Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Anti-diefstal apps voor Android

04-02-2014, 12:15 door Anoniem, 10 reacties
Beste allemaal,

We hebben een aantal android tablets en telefoons in huis en nu wilde ik daar "tracking software" op zetten zodat ik deze, in geval van verlies of diefstal, kan proberen terug te vinden.

Nu heb ik Avira antivirus/anti-theft op alle apparaten staan, maar dat is net niet wat ik zoek.
De anti-theft geeft namelijk vaak een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Zo zegt deze dat devices actief zijn, terwijl ze gewoon helemaal uit staan en ook qua locatie bepaling geeft deze niet altijd de juiste locatie aan.

Daarnaast vind ik een minpunt dat de app pas gaat zoeken naar een device als je daarom vraagt op de "beheer pagina" van Avira.Nadeel hiervan is dat als GPS geen ontvangst heeft en/of het apparaat niet op wifi zit (geen internet verbinding heeft), je het apparaat dan ook niet kunt lokaliseren.

Wat ik eigenlijk zoek is een app die bv om de zoveel tijd een locatie stuurt zodat je altijd de laatst bekende locatie zou kunnen achterhalen.

Nu heb ik al een aantal apps bekeken, maar het merendeel laat ook enkel een locatie zien als daar pas om gevraagd word.

Heeft iemand ervaring met dit soort software en wat raden jullie aan om te gebruiken?
Ik hoor het graag.
Reacties (10)
04-02-2014, 14:07 door Preddie
Je zou kunnen overwegen om Prey te gebruiken.

Dit is niet anti-diefstal maar voor als de diefstal reeds heeft plaatsgevonden. (het voorkomt niet dat je telefoongestolen wordt maar helpt bij het terug vinden als deze reeds gestolen is.) Om te voorkomen dat je telefoongestolen wordt kun je het best aanpassingen in je gedrag doen, zoals nooit je telefoon op een tafel leggen als je op een terras zit bij of zorgen dat deze niet gerold kan worden. Je kunt je telefoon natuurlijk ook in een betonblok van een ton gieten maar volgens mij verlies je dan wat wenselijke functionaliteit ;)

http://preyproject.com/

Ik weet niet of dit exact is wat je bedoeld. Maar je kunt o.a. GPS tracking activeren doormiddel van een SMSje met daarin activatie code/sleutel.
04-02-2014, 14:41 door Anoniem
Door Predjuh: Je zou kunnen overwegen om Prey te gebruiken.

Dit is niet anti-diefstal maar voor als de diefstal reeds heeft plaatsgevonden. (het voorkomt niet dat je telefoongestolen wordt maar helpt bij het terug vinden als deze reeds gestolen is.) Om te voorkomen dat je telefoongestolen wordt kun je het best aanpassingen in je gedrag doen, zoals nooit je telefoon op een tafel leggen als je op een terras zit bij of zorgen dat deze niet gerold kan worden. Je kunt je telefoon natuurlijk ook in een betonblok van een ton gieten maar volgens mij verlies je dan wat wenselijke functionaliteit ;)

http://preyproject.com/

Ik weet niet of dit exact is wat je bedoeld. Maar je kunt o.a. GPS tracking activeren doormiddel van een SMSje met daarin activatie code/sleutel.
Dank voor je antwoord.

De Avira software bied ook de mogelijkheid om een apparaat op afstand te locken, maar dan moet deze wel een verbinding met het internet (wifi/3g) hebben. Dus die functionaliteit is ongeveer hetzelfde.

Prey zou dus een optie kunnen zijn, maar als die enkel tracking aan kan zetten dmv een SMS naar het toestel, dan heb ik daar op de tablets niks aan. Deze hebben enkel Wifi. Deze zou ik echter ook graag "beschermd" zien aangezien ze ook regelmatig mee de deur uit gaan.
04-02-2014, 15:44 door Anoniem
En gewoon Android Apparaatbeheer van google zelf:

https://www.google.com/android/devicemanager?hl=nl
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.adm&hl=nl

