image

'Plan Twitter voor versleutelde privéberichten in ijskast'

woensdag 19 maart 2014, 16:07 door Redactie, 0 reacties

Twitter heeft het plan om privéberichten te versleutelen tijdelijk in de ijskast gezet, zo laten bronnen tegenover de Verge weten. Vanwege de surveillance door de NSA zou Twitter vorig jaar zijn begonnen met het ontwikkelen van nieuwe beveiligingsmaatregelen, waaronder versleutelde privéberichten.

Het plan werd echter nooit officieel aangekondigd en kwam via de New York Times naar buiten. Nu melden bronnen aan de Verge dat Twitter het encryptieproject begin dit jaar voor onbepaalde tijd van de prioriteitenlijst heeft gehaald en het in ieder geval niet dit of het volgende kwartaal zal worden geïmplementeerd. Als mogelijke reden wordt gegeven dat andere projecten een hogere prioriteit hebben. Twitter zelf wilde niet reageren.

Volgens Chris Soghoian van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging ACLU moet Twitter ervoor zorgen dat privéberichten nooit leesbaar zijn, zelfs niet als het een gerechtelijk bevel krijgt. "Privéberichten zijn waarschijnlijk de meest privégevoelige gebruikersgegevens die Twitter heeft, en het bedrijf zou privéberichten end-to-end moeten versleutelen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.