image

Internationale bende skimmers in VS aangeklaagd

donderdag 27 maart 2014, 10:57 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten is een bende skimmers aangeklaagd die in Europa pinpassen kopieerde en bijbehorende pincodes wist te stelen, waarmee vervolgens in de VS geld werd opgenomen en witgewassen. Het gaat in totaal om 17 mannen, waarvan er twee in Bulgarije en 13 in Chicago werden gearresteerd.

De geskimde gegevens werden via e-mail en Skype uitgewisseld, waarna er valse pinpassen van werden gemaakt. Vervolgens werden katvangers ingeschakeld om met de vervalste pinpassen geld op te nemen. Daarbij hielden de criminelen rekening met de tijdszone van het land waar de bank zich bevond die de pinpassen had uitgeven. Door net voor middernacht en net na middernacht te pinnen werd geprobeerd de dagelijkse opnamelimiet te omzeilen.

De schade zou in de honderdduizenden dollars lopen. De aangeklaagde skimmers en katvangers zijn onder andere voor "wire fraud" aangeklaagd, zo meldt de FBI. Voor elke aanklacht van "wire fraud" staat een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar en een boete van 250.000 dollar. Eén van de verdachten is 22 keer wegens dit misdrijf aangeklaagd. De rechter kan echter bepalen dat in het geval van een veroordeling de straf gelijktijdig kan worden uitgezeten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.