image

Microsoft adviseert aparte accounts op gedeelde computer

zaterdag 18 januari 2014, 11:20 door Redactie, 10 reacties

Microsoft adviseert met name gezinnen en andere plekken waar meerdere mensen één computer delen om aparte accounts aan te maken. "Het betaalt zich uit op de lange termijn. Je pc en je persoonlijke informatie zullen veiliger zijn en je zult je eigen favoriete dingen zien als je inlogt, niet die van de rest."

Dat zegt Microsofts Kim Douglas. In het geval computergebruikers geen apart account willen instellen omdat ze niet elke keer bij het inloggen een complex wachtwoord willen invoeren, raadt Douglas aan om een fotowachtwoord of pincode in te stellen, wat het inloggen makkelijker moet maken. "Als je geen complex wachtwoord elke keer hoeft in te voeren, maakt het het hele inloggen eenvoudiger."

In het geval van kinderen kunnen ouders voor elk kind een account met verschillende rechten aanmaken. "En zo in de gaten houden hoe ze pc gebruiken", merkt Douglas op. Ze stelt dat gebruikers niet hoeven uit te loggen als iemand anders achter de computer wil, aangezien meerdere mensen tegelijkertijd ingelogd kunnen zijn.

"Zelf als je echtgenoot, partner of huisgenoot het niet eens is over hoe het ophangen van het toiletpapier, kunnen ze wel je pc delen zonder je favoriete dingen door de war te gooien. Aparte accounts houdt in dat je privé-informatie ook privé blijft", aldus Douglas.

Reacties (10)
18-01-2014, 12:21 door tarunjj
Fijn advies. Ik begrijp niet dat mensen daar zelf niet op komen. Je wil toch niet dat een ander jouw bestanden en instellingen verknalt? Probleem is waarschijnlijk dat veel mensen niet weten hoe ze met meerdere accounts moeten werken. Bovendien zijn de accounts niet voldoende gescheiden op Windows. Dat is beter geregeld op Unix/Linux/OS X.

Wanneer kan je op een tablet meerdere accounts gebruiken?
18-01-2014, 12:38 door Anoniem
De boodschap is dat je Windows 8.1 moet kopen. Logisch, push to market heet dat. Niemand zit te wachten op een half tablet OS op een PC. Dus wat doe je dan! Dan ga je vertellen dat je nuttige zaken hebt als meervoudige accounts, en dat je je kinderen in de gaten kan houden. Maar wacht dat kon toch ook op Windows 7 al? Wat heb ik nou gemist? Ik weet het alweer, Windows 8, ik wacht wel op de volgende release denken de meeste mensen. Eerst maar een iPad, voordat we onze laptop gaan vernieuwen toch?
18-01-2014, 12:58 door Anoniem
Door tarunjj: Fijn advies. Ik begrijp niet dat mensen daar zelf niet op komen.
Wat, nadenken over zo'n eng kompjoeterapparaat? Dat hoeft niet, dat heeft de verkoper zelf gezegd.

Bovendien zijn de accounts niet voldoende gescheiden op Windows. Dat is beter geregeld op Unix/Linux/OS X.
Inderdaad. En op verschillende manieren niet: Intern niet, maar ook omdat wisselen best enorm lastig is op windows, alleen die mogelijkheid aanzetten al wordt je computer merkbaar langzamer van. Ze snappen het binnen het bedrijf ook maar nauwlijks, en het is goed te merken dat het ooit als enkelgebruikerssysteem begonnen is. Zelfs als je er verstand van hebt moet je echt even moeite doen om zelfs maar dagelijks gebruik van administratie per account te scheiden.

Unix is vrij snel naar een meergebruikersomgeving omgevormd (voordat het in productie ging, dus pak 'm beet 40 jaar geleden), en alles wat daarop voortborduurt (inclusief linux en macosx) plukt daar de vruchten van. Iedereen weet dat je niet alles onder root moet doen en doe je het toch is er altijd wel iemand die je op de vingers tikt.
18-01-2014, 14:07 door Anoniem
Fotowachtwoord, afbeeldingswachtwoord? Is dat niet een nieuwigheidje van nieuwere win os-en en daarmee een 'subtiele' hint naar aanschaf van een nieuwer os (en vaak nieuwere hardware)?
De algemene veiligheidsoplossing om standaard te werken onder een gelimiteerd standaard account is toch al vrij oud? Waarom komt ms daar nu pas mee? Impliciete marketingboodschap voor een nieuwer os waaraan daarvoor eindelijk aandacht is besteed en dat wat beter geregeld is?
18-01-2014, 21:23 door Anoniem
Op de gedeelde computer heb ik voor iedereen een apart account gemaakt en zonder wachtwoord. Dat vonden ze niet nodig. Is ook lekker snel met inloggen. En zo heeft iedereen z'n eigen instellingen.
Dit verhaal heeft niets met reclame voor Windows 8 te maken.
19-01-2014, 11:56 door Anoniem
Misschien is deze topic vraag opnieuw interessant voor gebruikers die van een admin account naar een regulier user account willen overstappen en niet weten hoe dat te doen.
(waarschijnlijk wel, help dan je familie en vrienden ermee)

"Windows admin account omzetten naar standaard account"
20-09-2012
https://www.security.nl/posting/38107/Windows+admin+account+omzetten+naar+standaard+account
mvg, ts betreffende topicpost
19-01-2014, 14:24 door Shadowlight
Unix is vrij snel naar een meergebruikersomgeving omgevormd (voordat het in productie ging, dus pak 'm beet 40 jaar geleden), en alles wat daarop voortborduurt (inclusief linux en macosx) plukt daar de vruchten van. Iedereen weet dat je niet alles onder root moet doen en doe je het toch is er altijd wel iemand die je op de vingers tikt.

UNIX is niet omgevormd tot een multi-user omgeving maar vanaf het begin ontwikkeld als een multi-user, multi-threading operatingsystem.
19-01-2014, 14:59 door Anoniem
WCpapier hang je natuurlijk altijd zo op dat het papier langs de muur naar beneden hangt, dan hangt het altijd op dezelfde plek. Dat daarover nog discussie moet komen, notabene vanuit de VS waar dat blijkbaar ook al speelt. Verder is het natuurlijk verstandig om de kids een eigen login te geven, dan zitten ze elkaar spullen niet 'per ongeluk' te delete'n of elkaar gameacoount te gebruiken.
20-01-2014, 11:48 door Anoniem
Door Anoniem: WCpapier hang je natuurlijk altijd zo op dat het papier langs de muur naar beneden hangt, dan hangt het altijd op dezelfde plek.

Nee, hoor, het losse eind hangt naar voren! http://www.jstor.org/discover/10.2307/3211429?uid=3738736&uid=2&uid=4&sid=21103299114807
20-01-2014, 13:17 door Anoniem
Door Anoniem: WCpapier hang je natuurlijk altijd zo op dat het papier langs de muur naar beneden hangt, dan hangt het altijd op dezelfde plek. Dat daarover nog discussie moet komen, notabene vanuit de VS waar dat blijkbaar ook al speelt.

WCpapier hang je op zodat het vrij hangt van de muur. Dan voorkom je dat je met je vuile vingers langs de muur strijkt en het vuil van je voorganger onder je nagels krijgt.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.