image

Cel voor man die accounts van 350 vrouwen hackte

dinsdag 10 december 2013, 15:03 door Redactie, 0 reacties

Een 27-jarige Amerikaanse man die de online accounts van honderden vrouwen hackte en ze vervolgens dwong om zich voor de webcam uit te kleden, is tot een gevangenisstraf van 5 jaar veroordeeld. Karen Kazaryan wist toegang tot de Facebook-, Skype- en e-mailaccounts van zijn slachtoffers te krijgen.

Hiervoor gebruikte hij onder andere de wachtwoordresetfunctie en wachtwoorden die hij via andere accounts had bemachtigd. Zodra hij toegang tot de accounts had zocht hij naar naaktfoto's, wachtwoorden en contactgegevens van vrienden. Vervolgens dwong hij de slachtoffers om nieuwe naaktfoto's en video's te verstrekken, anders zou hij de gevonden naaktfoto's op internet plaatsen.

Ook deed Kazaryan zich voor als zijn slachtoffers en vroeg vrienden om naaktfoto's op te sturen of voor de webcam te strippen. Hiervan maakte hij dan foto's. Verder wijzigde hij ook het oorspronkelijke wachtwoord, zodat slachtoffers geen toegang tot hun account meer hadden.

Cyberterrorist

"Elke keer dat hij toegang tot deze accounts wist te krijgen had hij twee doelen: om op elke mogelijke manier meer naaktfoto's te krijgen en meer slachtoffers te vinden", aldus de openbaar aanklager. Die omschreef de Amerikaan als een "seksuele cyberterrorist". In totaal zou hij zeker 350 slachtoffers hebben gemaakt. Op zijn computer werden 3.000 foto's van naakte en halfnaakte vrouwen gevonden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.