image

Politie arresteert duo wegens omvangrijke internetoplichting

woensdag 16 april 2014, 17:07 door Redactie, 2 reacties

De politie heeft vorige maand twee personen in een omvangrijke internetoplichtingszaak aangehouden waar 118 mensen in het hele land het slachtoffer van werden, zo is nu bekend geworden. Het gaat om een 26-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 25-jarige man uit Utrecht.

De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij het Meldpunt Internetfraude en door eigen onderzoek. Het Meldpunt had een dossier gemaakt waarin de vrouw uit Leeuwarden als verdachte naar voren kwam. Daarnaast besteedde het programma ‘Undercover in Nederland’ van Alberto Stegeman in november 2013 ook aandacht aan deze oplichtingszaken.

Websites

Op grond van het onderzoek en het dossier van het Meldpunt bleek dat de verdachten mensen op grote schaal via het Internet hadden benadeeld. Via websites als Marktplaats, Speurders en Tweedehands.net boden de verdachten elektronicagoederen, zoals iPads, telefoons en spelcomputers, te koop aan. De slachtoffers betaalden wel maar de betreffende goederen werden nooit geleverd.

Zo wisten de verdachten in totaal 14.000 euro buit te maken. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de vrouw haar bankrekening ter beschikking heeft gesteld voor de oplichtingspraktijken. De Utrechter pinde vervolgens het geld van de rekening van de Friezin. De vrouw heeft een deel van de totale buit gekregen voor haar aandeel in deze zaken.

Reacties (2)
17-04-2014, 11:56 door Anoniem
Wel apart,
'De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij het Meldpunt Internetfraude en door eigen onderzoek. Het Meldpunt had een dossier gemaakt waarin de vrouw uit Leeuwarden als verdachte naar voren kwam. Daarnaast besteedde het programma ‘Undercover in Nederland’ van Alberto Stegeman in november 2013 ook aandacht aan deze oplichtingszaken. '

Ik vraag me af wanneer de politie prio hieraan heeft gegeven, voor of na de TV-uitzending?
19-04-2014, 23:19 door Anoniem
Het is ook erg moeilijk om iemand te achterhalen als die gene zijn eigen bankrekening daarvoor gebruikte...

Als men daar zolang voor nodig blijkt te hebben, mag er best geconcludeerd worden dat het behoorlijk triest is gesteld met de opsporingsdiensten in ons land.

Wat mij betreft de hoogste tijd dat er flink wat blauw van straat gehaald gaat worden (de het grooste deel van hun tijd ook nog eens achter bureau zit administratieve verwerkingen) en capaciteit aan rechercheurs flink uitgebreid zal worden, gezien men daar nog minder als 20% van alle zaken weet op te lossen. Terwijl men in buurlanden als Belgie en Duitsland hier rond de 40% scoort!!

Werk aan de winkel voor de clowns van Circus Opstelten, carnaval is voorbij!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.