image

Kevin Mitnick legt uit hoe hij de FBI monitorde

donderdag 21 november 2013, 14:54 door Redactie, 6 reacties

Kevin Mitnick was eind vorige eeuw de meest gezochte hacker ter wereld, maar om niet in handen van de FBI te vallen besloot hij de locatie en gesprekken van FBI-agenten te monitoren. Dat vertelt Mitnick in een nieuwe "Big Think" video op YouTube.

Mitnick bracht vijf jaar achter de tralies door wegens het stelen van bedrijfsgeheimen van onder andere Motorola, Nokia, Novell, Sun en andere bedrijven. De FBI had een klopjacht op hem geopend en wist Mitnick uiteindelijk in 1995 te arresteren. Tegenwoordig is de voormalige hacker werkzaam als beveiligingsconsultant.

FBI-agenten

In de nu gepubliceerde video laat Mitnick weten hoe hij de mobiele telefoonnummers van de FBI-agenten wist te achterhalen die het op hem hadden voorzien. Doordat hij daarnaast de mobiele aanbieder van de FBI in Los Angeles hackte, kon hij de locatie van agenten monitoren en zien met wie ze allemaal spraken. De ex-hacker zou zelfs een "waarschuwingssysteem" hebben gemaakt dat hem alarmeerde als de FBI in zijn buurt was.

In één geval stond de FBI ook voor zijn deur. Mitnick was echter niet aanwezig. Uit angst voor een mogelijke huiszoeking besloot hij alle belastende informatie te verwijderen en liet hij in de koelkast een doos met donuts achter waar hij de tekst "FBI donuts" op had geschreven. Toen de agenten de volgende dag langskwamen werd er niets aangetroffen. Mitnick weet niet of ze ook de doos met donuts hebben gevonden.

Kevin Mitnick is één van de experts die in video's van Big Think verschijnen. Big Think is een internetforum dat interviews, multimedia presentaties en rondetafelgesprekken organiseert. Eerder verschenen er interviews met Richard Branson, Peter Thiel en Elon Musk.

Reacties (6)
21-11-2013, 15:13 door Anoniem
Dit staat ook al in zijn biografie: " Ghost in the Wires: My Adventures as the World's Most Wanted Hacker "
21-11-2013, 16:57 door Anoniem
Volgens mij is er ook een verfilming van zijn biografie gemaakt,een slimme man,maar hij had toch voor levens lang een computerverbod gekregen geloof ik van een rechter?.
Maar goed in deze maatschappij is dat onmisbaar in het leven,iedereen heeft bijna internet nu op deze wereld.
Het is een huishoudelijk consumptiemiddel geworden.
Al eet je het niet op,maar maak je er gebruik van.
21-11-2013, 18:23 door Marcel-Jan
Geweldige thriller trouwens dat boek. Zelfs als je niet zo into security bent.
22-11-2013, 19:45 door Anoniem
Heeft hij ook al gedaan in een documentaire waar hij in voor kwam.
22-11-2013, 21:20 door Luc Gommans
Inderdaad wat Marcel-Jan zegt, Ghost in the Wires is echt een aanrader!
25-11-2013, 15:38 door Sjoerd Sjouwerman
Ja, dit is een leuke video! Kevin is mijn business partner in KnowBe4. Hij is een prima vent, en heel erg slim. Ik werk nu 2 jaar samen met hem, en hij heeft me over een periode van ongeveer 8 maanden een zogenaamde "braindump" gegeven zodat we een cursus konden ontwikkelen gebaseerd op zijn 30+ jaar ervaring met hacken. Dit is de cursus:
http://www.knowbe4.com/products/kevin-mitnick-security-awareness-training/

Ik woon al 20 jaar in Florida, maar al mijn familie woont nog steeds in Purmerend en omstreken !

Warme groetjes

Stu Sjouwerman (Sjoerd)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.