image

Nationaal Respons Netwerk van start gegaan

donderdag 17 april 2014, 15:04 door Redactie, 2 reacties

Vandaag is het Nationaal Respons Netwerk van start gegaan dat de digitale weerbaarheid van Nederland moet vergroten. De Belastingdienst, SURFnet, Defensie CERT, de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) en het NCSC hebben zich als eerste aan het NRN gecommitteerd.

Het NRN moet ervoor zorgen dat bij toekomstige grootschalige cybersecurity-incidenten er snel en effectief kan worden gereageerd door kennis en capaciteiten van de verschillende publiek en private partners te bundelen. "Om adequaat te reageren en de schade te beperken, is het essentieel dat overheid en bedrijfsleven elkaar goed weten te vinden. Pas als deze partijen goed op elkaar zijn ingespeeld en samen de handen uit de mouwen steken, kunnen zij Nederland digitaal weerbaarder maken", aldus de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

De komende periode zal het NRN met andere publieke en private partners worden uitgebreid. Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) vervult hierbij de rol van coalitievormer en facilitator van de samenwerking tussen de verschillende organisaties in het netwerk. Binnen het NRN worden organisaties op die manier gestimuleerd om kennis en ervaringen met elkaar te delen om zo ook de eigen responscapaciteiten te verbeteren.

Reacties (2)
17-04-2014, 15:28 door Anoniem
Iedere maand een nieuwe club waar andere clubjes zich in kunnen verenigen. En toch worden het nooit minder clubjes.
17-04-2014, 23:02 door Anoniem
Kunnen ze beginnen met het certificaat van de site op orde te brengen.
Sinds 'Heartbleed' laat ik mijn browser nagaan of de certificaten (en de intermediates) nog wel juist zijn.
Wat blijkt: www.ncsc.nl loopt 'via' een ongeldig certificaat van Getronics...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.