image

Verouderde Windows XP machines in China bedreiging voor internet

dinsdag 1 april 2014, 11:33 door Redactie, 10 reacties

Verouderde Windows XP machines in China vormen volgens consultant en onderzoeker James Forshaw een bedreiging voor het gehele internet. Hij verwacht dat botnets aanzienlijke aantallen van deze computers zullen gebruiken als lanceerplatform voor kwaadaardige exploits.

"We hebben het over tientallen miljoenen computers die gebruikt kunnen worden voor een DoS of andere kwaadaardige aanval" zegt Forshaw, die eerder 100.000 dollar won voor het vinden en melden van kwetsbaarheden in Internet Explorer. " Het is in ieders belang om China en andere landen te helpen te migreren."

StatCounter, dat bijhoudt in welke landen welk besturingssysteem het meeste gebruikt wordt, meldt dat in januari het aandeel van Windows XP in China nog 50.46% was. Dat is minder dan de 63% van het jaar daarvoor, maar het is nog steeds een belangrijk aandeel.

kosten

De kosten zouden de belangrijkste reden zijn waarom de Chinezen hun besturingssysteem niet upgraden. Forshaw denkt dat een financiële prikkel van Microsoft hierbij zou kunnen helpen. In de VS geeft Microsoft bijvoorbeeld korting op Windows 8 wanneer mensen hun Windows XP inruilen.

Het gevaar van de Windows XP machines in China is momenteel al aanwezig, zegt Cesar Cerrudo, CTO bij IOActive Labs. "Het lijkt erop dat de meeste XP gebruikers in China nog nooit security patches hebben geinstalleerd". De vele illegale kopieën kunnen hiervan een oorzaak zijn. Voormalig Microsoft CEO Steve Ballmer zegt dat 90% van de Microsoft software die wordt gebruikt in China, waaronder Windows XP, illegaal is.

Reacties (10)
01-04-2014, 13:31 door Anoniem
... benrieuwd wat voor anti-XP propaganda we morgen krijgen voorgeschoteld ! ;)
01-04-2014, 14:14 door Anoniem
... benrieuwd wat voor anti-XP propaganda we morgen krijgen voorgeschoteld ! ;)

mee eens
01-04-2014, 15:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-04-2014, 16:23 door Anoniem
De grote misvatting is dat platform exploits zorgen voor onveiligheid, maar dat is maar in tamelijk beperkte mate zo. De meeste malware wordt gewoon door de gebruiker uitgevoerd. Dat is de zwakke schakel.

De overgrote meerderheid van exploits hebben geen vat op XP als je een veilige browser+plug-ins, mail client, viewers en een firewall gebruikt.
02-04-2014, 09:49 door johanw - Bijgewerkt: 02-04-2014, 09:49
De kosten zouden de belangrijkste reden zijn waarom de Chinezen hun besturingssysteem niet upgraden. Forshaw denkt dat een financiële prikkel van Microsoft hierbij zou kunnen helpen. In de VS geeft Microsoft bijvoorbeeld korting op Windows 8 wanneer mensen hun Windows XP inruilen.

De kosten zijn in dit geval de kosten voor hardware waar recentere windowsversies (lees: windows 7, want vrijwel nemand wil tegeltjes OS 8) een beetje soepel op draait. Korting op een legale windows 8 gaan hier 0,0 effect scoren omdat de meeste windows versies in China toch gepirate versies zijn.
03-04-2014, 05:39 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-04-2014, 06:34
[Verwijderd]
03-04-2014, 18:02 door Xantis
Door Peter V.:
Verouderde Windows XP machines in China vormen volgens consultant en onderzoeker James Forshaw een bedreiging voor het gehele internet.
Alleen in China? Kom nou! Volgens Guidion draaien er in Nederland op dit moment 1.000.000 XP-schermpjes. Laten we daar maar eerst onze zorgen over maken..

