image

"Microsoft engineers beter dan NSA engineers"

donderdag 2 januari 2014, 12:06 door Redactie, 4 reacties

De engineers die bij Microsoft werken zijn beter dan die van de NSA, zo stelt Kevin Borders, die zowel bij de NSA als Microsoft werkte. Iemand had op Quora de vraag gesteld of de engineers van de Amerikaanse inlichtingendienst beter dan die van Facebook en Google zijn.

Borders merkt op dat de gemiddelde Microsoft engineer beter dan de gemiddelde engineer bij de NSA is. Daarnaast zou de NSA het ook laten afweten op het gebied van Human Resources en zouden goede engineers die bij de NSA werken eerder geneigd zijn te vertrekken.

Salaris

Een minpunt volgens Borders is dat de salarissen voor top-engineers bij de Amerikaanse overheid veel lager zijn dan bij het bedrijfsleven. "Niet iedereen vindt geld belangrijk, maar mensen gaan er toch voor naar de private industrie. Verder gaan mensen in de private industrie zelden naar de overheid, omdat ze geen salaris willen inleveren." Ook zou het binnen de overheid lastig zijn om slechte mensen te ontslaan, wat het gemiddelde naar beneden haalt en de topmensen wegdrijft.

Een ander minpunt van de overheid is dat veel managers bureaucraten zijn en geen technische vaardigheden hebben, wat engineers demoraliseert als hun werk niet wordt erkend of ondersteund. Beslissingen zijn daarnaast politiek gemotiveerd, wat engineers kan frustreren omdat het lastig is om de opbrengsten van een project objectief te beoordelen.

Daardoor hebben inferieure projecten met belangrijke supporters meer kans om te slagen dan in de private industrie, merkt Borders op. Hij merkt tevens op dat de bureaucreatie het lastig voor engineers maakt om hun werk te doen. Ondanks alle minpunten werken er volgens Borders nog steeds uitstekende engineers bij de NSA. "Veel mensen accepteren de tekortkomingen van een overheidsbaan omdat ze cool werk mogen doen, kunnen reizen en hun land mogen dienen."

Sollicitatie

Het verhaal van Borders wordt deels onderschreven door Ian Webster, die zowel bij Facebook als de NSA solliciteerde en ook op de vraag van de Quora-gebruiker reageerde. Webster vertelt dat hij bij de NSA geen uitdagend technische sollicitatiegesprek had, terwijl hij bij Facebook wel werd uitgedaagd.

"De NSA-recruiters die ik sprak zijn niet bij de organisatie betrokken, maar zijn meer overheidsbureaucraten. Ze reageren traag en hebben geen bevoegdheden, en tonen geen echte interesse in je of de toekomst van hun organisatie. Daardoor verliezen ze waarschijnlijk veel goede kandidaten."

Volgens Webster beoordeelt de NSA talenten voornamelijk op basis van hun academische resultaten en afkomst, dan de echte technische vaardigheden die iemand bezit.

Reacties (4)
02-01-2014, 16:52 door nothing_is_secure
Volgens mij lult die man begoorlijk uit zijn nek.
Als ik me niet vergis dan konden die microsoft engineers konden niets vinden toen ze door belgacom er bij werden gehaald.
Later bleek dat er geavanceerde malware (NSA/GHCQ) op de systemen stond die dus totaal over het hoofd was gezien.
Dat vind ik nou niet echt in het voordeel van die microsoft engineers spreken.
02-01-2014, 18:15 door Anoniem
Microsoft werkt samen met de NSA en krijgt daar een mooie vergoeding voor, ik begrijp bijgevolg niet wat een 'Microsoft' engineer zou komen doen voor een post mortem. Net zomin ik het statement snap dat 'Microsoft' engineers beter zijn dan 'NSA' engineers, omwille van het geld en 'prestige'. Alsof alles en iedereen te koop is en geld en prestige zijn absoluut geen goede drijfveren, dat zijn de 9to5'ers en die komen thuis en leggen de voetjes op de bank na het 'werk', die gaan niet aan reverse engineering doen in 'vrije' tijd. Adepten die zitten tot 's ochtends uit passie te werken op beveiliging.
03-01-2014, 00:11 door Anoniem
"Damning with faint praise"

Overigens is quora beter doodgezwegen wegens hun facebook en google fetish.
03-01-2014, 12:36 door linuxpro
Lekker geloofwaardig maar niet heus. Alsof de buitenwereld geinteresseerd in de HRM van Microsoft of de NSA. Microsoft was al eng, NSA nog veel enger.. dat is wel een feit
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.