaderen zijn, zorg dat er niemand fysiek bij je computers kan en doe aangifte.

Voor veel sociale media sites is een 2-way toegangssysteem in te stellen waardoor een wachtwoord alleen niet meer voldoende is. Scheelt ook een stuk.
30-10-2013, 11:05 door schele
Begrijp ik het goed dat in vijf jaar je de wachtwoorden gebruikt op sociale media en email die hij kan achterhalen? Dus je hebt ze veranderd, en toch achterhaalt hij ze steeds weer?

Dat moet dan haast wel betekenen dat er een programma op je PC staat waarmee de wachtwoorden bij je ex terecht komen. Koop een nieuwe PC en gebruik nieuwe wachtwoorden en stel op b.v. je Facebook geen "wachtwoord vergeten" vragen in die je ex kan beantwoorden.

In alle eerlijkheid: het verhaal dat een ex al vijf jaar alles volgt, je email bewerkt EN steeds weer je nieuwe wachtwoorden achterhaalt en dat je in al die tijd nog nooit bedacht een nieuwe PC te kopen of de oude opnieuw te installeren vind ik moeilijk te geloven.
30-10-2013, 13:33 door Anoniem

maar ik zit er nu alweer bijna 5 jaar mee

Of hij laat jouw steeds ergens intrappen waardoor jouw pc steeds geïnfecteerd is of hij heeft 5 jaar geleden een rootkit op je systeem gezet???
30-10-2013, 15:29 door Anoniem
"Strontziek word ik ervan maar wat kan ik er aan doen?"

LMFAO er zou al 5 jaar spyware van je ex op staan ? En je hebt in al die tijd niet bijvoorbeeld de moeite genomen om je PC opnieuw te installeren ?

"Dat moet dan haast wel betekenen dat er een programma op je PC staat waarmee de wachtwoorden bij je ex terecht komen. Koop een nieuwe PC en gebruik nieuwe wachtwoorden en stel op b.v. je Facebook geen "wachtwoord vergeten" vragen in die je ex kan beantwoorden. "

Koop een nieuwe PC ??? Nooit gehoord van een herinstallatie ? ;)

"zo triest dat mijn ex al die jaren alles volgt wat ik doe, profielen verdwijnen op social media, berichten weg, mail weg of ineens niet meer te beantwoorden, gestuurde mail krijg ikzelf in mijn inbox terug, en uiteraard alleen voor wat betreft mannen."

Ze, heeft hij ook al de mailserver van je provider gehacked, en zit hij handmatig je mails selectief te bouncen ? Mail ''niet te beantwoorden'' ?Wat je omschrijft kan helemaal niet.

Daarnaast kan je zo je wachtwoorden wijzigen, en GSM verificatie toevoegen, zodat je zelf met het juiste wachtwoord op een vreemde PC niet zomaar kan inloggen.

"de reacties hier zijn nu wel heel drastisch. om nu alles weg te gooien is wel heel extreem. maar een nerd erbij vragen die je stap voor stap gaat helpen zou wel handig zijn."

Volgens mij kan ze beter hulp vragen aan een psychiater.
30-10-2013, 16:37 door Angeliekje
Sinds vorig jaar heb ik een nieuwe laptop waarbij hij heel vriendelijk heeft geholpen deze te installeren, en al die jaren heeft hij alles ontkent. Daarom bleef hij ook steeds zo behulpzaam.

Een eigen leven heeft ie niet, nooit gehad, krijgt ie ook niet.

Mail niet te beantwoorden = ik krijg ineens een melding dat het adres niet bestaat waar ik op antwoord, waar ik voorheen wel een bericht naar toe kon sturen. Dat kan heel erg goed.

Ja ik ga aangifte doen, en psychiaters hebben geen verstand van pc's, ikke helaas ook niet zoveel.

Ik heb het afgelopen jaar 2 keer gewisseld met routers en andere systemen, omdat ik pas zo laat argwaan kreeg.

Zoiets verwacht je toch ook niet van iemand met wie je nog 'gewoon' contact hebt, klinkt vreemd achteraf, maar het blijkt wel dat niemand meer te vertrouwen is. Vandaar dat zijn bedrog zo lang kon duren
30-10-2013, 18:30 door Sisko
Heb je inmiddels een scan uitgevoerd met bv. Malwarebytes ?
En zo ja wat zijn de resultaten ?
Zo nee ga terug naar regel 1
30-10-2013, 18:41 door schele - Bijgewerkt: 30-10-2013, 18:43
Angeliekje: Sinds vorig jaar heb ik een nieuwe laptop waarbij hij heel vriendelijk heeft geholpen deze te installeren, en al die jaren heeft hij alles ontkent. Daarom bleef hij ook steeds zo behulpzaam.

Dus je voelt je al jaren gestalkt, hij ontkent al jaren, en als je dan vorig jaar een nieuwe laptop koopt mag hij 'm installeren.

