image

FBI waarschuwde 3.000 gehackte bedrijven in 2013

woensdag 26 maart 2014, 12:04 door Redactie, 0 reacties

De FBI en Secret Service hebben vorig jaar meer dan 3.000 Amerikaanse bedrijven gewaarschuwd dat hun computers en netwerken waren gehackt. Het is voor het eerst dat de Amerikaanse overheid laat weten hoe vaak het organisaties en ondernemingen over aanvallen op hun netwerk inlicht.

De waarschuwingen waren zowel aan kleine als grote ondernemingen gericht, variërend van lokale banken tot grote defensiebedrijven. "Drieduizend bedrijven is verbijsterend", zegt James Lewis van het Centrum voor Strategische en Internationale Studies tegenover de Washington Post. "Het probleem is net zo groot of groter dan we dachten."

Waarschuwingen

Zo'n 2.000 van de waarschuwingen werden in persoon of via de telefoon overgebracht. De FBI heeft duizend mensen die zich bezighouden met onderzoek naar cybersecurity. Een aantal bedrijven werd meerdere keren over dezelfde aanval ingelicht. De FBI geeft de voorkeur aan persoonlijke bezoeken, maar dat is vanwege beperkte middelen niet altijd mogelijk. Toch zouden FBI-agenten de getroffen bedrijven proberen te helpen.

Volgens Tim Marsh van de FBI's cyberdivisie was vroeger vooral het probleem dat bedrijven wel werden gewaarschuwd dat ze waren gehackt, maar er verder niets kon worden verteld. "We nemen dus de tijd om ervoor te zorgen dat voordat we een agent of onderzoeker langs sturen, ze het bedrijf kwaliteitsinformatie kunnen geven."

De Secret Service waarschuwde vorig jaar onder andere een grote Amerikaanse mediaorganisatie, een grote Amerikaanse bank, een grote softwareleverancier en tal van Midden- en Kleinbedrijven, restaurants en hotels. "Binnen een paar uur nadat we informatie hebben die we kunnen delen gaan we naar een slachtoffer", zegt Secret Service special agent Edward Lowery. Hij merkt op dat slachtoffers het vaak niet kunnen geloven en boos zijn. "Er staat vaak veel op het spel", aldus Lowery.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.