image

Creditcarddata 93.000 klanten Britse verzekeraar gestolen

maandag 6 januari 2014, 12:01 door Redactie, 1 reacties

Criminelen hebben bij een aanval op het netwerk van een Britse verzekeraar de creditcardgegevens van ruim 93.000 klanten gestolen. De verzekeringsmaatschappij Staysure maakte vorige week bekend dat er in oktober vorig jaar een aanval op het netwerk had plaatsgevonden.

De aanval werd ongeveer een maand later in november opgemerkt. In december werd al een deel van de klanten gewaarschuwd dat er op het netwerk van het bedrijf was ingebroken. Nu heeft Staysure ook via de website een waarschuwing afgegeven.

Klantgegevens

Bij de aanval werden de versleutelde creditcardgegevens van klanten gestolen, alsmede CVV-gegevens, namen en adresgegevens. De gegevens dateren van voor mei 2012. Sindsdien besloot de verzekeraar deze gegevens niet meer op te slaan. In totaal zijn 93.389 klanten per brief ingelicht en gevraagd om te controleren of ze niet het slachtoffer van fraude zijn geworden.

Het bedrijf laat verder weten dat het de software en systemen heeft verwijderd waardoor de aanvallers toegang tot het netwerk wisten te krijgen. Om welke software het precies gaat en op wat voor manier de aanvallers toegang kregen laat Staysure niet weten. Wel zegt de verzekeraar dat het vol vertrouwen is dat het de juiste stappen heeft genomen om klantgegevens in de toekomst te beschermen.

Reacties (1)
06-01-2014, 17:29 door ivtahetleo
Nou, dat is nog eens geluk hebben, dan weet je verzekeraar tenminste dat het echt waar is wanneer je aankomt met creditcardfraude!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.