image

Directeur cybersecurity NCTV verhuist naar Europol

woensdag 12 februari 2014, 13:20 door Redactie, 0 reacties

Wil van Gemert, directeur cybersecurity van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), wordt de nieuwe adjunct-directeur van Europol. In zijn rol als directeur cybersecurity was Van Gemert verantwoordelijk voor de vormgeving van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Vanaf 1 mei zal hij bij Europol leiding gaan geven aan het Operations Department, waar hij verantwoordelijk wordt voor het steunen van EU-lidstaten bij het bestrijden van georganiseerde misdaad en terrorisme. Ook het European Cyber Crime Center (EC3) van Europol zal onder verantwoordelijkheid van Van Gemert vallen.

Van Gemert begon zijn loopbaan na de politieacademie in 1988 als officier bij de politie in Amsterdam. In 1995 stapte hij over naar het KLPD om het eerste landelijke rechercheteam te gaan vormen. Ook was hij bij het KLPD verantwoordelijk voor de oprichting van de Nationale Recherche. In 2004 vertrok hij naar de AIVD waar hij als directeur democratische rechtsorde leiding gaf aan de terrorismebestrijding, contraspionage en veiligheidsonderzoeken. Begin 2012 trad hij aan bij de NCTV.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.