image

Barrett Brown schikt in aan Stratfor Hack gerelateerde zaak

vrijdag 4 april 2014, 14:53 door Redactie, 1 reacties

Barrett Brown, de man die beroemd werd nadat hij werd beschuldigd van misdrijven die verband houden met de Stratfor hack, heeft volgens gerechtelijke stukken ingestemd met een schikking.

Brown's advocaat, Ahmed Ghappour, kan de zaak niet bespreken als gevolg van een spreekbod maar een gerechtelijk stuk geeft meer inzage in de aard van de deal.

Nieuwe aanklachten

In het document, dat Brown's eerdere aanklachten vervangt, worden Brown twee misdrijven ten laste gelegd: verdenking van het bijstaan van de Stratfor hacker na afloop van de hack en het belemmeren van de uitvoering van een huiszoekingsbevel jegens Brown. De eerste aanklacht is nieuw en heeft betrekking op de bijstand die Brown naar verluidt verleende aan de Stratfor hacker teneinde te verhinderen en te voorkomen dat deze persoon werd aangehouden.

Volgens de regering heeft Brown geholpen om verwarring te stichten omtrent de identiteit van de Stratfor hacker. Brown heeft na afloop van de hack contact gehad met Stratfor op een manier die volgens de autoriteiten de aandacht afleidde van de daadwerkelijke hacker. De naam van de hacker wordt overigens nergens genoemd. Het is dus niet duidelijk of de veroordeelde hacker Jeremy Hammond wordt bedoeld of een andere hacker die het bedrijf al eerder hackte.

De aanklacht inzake belemmering heeft betrekking op een poging van Brown en zijn moeder om een laptop tijdens de huiszoeking die in maart 2012 in het huis van de moeder plaats vond te verbergen. Brown’s moeder hoorde ook een aanklacht van belemmering tegen zich eisen en kreeg een straf van zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Door de twee nieuwe aanklachten is de maximale straf die Brown te wachten staat vele malen lager dan de straf van ongeveer 50 jaar die hem eerder bij een veroordeling te wachten stond. Het gaat nu nog om maximaal 5 jaar.

Originele aanklachten

Brown's originele aanklachten zouden waarschijnlijk tot een “First Amendment" proefproces geleid hebben. Alle aanklachten hadden betrekking op een link die hij postte hij in een chatroom. De link verwees naar het bestand met de in 2011 door Hammnond gestolen Stratfor gegevens. Brown heeft de gegevens zelf niet gestolen maar kopieerde slechts een link van de ene publieke chatroom naar de andere. Elf van de twaalf aanklachten betroffen gekwalificeerde identiteitsdiefstal voor het bezit van en handel in gestolen verificatiecodes, in dit geval de drie- en viercijferige codes op de achterkant van creditcards. Vorige maand werden deze elf aanklachten al geseponeerd.

De twaalfde aanklacht bleef wel gehandhaafd. Hierin werd Brown beschuldigd van het illegaal bezit van gestolen creditcards. Vermoedelijk zijn dit de creditcards die op zijn computer werden aangetroffen omdat hij zelf de Stratfor dump downloadde. Nu is ook deze aanklacht verdwenen en vervangen door bijstand aan de Stratfor hacker na het plegen van de daad.

De rechtszaak op basis van de nieuwe aanklachten vindt plaats op 29 april. Brown zit in voorlopige hechtenis sinds hij in 2012 werd gearresteerd tijdens een online chat.

Reacties (1)
06-04-2014, 04:24 door Anoniem
Nu nog een geschikt hoedje van de juiste kleur, want anders weet niemand aan welke kant van de wet je staat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.