image

"Smartphones in 2017 slimmer dan consument"

dinsdag 12 november 2013, 11:31 door Redactie, 16 reacties

Smartphones zullen over vier jaar slimmer dan de gemiddelde consument zijn, zo voorspelt marktvorser Gartner. "Smartphones zullen binnenkort de volgende actie of aankoop van een consument kunnen voorspellen, of hun acties interpreteren gebaseerd op wat het weet", aldus het onderzoeksbureau.

"Smartphones worden steeds slimmer en zullen in 2017 slimmer dan jou zijn", gaat Gartner vicepresident Carolina Milanesi verder. De kennis van de smartphone zal voornamelijk gebaseerd zijn op de gegevens die het over de gebruiker kan verzamelen. "Als er veel verkeer is, zal de smartphone je eerder wakker maken als je een gesprek met je baas hebt, of een verontschuldiging sturen als het om een overleg met je collega gaat."

Persoonlijk

De smartphone zal contextuele informatie via de kalender, sensoren, de gebruikerslocatie en persoonlijke data verzamelen. Wat smartphones straks allemaal kunnen doen zal voornamelijk door de "persoonlijke cloud" worden bepaald, die alle persoonlijke data bevat. "We verwachten dat apps gedurende de tijd meer kennis op zullen doen en beter worden in het voorspellen van wat gebruikers nodig hebben en willen", laat Milanesi weten.

In eerste instantie zal het om alledaagse zaken gaan, zoals het versturen van felicitaties en het inplannen van de jaarlijkse autobeurt, maar naarmate consumenten er vertrouwder mee raken en de smartphone meer data verzamelt, zal het voor meer taken kunnen worden ingezet. "Telefoons zullen onze geheime digitale agent zijn, maar alleen als we de informatie willen verstrekken die ze nodig hebben", merkt Milanesi op.

Reacties (16)
12-11-2013, 11:43 door Anoniem
"Smartphones zullen over vier jaar slimmer dan de gemiddelde consument zijn, zo voorspelt marktvorser Gartner."

Typisch geneuzel van Gartner. Een smartphone is niet ''slim'', het is simpelweg een apparaat met hard- en software gemaakt door een hoop slimme mensen. Het apparaat doet gewoon wat het moet doen, en de mogelijkheden worden geavanceerder. Dat marketeers heb apparaat ''smart'' noemen wil niet zeggen dat het beschikt over intelligentie.
12-11-2013, 11:59 door Anoniem
Dat was al zo toen de eerste smartphone op de markt kwam.
12-11-2013, 12:00 door Anoniem
Wat een vreselijk idee. Liever de vrijheid...
Als je al niet met een agenda kan omgaan zal deze technologie je niet helpen maar juist onderwerpen.
12-11-2013, 13:21 door Anoniem
[sarcasm] Als we smart-phones nu ook eens zelfstandig leren lopen & autorijden enzo, kunnen we de rest van ons leven lekker op bed blijven liggen, jippie! [/sarcasm]
12-11-2013, 13:23 door johanw
Misschien dat ze dat wel zouden KUNNEN, maar het is maar zeer de vraag of we dat ook WILLEN. Net als met die "slimme" huizen waar elk apparaat aan internet hangt zullen heel veel mensen dit helemaal niet willen. Ik wil niet dat apparaten voor mij gaan beslissen, dat irriteert gewoon. En al zeker niet als al die gegevens straks doorverkocht worden aan verzekeraars (zo, jij rijdt wel erg hard, dat wordt meer eigen risico bij een aanrijding) en de belastingdienst de gegevens gaat opvragen zoals ze nu al bij parkeergarages doen (de kilometeradministratie van uw leasewagen klopt niet met de gegevens van uw telefoonapps, dat wordt dokken).
12-11-2013, 14:05 door Anoniem
"Smartphones zullen over vier jaar slimmer dan de gemiddelde consument zijn..."

Zegt dat iets over de smartphones of over de gemiddelde consument?
12-11-2013, 14:09 door Anoniem
WILLEN is niet aan de orde, de "gemiddelde consument" accepteert het gewoon en consumeert het. Daarom is "het" ook een consument.
Daarom is een smartphone al snel slimmer dan de "gemiddelde consument".
12-11-2013, 14:52 door golem
Ik vermoed dat vicepresident Carolina Milanesi deze voorspelling vooral gebaseerd heeft
op basis van de hoogte van haar eigen intelligentie. :)
12-11-2013, 15:11 door Mysterio
Slimmer of efficiënter? Ik vermoed dat computers in alle soorten en maten in een groot aantal taken een stuk efficiënter zijn dan hun gebruikers. Het uitvoeren van een check en daar een actie aan vast hangen heeft weinig te maken met slimheid. Laat ik het zo zeggen: Het uitvoeren van een spellingscontrole doet menig algoritme beter dan menig gebruiker, maar als het gaat om interpretatie van taalgebruik, of gevoel voor taal, dan komt een computer niet eens in de buurt.
12-11-2013, 15:55 door Anoniem
"Smartphones in 2013 slimmer dan Gartner" lijkt me accurater ;-)
12-11-2013, 17:03 door insany - Bijgewerkt: 12-11-2013, 17:04
Ik wordt moe van die gartner onzin !

Volgens mij werken daar alleen maar robots die totaal niet begrijpen wat een mooi en geweldig wezen een mens is.

alsof zon apparaat met geen enkele levende cel erin (afgezien van user bacterien) beter kan zijn.

Op deze site wordt echt te veel onzin gequote door de redactie, verzin zelf eens wat mooie verhalen die de community graag leest.

zo dat is er uit :) ken ik weer slapen
12-11-2013, 17:11 door Anoniem
Volgens mij zijn de voorbeelden die aangehaald worden in de tekst helemaal geen voorbeeld van iets dat 'slimmer' is dan de gebruiker. Misschien slimmer dan Carolina, zoals Golem al aangeeft.
Alles wat als voorbeeld wordt aangehaald kan je zelf ook makkelijk doen, onthouden en uitvoeren...

Druk in het verkeer, wekker vroeger? --> makkelijk zelf in te schatten
Verontschuldiging sturen? --> idem
Verjaardagen? --> makkie
Op tijd een beurt voor de auto? -->geeft de auto aan in het dashboard

Ik heb nou niet het idee dat ik beter zal functioneren als ik minder hoef te onthouden...
12-11-2013, 17:16 door john west
Het zijn maar machines,misschien wel slimmer dan Gartner ??
12-11-2013, 19:02 door Anoniem
Bestaan er behalve consumenten ook nog burgers? Of hebben we die al stilletjes afgeschaft?
12-11-2013, 19:44 door Anoniem
Was laatst toch n leuk stukje over te zien via http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1375980
12-11-2013, 22:23 door Anoniem
Door Anoniem: Dat was al zo toen de eerste smartphone op de markt kwam.
Bewijs of zwijg. Kun je één voorbeeld noemen van wie aankopen accuraat en herhaaldelijk zijn voorspeld? Dat is namelijk de voorwaarde voordat het wetenschappelijk bewezen is: een resultaat moet herhaalbaar zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.