image

'Duitsland moet privacyleider van Europese Unie worden'

donderdag 16 januari 2014, 12:47 door Redactie, 3 reacties

Duitsland moet de privacyhervormingen in de Europese Unie op sleeptouw nemen, zo liet de Europese databeschermingsautoriteit Peter Hustinx tijdens zijn allerlaatste speech weten. Volgens de Nederlander claimt Duitsland een speciale verantwoordelijkheid en rol op het gebied van databescherming.

"De nieuwe Duitse overheid kan dit onderwerp met de noodzakelijke motivatie en energie tackelen, en zo het Duitse standpunt op Europees niveau geaccepteerd krijgen en Europa naar een hoger niveau van databescherming leiden. Dit vereist echter een constructieve en proactieve aanpak in het Europese debat", aldus Hustinx.

Regels

Volgens de databeschermingsautoriteit zullen de hervormde EU-regels over databescherming duidelijkere verantwoordelijkheden voor organisaties bieden en voor meer consistentie en uniformiteit zorgen op het gebied van databescherming bij zowel Europese online als traditionele markten.

"Het is daarom essentieel dat er snel vooruitgang wordt geboekt om de pogingen te dwarsbomen die politieke en economische belangen dienen en de fundamentele rechten op privacy en databescherming willen inperken", merkt Hustinx op.

Reacties (3)
16-01-2014, 19:57 door Anoniem
Over lering trekken uit geschiedenis gesproken.
Ansluss is als woord wat beladen, al hoop ik dat een aantal privacylijders op dit punt alsnog aansluiting vinden bij deze privacyleider.
16-01-2014, 20:04 door Anoniem
Duitsland is wel zo'n beetje de enige die het een klein beetje snapt, en als ze iets invoeren, doen ze het ook consequent.
17-01-2014, 20:01 door Anoniem
Door Anoniem: Over lering trekken uit geschiedenis gesproken.
Ansluss is als woord wat beladen, al hoop ik dat een aantal privacylijders op dit punt alsnog aansluiting vinden bij deze privacyleider.

Met alle respect, we kunnen niet een land dat duidelijk heeft laten merken zijn les grondig geleerd te hebben dezelfde situatie eeuwig blijven nadragen. Het Duitsland van nu is onvergelijkelijk beter dan dat van 70-80 jaar geleden en heeft zijn plaats onder de voortrekkers van burgerrechten meer dan verdiend. Over nog eens 70-80 jaar zullen die plaatsen ongetwijfeld weer door anderen moeten worden ingenomen, zoals nu ook de VS, die dat 70-80 jaar geleden waren, onmogelijk zijn geworden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.