image

'FBI wil 52 miljoen foto's voor gezichtsherkenning'

dinsdag 15 april 2014, 14:22 door Redactie, 6 reacties
Laatst bijgewerkt: 16-04-2014, 09:47

De FBI wil volgend jaar een volledige operationele gezichtsherkenningsdatabase met de foto's van 52 miljoen gezichten, waaronder die van onschuldige mensen, zo blijkt uit documenten die in handen van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF) zijn gekomen.

Volgens de EFF kan "Next Generation Identification" (NGI), een gigantische biometrische database van de FBI, straks de gegevens van een derde van de Amerikaanse bevolking bevatten. Het gezichtsherkenningsonderdeel vormt een echte bedreiging voor de privacy van alle Amerikanen, zo stelt EFF-advocate Jennifer Lynch. NGI gebruikt de vingerafdrukdatabase van de FBI als basis. Deze database bevat al meer dan 100 miljoen individuele gegevens.

De Next Generation Identification database is echter zo ontworpen dat het meerdere vormen van biometrische gegevens kan bevatten, zoals palmafdrukken, irisscans en gezichtsherkenning. NGI combineert al deze gegevens van een individu en koppelt die aan een naam, adresgegevens, leeftijd en andere persoonlijke eigenschappen. De database is voor meer dan 18.000 federale en lokale opsporingsdiensten in de VS toegankelijk.

De EFF maakt zich vooral zorgen over het feit dat NGI naast de afbeeldingen van criminelen ook de foto's van onschuldige burgers bevat. Volgend jaar zal de database 4,3 miljoen afbeeldingen bevatten die voor niet-criminele doeleinden zijn gemaakt. Zo worden straks de gegevens van mensen die voor een baan solliciteren waar een achtergrondcheck vereist is ook opgeslagen.

Zorgen

Volgens de EFF zijn er verschillende redenen waarom ook Amerikaanse burgers zich over NGI zorgen moeten maken. Ten eerste kunnen opsporingsdiensten en politie straks op elk niveau zowel niet-criminele als criminele gezichtsgegevens doorzoeken. Daardoor kunnen onschuldige mensen verdachte worden alleen omdat ze solliciteerden voor een baan waar een achtergrondcheck vereist is.

Een ander kritiekpunt is dat zowel de FBI als het Congres geen beperkingen hebben gesteld aan de gegevens die aan het systeem kunnen worden toegevoegd, wie er toegang tot de data heeft en hoe de data gebruikt kan worden. Als laatste is het systeem gevoelig voor false positives. "Dit houdt in dat veel mensen als verdachte worden aangewezen voor misdaden die ze niet hebben begaan", aldus Lynch.

Reacties (6)
15-04-2014, 14:27 door Anoniem
De FBI is knettergek. Maar welke agency nu niet?
15-04-2014, 15:06 door Anoniem
Onbeperkt datagraaien. Wie willen dat ook al weer nog meer?
15-04-2014, 15:40 door 12345dan
In de titel wordt het aanhalingsteken vergeten af te sluiten. Er staat nu: 'FBI wil 52 miljoen foto's voor gezichtsherkenning
15-04-2014, 17:55 door Anoniem
Nou en?
Daar wordt hier toch ook op voorbereid?
Eerst een paar keer noemen zodat de burger van de eerste schrik af is, daarna via de zijdeur invoeren.
https://www.security.nl/posting/383333/Drones+worden+mogelijk+toch+voorzien+van+camera%27s+geschikt+voor+gezichtsherkenning

Een drone met gezichtsherkenning camera heeft niet zoveel zin als je geen database hebt om te vergelijken of geen database hebt om de scan in op te slaan.
Het verschil is dat het daar een rel oplevert en hier alle partijen braaf ja stemmen (op 2 na) met als gevolg dat het straks hier operationeel is zonder dat we er erg in hebben (as usual).
21-04-2014, 20:13 door Anoniem
afgelopen december moest ik ivm overstappen (en terug) 2x door de douane in miami.

tegenwoordig moet je om het "land" in te komen je vingers laten scannen en een foto van je gezicht laten maken..
persoonlijk was ik hier op tegen. maar je zal wel moeten omdat je anders retour nederland kan..

het zou mij niets verbazen als dat in deze database opgeslagen zou worden.
23-04-2014, 00:00 door Anoniem
Door Anoniem: tegenwoordig moet je om het "land" in te komen je vingers laten scannen en een foto van je gezicht laten maken..
persoonlijk was ik hier op tegen. maar je zal wel moeten omdat je anders retour nederland kan..

het zou mij niets verbazen als dat in deze database opgeslagen zou worden.

Als ervaringsdeskundige kan ik je vertellen dat als je om wat voor reden dan ook retour Nederland gaat je alsnog een paar mooie vingerafdrukken en foto's mag achterlaten .

En als bonus krijg je een mooi stempel waardoor je 7 jaar het "land" niet meer in mag .
Daar ben ik dan wel weer trots op , op dat stempel :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.