Maak zelf gebruik van Prey (deze maakt ook foto's bij diefstal) en Apparaatbeheer
04-02-2014, 16:08 door Anoniem
Aangezien de dief de mogelijkheid heeft tot een factory-reset heb je met tracking software maar beperkte tijd om e.e.a. te achterhalen.
Het is een eenvoudige combi van knoppen indrukken bij het aanzetten van het device. Krijg je een eenvoudig menu waar o.a. een factory reset gedaan kan worden. Alles weg, incl. tracking software, maar wel een mooi en schoon device rijker. ;)
Wil je je hier tegen wapenen dan moet je toestal al geroot zijn. En moet je een app hebben met hardcoded persoonlijke gegevens die je in de system partitie kan installeren.
Maar in 99,9% van de gevallen kan je je device wel gedag zeggen als de 'nieuwe eigenaar' een factory-reset doet.

Om toch je vraag te beantwoorden. Ik heb met diverse trackers gespeeld en Prey beviel mij het beste. Ik weet ook dat de politie ervaring heeft met Prey en Lockout wat natuurlijk een mooie bijkomstigheid is wanneer je aangifte zou gaan doen van diefstal.
05-02-2014, 13:25 door Anoniem
Dank voor de reacties,

maar ook apparaatbeheer probeert het device pas te lokaliseren als daarom gevraagd word. Heeft het apparaat geen internet verbinding, zal deze dus ook niet getoond worden.
Het zou dus mooier zijn als het apparaat zelf om de zoveel tijd zijn locatie bekend zou maken zodat je dus de laatste "online" locatie zou kunnen achterhalen.
Mocht iemand weten welke apps dit zo doen en/of hier ervaring mee hebben, dan hoor ik het graag.

Ik ben er nog niet aan toe gekomen om Prey te testen, maar dat ga ik zeker doen.
05-02-2014, 16:59 door xclude - Bijgewerkt: 05-02-2014, 17:00
Avast! Gratis Mobile Security biedt mobiele antivirusbescherming en mobiele lokalisatie, terwijl het zich verbergt voor potentiële dieven. Er bestaat ook nog een premium versie (abonnement) die diverse extra's heeft, zoals een front face picture maken zodat je de dief kunt zien, en nog vele andere extra's. Op een apparaat met root rechten kun je het zelfs factory reset bestendig installeren. Je kunt Anti-Theft zo instellen dat het om de x minuten zijn locatie doorstuurt naar je web account van avast!, of zelfs per SMS naar één of twee naar keuze op te geven nummers te laten sturen.

Voor meer info zie http://www.avast.com/nl-nl/free-mobile-security

Succes. ;)
05-02-2014, 19:50 door Anoniem
Avast heeft ook als voordeel dat deze bij een eventuele factory reset gewoon behouden kan worden door een root installatie van de anti-theft functie, deze is onzichtbaar bij normaal gebruik. Zo kan een dief wel je telefoon resetten, maar kun jij hem nog altijd tracken, zonder dat hij dat kan zien.
05-02-2014, 22:54 door fvandillen
Om je te wapenen tegen die factory resets moet je eens kijken naar Cerberus. Die kun je vastbakken in je system partitie. Dus zelfs na een factory reset kan je nog steeds je telefoon tracken.
06-02-2014, 12:27 door johanw - Bijgewerkt: 06-02-2014, 12:28
Het belangrijkste lijkt me meestal toch dat een dief (of dat nu een straatrover, de politie, TCA of wie dan ook is) de gegevens niet kan inzien. Factory reset beveiliging is nog steeds niet opgewassen tegen reflashen van de firmware.

Is er eigenlijk ook software die met een soort dead man switch werkt? Je telefoon wordt automatisch schoongeveegd als je niet om de zoveel tijd een pincode ingeeft, of als iemand de verkeerde ingeeft? Dat zou je data beschermen tegen dieven die de telefoon in een kooi van Faraday plaatsen of de simkaart eruit halen.
07-02-2014, 09:58 door Anoniem
@fvandillen klopt, deels. Want die feature (de factory reset survivor) is alleen beschikbaar voor hen die hun toestel hebben geroot en bij kennis en machte zijn om Cerberus via de recovery te installeren. Niet iets voor de gemiddelde gebruiker zullen we maar zeggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.