image

Chatten via ICQ en Yahoo nog altijd onversleuteld

dinsdag 4 maart 2014, 17:15 door Redactie, 2 reacties

Wie via Yahoo Messenger en ICQ berichten uitwisselt moet ervan uitgaan dat alle communicatie door derden kan worden gelezen, aangezien er geen enkele vorm van versleuteling wordt gebruikt. Dat meldt Cnet aan de hand van eigen onderzoek. De website vergeleek vijf populaire chatprogramma's.

Het gaat om AIM van AOL, Google Hangouts, ICQ van Mail.ru, Microsofts Skype en Yahoo Messenger. Alleen ICQ en Yahoo bleken geen SSL te gebruiken om de verbinding tussen de gebruiker en server van de chatdienst te versleutelen. In het geval van AIM bleek dat de desktop app een onversleutelde verbinding naar api.aim.net opzette dat de "to" en "from" lekte. Het is al zeker sinds 2004 bekend dat de chatgesprekken van Yahoo-gebruikers kunnen worden afgeluisterd.

Onlangs werd ook bekend dat de Britse geheime dienst de webcambeelden van miljoenen Yahoo-gebruikers had onderschept. Naar aanleiding van de onthullingen door klokkenluider Edward Snowden besloot de internetgigant voor de zoekmachine en Yahoo Mail SSL te gebruiken, maar het gebruik van encryptie is nog altijd niet voor alle diensten doorgevoerd.

Reacties (2)
04-03-2014, 22:28 door CyberBitch
Gebruik altijd via het chatten met ICQ OTR.
05-03-2014, 17:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.