image

Twijfel over Apple's Snow Leopard support

dinsdag 31 juli 2012, 13:47 door Redactie, 4 reacties

Het is onduidelijk of Apple Mac OS X Snow Leopard en Safari voor Windows nog ondersteunt. Onlangs verscheen Mac OS X Mountain Lion, wat onder andere een nieuwe Safari-versie bevat. Safari 6 is niet voor Windows verschenen en ook Snow Leopard-gebruikers moeten het zonder update doen. Voor Snow Leopard-gebruikers zijn de gevolgen mogelijk nog veel erger. Apple ondersteunt traditioneel de laatste twee besturingssystemen, wat in dit geval OS X Lion en OS X Mountain Lion zou betekenen. De laatste update voor Snow Leopard dateert van mei van dit jaar.

"Ik verwacht dat het met Snow Leopard is gedaan", zegt Chet Wisniewski van Sophos. Hij hekelt de manier waarop Apple de 'n-2' regel hanteert wat betreft het niet meer verstrekken van beveiligingsupdates. De onduidelijkheid wordt vooral veroorzaakt doordat Apple nergens aangeeft hoe lang het besturingssystemen blijft ondersteunen. Iets wat Microsoft wel doet.

Negeren
Ook waarschuwt Apple nergens dat het Safari niet meer ondersteunt. Daardoor blijven gebruikers van deze versies die niet naar Lion of Mountain Lion upgraden kwetsbaar voor aanvallen.

"Safari-gebruikers moeten die last niet dragen, maar Apple", stelt Joshua Long van Sophos. Hij vroeg Apple vorige week om een reactie maar heeft nog altijd niets gehoord. "Helaas voor Apple zorgt het negeren van beveiligingsproblemen die een groot percentage gebruikers raken er niet voor dat ze verdwijnen."

Reacties (4)
31-07-2012, 14:43 door Fwiffo
Het is beter te updaten naar Mountain Lion zolang dat nog via de App Store onder Snow Leopard kan. Tenzij er weer een USB stick komt in de Apple Store voor ca. 60 euro. Dan is een schone installatie mogelijk :-)

Als je te lang wacht wordt je hardware niet meer ondersteunt door Apple en zit je permanent zonder beveiligingsupdates. Lion is onderhand ook al niet meer te krijgen, update zolang het nog kan.
31-07-2012, 15:45 door RickDeckardt
Als je kan upgraden naar 10.8
31-07-2012, 16:06 door donnerd
Door Fwiffo: Het is beter te updaten naar Mountain Lion zolang dat nog via de App Store onder Snow Leopard kan. Tenzij er weer een USB stick komt in de Apple Store voor ca. 60 euro. Dan is een schone installatie mogelijk :-)

Als je te lang wacht wordt je hardware niet meer ondersteunt door Apple en zit je permanent zonder beveiligingsupdates. Lion is onderhand ook al niet meer te krijgen, update zolang het nog kan.
Apple verkoopt geen USB sticks met OS X erop meer.
Maar zelf maken is eigenlijk niet eens moeilijk.
Download lion of mountain lion. --> rechtermuisknop --> "open pakketinhoud" --> shared support --> install.dmg kopieeren naar bureaublad --> terugzetten op USB stick met minimaal 8GB ruimte --> herstarten --> de option (alt) key ingedrukt houden en je kan Mountain Lion schoon installeren.
31-07-2012, 16:17 door Anoniem
Of zelf een dvd maken kan ook. Ook dit is vrij simpel. Er is zelfs een app die dit voor je doet, mocht je het toch lastig vinden. Gaat om LionDiskMaker. Heb het zelf even geprobeerd, en het werkt prima.
http://osxdaily.com/2012/07/25/create-os-x-mountain-lion-boot-dvd-usb-drive-liondiskmaker/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.