image

Irisscanner voor consumenten moet wachtwoord elimineren

donderdag 9 januari 2014, 13:35 door Redactie, 8 reacties

Een Amerikaans bedrijf heeft een irisscanner voor consumenten gelanceerd die gebruikersnamen en wachtwoorden moet elimineren. De myris is een product van EyeLock en wordt via USB aangesloten. De scanner zou meer dan 240 unieke eigenschappen in de menselijk iris kunnen herkennen.

"Gebruikersnamen en wachtwoorden zullen snel iets van het verleden zijn", zo laat het bedrijf weten. Gebruikers hoeven alleen naar het apparaat te kijken en zouden vervolgens binnen een seconde geauthenticeerd zijn. De irisscanner, die voor het inloggen op besturingssysteem, internetbankieren, social media, e-mail, VPNs en andere accounts kan worden gebruikt, werkt met Windows 7 en 8 en Mac OS en Chrome OS.

Aangezien de authenticatie op het apparaat plaatsvindt, wordt er geen persoonlijke informatie verstuurd. De scanner zou een foutmarge van 1 op 2,25 miljard hebben.

Reacties (8)
09-01-2014, 13:43 door Anoniem
En zodra je irisgegevens zijn gestolen zorgt dit bedrijf voor een nieuw oog. Oh, wacht...
09-01-2014, 14:46 door Anoniem
Met een Patriot link naar de NSA zodat ze ook onze iris scans op file hebben.
09-01-2014, 15:06 door Anoniem
Dom dom dom. Je iris is deel van je lichaam en dus niet te wijzigen. Een digitale beschrijving ervan zal in allerlei databases terecht komen. Dat gaat veel verder dan een wachtwoord. Hebben we dan niets geleerd van Snowden? Of zijn we zo halsstarrig dat we gemak boven alles stellen? Of veegt het woord "innovatie" alle kritische vragen vanzelf van tafel? Of denken we - O Heilige Onnozelheid - echt dat "wie niets te verbergen heeft, ook niets heeft te vrezen"?
09-01-2014, 15:08 door Anoniem
"De irisscanner, die voor het inloggen op besturingssysteem, internetbankieren, social media, e-mail, VPNs en andere accounts kan worden gebruikt"

"Aangezien de authenticatie op het apparaat plaatsvindt, wordt er geen persoonlijke informatie verstuurd. De scanner zou een foutmarge van 1 op 2,25 miljard hebben."

Ah, dus als je de communicatie terug naar bijvoorbeeld de bank aanpast, dan kan je (ten onrechte) pretenderen dat je geauthenticeerd bent ? Indien de authenticatie lokaal plaats vindt, is het immers lastig om dit remote te verifieren.

Het klinkt niet bepaald veilig wat dat betreft.
09-01-2014, 15:41 door Anoniem
Ik snap niet hoe mensen (een deel van) het biomedisch profiel als vervanging voor een wachtwoord zien.

Met biomedische eigenschappen, kan je jezelf identificeren, dat is dus eerder analoog aan een username dan een password. Het password is er om te authenticeren dat je bent wie je zegt dat je bent
09-01-2014, 17:49 door vimes
"... werkt met Windows 7 en 8 en Mac OS en Chrome OS."
"... wordt er geen persoonlijke informatie verstuurd. ".

LOL
10-01-2014, 09:34 door john west
Een Irisscanner als volmaakt paswoord toegang ?

Hoe gek moet je zijn om dit te geloven ?
10-01-2014, 17:54 door Anoniem
Eens met die mensen die aangeven dat biometrie nooit fail-safe gemaakt kan worden. Dat beperkt waar je het moet willen inzetten tot zaken waar het allemaal niet zo veel kwaad kan.

Maar er is iets dat ik niet goed snap hier. Het argument om in allerlei verstrekkende situaties vingerafdrukken te gebruiken is tot nu toe geweest dat irisscan technologie zo veel duurder is. Blijkbaar nu niet meer?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.