Optie 1: Als je dezelfde persoon die je verdenkt van spyware de laptop weer opnieuw laat installeren houdt het op, niemand hier kan je helpen, ga er voortaan vanuit dat iedere stap gevolgd wordt.
Optie 2: je bent serieus paranoia en er is helemaal geen spyware, je doet zelf per ongeluk dingen met je mail en andere en hebt gewone malware van andere sites
Optie 3: Trolllololololol (voor de kenner: http://www.youtube.com/watch?gl=BE&v=2Z4m4lnjxkY

Hoe dan ook, ik zie geen verdere toekomst in hulpverlening van mijn kant :)
30-10-2013, 18:43 door Anoniem
Een herinstallatie helpt niet tegen bepaalde soorten stealth spyware.Die kan alleen verwijderd worden door de harde schijf te vervangen,even gesteld dat deze spyware alleen daar is gelocaliseerd.Er kan ook hardware spyware zijn aangebracht,bijv. een hardware keylogger.Het veiligst (maar ook duur) is het vervangen van de hele pc.Koop je een pc doe dat dan niet via internet,en zeker niet op je huidige pc's en beter ook niet met gebruik van je huidige e-mailaccounts of tel.nmrs.De kans bestaat dat hij erachter komt dat je een nieuwe pc heeft besteld en als hij dan connecties heeft bij Post NL of zo'n koeriersdienst dan kan hij ook de hand leggen op je nieuwe pc en die via bijv. een usb stick besmetten met stealth spyware.Ook postbodes en koeriers willen tegen een betaling wel even de ogen toeknijpen,zeker in deze zware financieele tijden en kan ex-manlief zn gang gaan.Dus gewoon even naar een winkel gaan en daar een nieuwe laptop kopen en het best is om die direct zelf mee te nemen naar huis,alwaar je moet hebben gezorgd voor nieuwe,goede sloten op je deuren.Want als ex-man je huis kan binnenkomen dan heeft ie toegang tot je pc en huistelefoon toestel,etc.En zet er een goede antivirus en firewall op en dat is dus niet McAfee,niet Microsoft Security Essentials maar dan praten we over Norton,Kaspersky,Bitdefender,evt.F-Secure en Trendmicro.Wil je per se gratis neem dan het chinese Qihoo 360 dat was de beste in een recente test van gratis antivirus softwarepakketten.
30-10-2013, 19:07 door Anoniem
Door Angeliekje: Sinds vorig jaar heb ik een nieuwe laptop waarbij hij heel vriendelijk heeft geholpen deze te installeren, en al die jaren heeft hij alles ontkent. Daarom bleef hij ook steeds zo behulpzaam.

Een eigen leven heeft ie niet, nooit gehad, krijgt ie ook niet.

Mail niet te beantwoorden = ik krijg ineens een melding dat het adres niet bestaat waar ik op antwoord, waar ik voorheen wel een bericht naar toe kon sturen. Dat kan heel erg goed.

Ja ik ga aangifte doen, en psychiaters hebben geen verstand van pc's, ikke helaas ook niet zoveel.

Ik heb het afgelopen jaar 2 keer gewisseld met routers en andere systemen, omdat ik pas zo laat argwaan kreeg.

Zoiets verwacht je toch ook niet van iemand met wie je nog 'gewoon' contact hebt, klinkt vreemd achteraf, maar het blijkt wel dat niemand meer te vertrouwen is. Vandaar dat zijn bedrog zo lang kon duren
De meeste mensen op security.nl hebben behoorlijk wat interesse in / verstand van ICT, maar zijn niet extreem sociaal bewogen. ICT (analytische wetenschap) is nu eenmaal tegengesteld aan emotionele beleving.

Je hoeft je niet te verdedigen hier, neem afscheid van het verleden, en begin aan een nieuwe stap in de toekomst.
Of dat nu aangifte, psychologische bijstand, hulp van vrienden of een "nerd" is, een combinatie hiervan of zelfs allemaal.., er staan genoeg duidelijke adviezen hierboven.
30-10-2013, 21:45 door Anoniem
sterkere wachtwoorden nieuwe accounts ??
Niemand op het idee gekomen dat de Ex misschien wel een rat met keylogger heeft geinstaleeerd kun je je wachtwoord nog zo sterk maken hij kan het zo ophalen.

Zone alarm free downloaden voor het uitgaande verkeer
Malwarebites voor de rat (trojan)

Of je laptop herstellen naar fabrieksmodus ben je ook wel van hem af.

succes!!
31-10-2013, 12:46 door packetguy
totaal ongeloofwaardig verhaal, ik kan je wel doorverwijzen naar een psychiater maar daar blijft het bij.
31-10-2013, 17:29 door Angeliekje
Eerstens heb ik pas sinds een jaar steeds meer argwaan gekregen, dus contact heb ik inmiddels verbroken, die komt met geen vinger meer aan mijn spullen,

tweede punt, ik verdedig me niet maar wou toelichten hoe dat zo lang heeft kunnen duren, dus dan kan iedereen beter begrijpen hoe het allemaal is ontstaan,

Laatste: thanx maar die nerds met hun doorverwijzing naar een psychiater hebben dus geen enkele kennis van hoe er misbruik gemaakt kan worden, geef normaal antwoord of kijk naar andere topics die je wel interesseren!

Inmiddels is er een bedrijf bezig alles te onderzoeken, pc specialist dus en nooit meer een ex, heb mijn lesje wel geleerd.
31-10-2013, 23:02 door Anoniem
Door Angeliekje: Eerstens heb ik pas sinds een jaar steeds meer argwaan gekregen, dus contact heb ik inmiddels verbroken, die komt met geen vinger meer aan mijn spullen,

tweede punt, ik verdedig me niet maar wou toelichten hoe dat zo lang heeft kunnen duren, dus dan kan iedereen beter begrijpen hoe het allemaal is ontstaan,

Laatste: thanx maar die nerds met hun doorverwijzing naar een psychiater hebben dus geen enkele kennis van hoe er misbruik gemaakt kan worden, geef normaal antwoord of kijk naar andere topics die je wel interesseren!

Inmiddels is er een bedrijf bezig alles te onderzoeken, pc specialist dus en nooit meer een ex, heb mijn lesje wel geleerd.
Da's mooi, ik hoop dat je er aan uit komt.
Frustratie, hoewel begrijpelijk, is ook een vorm van verdediging, loslaten lijkt me een stuk constructiever voor jezelf.

Veel succes met je nieuwe start!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.