Nou zorgen, laten we eens kijken naar zo'n "string" wat wij dan maar even Virus noemen voor het gemak, dat is ook geldig voor BOTS enz . diegene die deze code samenstellen zijn ook niet van gisteren, en ik weet zeker dat ook Windows 7, 8, 8.1 etc daar een doel van gaan worden. Bijvoorbeeld www.transip.nl is ook reeds vaak aangevallen en die gebruiken weer Windows Server 2008 etc. Waar wil ik heen, we zoeken naar een "string", die staat in de database, nu is een bepaalde "string" pas gemaakt, dus niet in die database en je hebt hem hangen. "behavior" ieder programma kan een vreemd gedrag vertonen, dat wil nog niet zeggen dat dit een "niet te vertrouwen programma is", dus gaat het hier niet om geld? OS systems worden groot en traag, veel dingen die je erin vind worden niet eens gebruikt door de gebruikers, het is gewoon een OS met een hoop media, en andere toeters en bellen wat CPU tijd kost. En inderdaad Bugs blijven meestal zitten, het lijkt erop dat een OS geschreven word met het idee, er is toch genoeg geheugen en CPU kracht etc, ik vind dat een OS krachtig moet zijn zonder bugs en dat die toeters en bellen een extra (optie) moeten zijn. En internet is nu eenmaal open. En ik bedoel "echt open" of je nu Windows XP of Windows 7, 8, 8.1 of wat anders gebruikt, je zit op een groot "netwerk" met alle gevaren dat ligt niet alleen aan Windows XP, die was al slordig geschreven, laat ik de rest maar voor mij houden. Als laatste gebruik windows 8.1 en schrijf even een SMTP dan gebruik je als van "noreply@microsoft.com" een proxy en je mail komt aan als noreply@microsoft.com daar waar je het heen stuurd, erg veilig. Ze maken er een puinhoop van. Dan was ten tijde OS/2 Warp 3, 4 etc van IBM beter dan dit. Maar ja ze kozen voor Microsoft.
03-04-2014, 18:06 door Xantis - Bijgewerkt: 03-04-2014, 18:09
Dan dit nog ik lees "We hebben het over tientallen miljoenen computers die gebruikt kunnen worden voor een DoS of andere kwaadaardige aanval" zegt Forshaw, die eerder 100.000 dollar won voor het vinden en melden van kwetsbaarheden in Internet Explorer. " Het is in ieders belang om China en andere landen te helpen te migreren."
StatCounter, dat bijhoudt in welke landen welk besturingssysteem het meeste gebruikt wordt, meldt dat in januari het aandeel van Windows XP in China nog 50.46% was. Dat is minder dan de 63% van het jaar daarvoor, maar het is nog steeds een belangrijk aandeel." Laat ik u erop wijzen dat het computer cetrum die werd aangevallen geen Windows XP gebruikt, daarbij was de aanval uitgevoerd met remote of multi remotes die Linux gebruikte. Geen XP dus!
04-04-2014, 00:13 door Anoniem
Ben nog wakker:

’Hackers ruiken kans en vallen mkb aan’
AMSTERDAM -

Niet alleen voor consumenten dreigt een fiasco als zij niet voor aanstaande dinsdag de besturingssystemen van hun computers upgraden naar Windows XP. Hetzelfde geldt voor een legio aan mkb-bedrijven. Zij hebben vaak bewust voor het goedkope Windows XP gekozen, en houden hier uit financiële overwegingen ook aan vast.

Dan volg ik het advies van de kwaliteitskrant "De Telegraaf" maar op en ga upgraden naar Windows XP en adviseer mijn zakenklanten dan ook maar hetzelfde te doen, immers in het land der blinden is eenoog koning en wie heht er nu geen waarde aan een advies van iemand die 380 euries per uur schrijft voor een Willie Wortel die op aanraden van Neelie dit land uit het slop trekt....

Ik ga mijn koffers inpakken!
04-04-2014, 04:24 door Anoniem
Berichtje voor Microsoft--> misschien is een oplossing voor dit probleem om XPpro 2nd edition uit te brengen ?!
tis maar een suggestie.!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.