image

Malware verspreid via advertenties op Dailymotion.com

donderdag 9 januari 2014, 10:14 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 09-01-2014, 12:40

Aanvallers zijn erin geslaagd om advertenties op de populaire videosite Dailymotion.com te plaatsen die gebruikers naar een website doorstuurden die malware probeerde te installeren. Dailymotion.com behoort tot de 100 meest bezochte websites op internet. Volgens internetbedrijf Alexa staat het op de 95ste plek.

Op 7 januari ontdekte beveiligingsbedrijf Invincea advertenties op Dailymotion.com die meteen een nieuwe website openden. Deze website liet een pop-up zien dat de computer van de bezoeker met malware geïnfecteerd was. De pop-up leek op een melding van Microsoft Security Essentials. Zodra gebruikers op de pop-up klikten werd er een exe-bestand aangeboden.

Dit exe-bestand bleek een nepvirusscanner te zijn genaamd 'Windows Accelerator Pro'. Deze scareware scant vervolgens zogenaamd de computer en vindt daar allerlei malware. Voor het verwijderen van deze niet bestaande malware moet 100 dollar worden betaald. De betaling kan alleen via creditcard, waarbij de creditcardgegevens van slachtoffers onversleuteld worden gestuurd. Onlangs werd er ook malware via advertentie op Yahoo verspreid.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.