image

BoF eist maatregelen tegen spionerende geheime diensten

woensdag 4 december 2013, 09:41 door Redactie, 6 reacties

De digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BoF) heeft in een gesprek met minister Plasterk geëist dat er maatregelen tegen spionerende geheime diensten worden genomen, om zo burgers te beschermen. BoF-directeur Hans de Zwart overhandigde Plasterk gisteren een eisenpakket.

Het eisenpakket is ook terug te vinden op de website bespied-ons-niet.nl. Daarop staan concrete maatregelen die de regering volgens Bits of Freedom moet nemen om een vuist tegen deze spionage te maken. Zo moeten de geheime diensten in Nederland aan banden worden gelegd, om te garanderen dat Nederland zich niet schuldig maakt aan NSA-achtige praktijken.

Spionage

Verder wil de burgerrechtenbeweging dat de plannen om ongericht internetverkeer te kunnen tappen worden ingetrokken. Ook moet de regering onderzoek laten doen naar de schaal van spionage. Potentiële doelwitten als de AMS-IX, chipsproducent NXP en telecomprovider KPN moeten worden onderzocht op bedrijfsspionage en hierover moet worden gerapporteerd.

Daarnaast moet de regering het gebruik van beveiligingstechnologie via campagnes en financiële steun bevorderen. In Europa moet de regering tot slot eisen dat onderhandelingen met Amerika worden gestopt, onder meer over het vrijhandelsverdrag TAFTA.

"Het is de verantwoordelijkheid van onze regering om de rechten van onverdachte Nederlanders te beschermen tegen spionerende diensten. Alleen een krachtig optreden helpt nog om spionage van deze omvang terug te draaien", aldus BoF, dat Nederlandse burgers en organisaties oproept om deze eisen te ondersteunen.

Reacties (6)
04-12-2013, 10:23 door Anoniem
Mug vs Olifant
04-12-2013, 10:27 door johanw
Plasterk heeft tot nu toe niet bepaald de indruk gegeven de belangen van burgers boven die van de geheime diensten te stellen. Hij maakt vaak de indruk iets niet alleen niet te weten, maar ook perse niet te willen weten. Pas als hij er echt niet meer onderuit kan, bv. na een publicatie over Snowden, geeft hij een reactie. Misschien zijn die diensten ondertussen al zo machtig dat ze zaken van Plasterk (en andere politici) weten die hij liever geheim houdt, en weet hij dat als hij de diensten tegenwerkt dit wqel eens kan uitlekken. Zo hield de FBI onder JE Hoover de politici ook in het gareel.
04-12-2013, 12:01 door Anoniem
Noem dan ook : Ecall, het burgerspionage-apparaat waarmee men elk voertuig gaat volgen en gaat belasten (Tolheffing EU) Ook kan men op afstand het voertuig controleren en overnemen, plus met de ingebouwde gps en microfoon kan men meeluisteren tot in het voertuig !!
NXP is de hofleverancier van de Nederlandse overheid, ook zij gaan deze Ecall spionage-apparatuur leveren ! net zoals de OV-chipkaart ook zo'n betaalbaar succes .
04-12-2013, 12:56 door Anoniem
Voorheen was er angst bij het offshoren van AMS-IX vanwege de patriot act. Moeten we nu ook niet achterdochtig zijn, dat Nederland hiemee legaal voet op Amerikaanse bodem heeft kunnen zetten??
04-12-2013, 13:39 door Cybergate
"Potentiële doelwitten als de AMS-IX, chipsproducent NXP en telecomprovider KPN moeten worden onderzocht op bedrijfsspionage en hierover moet worden gerapporteerd"

Ga je eerst eens verdiepen in wat men al doet.
Wat een onzin opmerking dit zeg.

Hiermee diskwalificeren ze zichzelf meteen als serieuze partij.

Je kunt wel van alles roepen, maar onderbouw het als je wat roept.
04-12-2013, 17:47 door Anoniem
Door Cybergate: "Potentiële doelwitten als de AMS-IX, chipsproducent NXP en telecomprovider KPN moeten worden onderzocht op bedrijfsspionage en hierover moet worden gerapporteerd"

Ga je eerst eens verdiepen in wat men al doet.
Wat een onzin opmerking dit zeg.

Hiermee diskwalificeren ze zichzelf meteen als serieuze partij.

Je kunt wel van alles roepen, maar onderbouw het als je wat roept.
Ik denk dat de aanvulling "door een onafhankelijke partij" niet misplaatst zou zijn inderdaad.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.